G4Media.ro

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cheamă mai mulți teleormăneni să dea explicații,…

Sursa: Liberinteleorman.ro

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cheamă mai mulți teleormăneni să dea explicații, după ce au criticat-o pe fina primarului din Alexandria pe Facebook pe motiv că ”s-a îngrășat” din bani publici

Mai multe persoane din Teleorman care au acuzat-o pe Facebook pe fina primarului Alexandriei că ”s-a îngrășat” din bani publici au fost citate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru data de 5 iunie, după ce aceasta a făcut plângere pe motiv că ar fi fost defăimată, au declarat pentru G4Media.ro una din persoanele citate. ”Consider că defăimarea la care persoana mea a fost supusă în raport cu vârsta și poziția socială ocupată dar și cu audiența acelei comunități sunt imposibil de remontat pe parcursul vieții rămase ca persoană activă în societate”, se arată în plângerea depusă la CNCS de fina primarului din Alexandria. Ce s-a întâmplat?

Nu cu mult timp în urmă, la DNA s-a făcut un denunț pe numele primarului Alexandriei, Victor Drăgușin. Plângerea a fost semnată de Romică Părpălea, cunoscut din dosarul Referendumului, în care a fost condamnat Liviu Dragnea, și viza felul în care primarul Alexandriei și-a sprijinit finii, pe Cristina și Octavian Teodorescu, să câștige bani publici. Câștigurile s-ar obține, potrivit informațiilor publicate pe marginea subiectului, atât prin angajarea celor doi fini în subordinea primarului, cât și prin intermediul unei firme, ce aparține lui Octavian Teodorescu, firmă ce are numeroase contracte cu aceeași instituție.

După apariția în presa locală a acestor amănunte, un număr relativ mic de locuitori ai orașului au comentat pe Facebook în dreptul articolelor care semnalau fenomenul, la modul critic, felul în care se pot obține ușor bani publici, dacă te înrudești, chiar și prin alianță, cu reprezentatul unei autorități locale. Comentariile se refereau în special la faptul că finii primarului din Alexandria s-au “îngrășat” din banii publici.

Publicitate electorală

Acum, cei care au comentat atunci au primit acasă citații din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, fiind chemați la București, pentru a da explicații referitor la modul în care au jignit-o pe fina primarului Drăgușin, Cristina Teodorescu. Aceasta ocupă în prezent o poziție în organigrama Poliției Locale Alexandria.

Nu e cunoscut cu exactitate numărul celor chemați la CNCD, dar vorbim despre mai mult de zece persoane. În plângerea formulată către CNCD, Cristina Teodorescu menționează că acele comentarii venite din partea locuitorilor din Alexandria au făcut-o să se simtă hărțuită. Însă, comentariile par mai degrabă aluzii la gabaritul finei primarului, nu jigniri directe. De pildă, Dragoș Enache, unul dintre cei citați de CNCD răspunde unui alt comentariu al Anei Maria, care se plânge că niște camere de supraveghere au fost montate “spre binele hoților”, astfel: “Eh, lăsați, că dacă nu mai sunt folositoare, le mănâncă bestia de la comunitară cu maioneză și muștar.” O altă sintagmă utilizată este “balena comunitară care n-a văzut niciodată exteriorul biroului”. Sau: “Să nu fim răutăcioși, nu este obeză, este doar multă de la atâtea contracte cu primăria”.

Tot Dragoș Enache ne-a povestit că acest episod nu este singurul neplăcut prin care a trecut, de când scrie liber pe Facebook: „Am fost sunat pe la începutul anului acesta de către cineva, care s-a recomandat a fi Ionuț Neacșu (fostul viceprimar al Alexandriei), care m-a sfătuit să nu mai scriu pe Facebook așa liber, că cine știe ce se poate întâmpla. Eu nu garantez că la telefon chiar era Ionuț Neacșu, pentru că m-am întâlnit cu el câteva zile mai târziu și nici măcar n-a menționat episodul. La puțin timp după, mi-am găsit mașina zgâriată în parcare.”

O altă persoană citată de CNCD ne-a spus că motivul chemării ei e faptul că a postat, în loc de comentariu, fotografia unei femei obeze. Fără a face nicio legătură cu Cristina Teodorescu și fără a-i menționa în vreun fel numele.

