G4Media.ro

Consiliul Naţional al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori…

Consiliul Naţional al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari şi de directori

Consiliul Naţional al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari şi de directori, care să evalueze în mod „obiectiv” abilităţile specifice necesare pentru ocuparea unor astfel de posturi, astfel încât detaşările „în interesul învăţământului” să nu mai reprezinte „o practică des întâlnită”.

„Având în vedere faptul că, anul trecut, Ministerul Educaţiei a suspendat concursurile pentru ocuparea posturilor de directori şi inspectori şcolari, Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra necesităţii desfăşurării acestor concursuri în anul şcolar curent, pentru a evita numirile de la centru, care nu ţin cont de adevăratele competenţe manageriale ale candidaţilor. În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor solicită organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari şi de directori, care să evalueze în mod obiectiv cu adevărat abilităţile specifice necesare pentru ocuparea unui astfel de post, astfel încât detaşările „în interesul învăţământului” să nu mai reprezinte o practică des întâlnită”, afirmă reprezentanţii Consiliului într-un comunicat remis, vineri, presei.

În opinia lor, aceste concursuri reprezintă „singura modalitate” prin care funcţiile publice de conducere din sistemul educaţional local pot fi ocupate „în mod corect de către persoane capabile să managerieze în mod eficient, deschis şi participativ” o unitate de învăţământ sau, după caz, un inspectorat şcolar.

În plus, consideră că este „imperioasă” includerea reprezentanţilor elevilor în calitate de observatori în comisiile de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi inspector şcolar general, pentru a asigura transparenţa acestui proces.

„În lipsa unor observatori independenţi, integritatea întregului proces poate fi pusă cu uşurinţă sub semnul întrebării”, afirmă Consiliul Naţional al Elevilor.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Așteptăm propunerilor copiilor între 0-2 ani!

 2. Cine i a ales? Pe cine reprezinta?
  L am vazut si pe unul cristache care zice ca reprezinta parintii.Parintii lui poate ca pe mine,tata de elev,nu ma reprezinta unul ca el.

 3. Fii darz si lupta, beizadea anonima care i-a organizatara ma-sa Consiliu National in debara
  De Nicolae Labis, 1950

  Te văd scriind la fizică-n odae…
  Eşti un elev fruntaş, măi Nicolae,
  Spre muncă şi ştiinţă avântat:
  Doar ai carnet de U. T. M.-ist înfierbântat.
  …………………………………………………………
  Hai, vin tovarăşe, alăturea de mine
  Să cucerim zori noi de bine pline.
  Priveşte! Soarele-i pe cer, hai să-l ajungem,
  Prometeic raze noi să-i smulgem.
  ………………………………………………..
  Ia! Duşmanul loveşte! Să-l răpunem
  Pe cap, picior de comunist să-i punem.
  Să piară zei din cer şi draci de peste-ocean,
  Să trecem peste leşuri de duşman. –
  Învaţă mai cu râvnă, Nicolae
  Să ştii motorul până-n măruntaie.
  ………………………………………………..
  Din Kremlin, Stalin ţi-vede străduinţa
  Şi-ţi spune: „E aproape biruinţa.” –
  Din Wall-Street îţi vor moartea căpcăunii,
  Vor sânge Forestalii şi nebunii.
  Dar nu pot să înşele iar popoare
  Nu pot să întunece a[l] vieţii soare,
  Nu pot să-mbrace lumea-n negre straie.
  Ascultă deci: Fii dârz şi luptă Nicolae.

  Sunt convins ca si in Franta sau Anglia directorii dau teste grila ca sa fie directori. Directorii sunt in general pe baza de teste grila, altfel degeaba ne-am mai #apucat.

  • Stiu „derectoare” de scoala generala cu 5 la licenta pe test grila la cea mai mare fabrica de diplome. Dar cu pile la psd. Acum a picat si psd-ul. Oare o pica si ea?

 4. Nu se va organiza niciodată concurs,,pe bune” pentru că rămân șomeri lipitorii de afișe electorale și pupincuriștii PNL-iști și USR-iști .

  • Ai perfecta dreptate! Vreti eliminarea politicului din invatamant? Atunci ideea lui Campeanu, ca directorul sa fie ales de titularii scolii, este cea mai obiectiva! asa nu vor mai fi in functii cei cu diplome de la ” fabrica” , fara nicio competenta profesionala, dar cu tupei si pretentii, la greu.

 5. Sa fie organizat concursul pentru directori și inspectori scolari in condiții similare cum este examenul de bacalaureat, și atunci este OK.

 6. In prima faza ar trebui anulate toate numirile de pe 9 ianuarie.Sunt ilegale. Viciu de procedura!
  Se stia de acum 4 ani ca pe 9 ianuarie 2021 expira mandatele tuturor celor ce au sustinut concurs si au luat acest examen.
  Timp de 4 ani trebuia sa se intocmeasca o procedura transparenta si un calendar pentru candidati.A fost incalcata legea privind ocuparea posturilor/functiilor vacante sau temporar vacante.