Pe data de 5 iunie, cei care au comentat în mod negativ la adresa finei lui Victor Drăgușin vor merge, așadar, să dea explicații la CNCD, tot în fața unei teleormănence, căci în Consiliul Director al instituției este inclusă și Tatiana Sandu, șefa social-democratelor din județ. Cei vizați de plângere se declară foarte nemulțumiți. Ei spun că nu și-au imaginat că niște oameni care nu au influență publică și nu fac altceva decât să își exprime punctul de vedere ar putea fi amendați pentru niște critici formulate pe rețelele de socializare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Ce activi si sensibili devin astia de la CCD cand este vorba de un psd_ist / aldist sau beizadea psd_ista/aldista ???!
  Politruci de nadejde pentru gasca psd-alde si de deznadejde pentru muzguriti (restul populatiei acestei tari). Sa le fie rusine!

 2. Varza. Prea multa varza.
  Discriminarea ar fi ca nu e singura care s-a ingrasat din bani publici (din acest grup defavorizat al societatii). Iese Csaba si zice ca el nu si gata noi ne linistim, hartuirea pesedista ramane.

  Nimic insa despre adevarata problema: camerele instalate pentru hoti si monitorizate de politia locala =)))
  Mult mai grav decat daca doar ar fi frecat o grasa menta.

 3. ”Bivolismul” e ereditar printre cei din conducerea de partid si de stat. Atunci cand dau cu nasul de banii publici, e doar o chestiune de timp pana cand ajung la dimensiunile potrivite standardului specific…

 4. Culmea e ca tembela aia de fina a Primarului i-a reclamat ca o „hartuiesc” pe retelele de socializare si nicidecum ca o discrimineaza fata de persoanele cu „gabarit” normal iar jigodiile de la CNCD se apuca iar sa faca analiza literara si stilistica pe marginea unor comentarii, ba mai mult, acum trebuie sa faca si analiza vizuala a pozelor postate !

  P. Doar atat puteti ?

 5. Cei care au afirmat ca persoana respectiva s-ar fi ingrasat din bani publici , cred ca sunt invidiosi , ca ei nu au fost in stare sa o faca .

  • Nu ne apucam cu totii sa jefuim banul public, din bun simt si pentru ca asa e normal, nu din invidie, sau pentru ca o fi vreo mare ”inginerie”…! Sa furi e relativ simplu, e suficient sa fii ”dresat” (nu putem spune educat) in acest sens de anturaj sau de familie, sa fii lipsit de bun simt si sa fii inconjurat doar de hoti…
   Nu suntem toti hoti in tara aceasta, dar e adevarat, perceptia de hotie generalizata e reala si e cauzata de lipsa de reactie a institutiilor statului, timp de aproape 30 de ani…

  • replica tipic pesedaca, de genul „ba pe-a ma-tii”.
   Cei care au comentat pe facebook ca tipa s-a ingrasat din banii publici, au lovit la fix. Mai bine s-ar apuca de-o cura de slabire, pe ambele planuri, fizic si financiar. Sau, daca chiar o duce capul pe tipa, nu are decat sa faca bani din afaceri reale, nu de genul celor de cumetrie cu statul pesedac.
   Unde o fi discriminarea?

 6. Ca e grasa si urata e o realitate nu o denigrare ????

 7. CNCD a devenit politie politica in vremea pesedeului.
  Pare ca intram intr-o bucla temporala.

 8. eu zic ca cncd trebuie desfiintat ! Nu-si face treaba e doar sperietoare de rivali politici! Asa ceva nu avem nevoie platit din banii publici sunt destule antene rtv si tvr.

 9. „lipsa de Pile Cunostinte Relatii” ca discrimare la angajare cand va fi anchetata? dar „lipsa bunului simt” ca discrimare fata de romanii cu bun simt, la angajare/viata? dar „lipsa moralitatii” vs moralitate in viata politica?

 10. D-na/d-ra are o solutie foarte simpla pt a evita oprobriul: sa nu se mai angajeze in firme/institutii conduse de nasi-sau. Problem solved.

 11. Penalii vor sa ne aduca la tacere, aproape au reusit