G4Media.ro

Consiliul Local Turnu Măgurele a refuzat să-i retragă lui Liviu Dragnea titlul…

Consiliul Local Turnu Măgurele a refuzat să-i retragă lui Liviu Dragnea titlul de cetățean de onoare/ Fostul șef PSD a fost comparat cu Ion Mihalache, fondatorul Partidului Țărănesc, condamnat de comuniști

Liviu Dragnea a fost declarat cetățean de onoare al orașului Turnu Măgurele în urmă cu 10 ani, în timpul primarului pesedist, Niculae Mohanu. După prima sa condamnare în Dosarul ”Referendumului”, o parte dintre consilierii opoziției din Turnu Măgurele au solicitat administrației locale să retragă această distincție, fiind anormal ca un condamnat să dețină un titlu onorific, care l-ar înfățișa drept model pentru comunitate.

Se întâmpla într-o ședință de consiliu local din anul 2016, în luna iulie, când liberalii au votat în unanimitate pentru retragerea titlului, în timp ce pesediștii și consilierul ALDE au preferat menținerea lui. Se pare că la acea vreme unul dintre consilierii pesediști a ținut chiar un discurs de vreo jumătate de oră, referitor la ”realizările” liderului social-democrat, Liberalul Claudiu Crăcea remarca la vremea aceea: “Domnilor, dar suntem singurul oraș din țară care are un cetățean de onoare condamnat penal!”

Inițiativa de retragere a titlului de cetățean de onoare a revenit pe masa Consiliului Local din Turnu Măgurele după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Șase consilieri locali din structura forului decizional local au inițiat un nou proiect pe aceeași temă. Grupul liberalilor, format din Claudiu Crăcea, Ragabeja Eugen, Bîciu Constantin, Steluța Mohora, Georgică Păunescu și Marin Ene, a transmis o cerere de inițiere a unui proiect de hotărâre privind “Retragerea Titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Turnu Măgurele a d-lui Dragnea Liviu Nicolae”.

Cererea a fost depusă pe data de 21 iunie și a fost dezbătută astăzi în ședința Consiliului Local Turnu Măgurele. Cu două abțineri și 9 voturi pentru menținerea titlului, Dragnea și-a păstrat statulul onorific în orașul de unde a început ascensiunea lui politică și economică. Unul dintre inițiatorii proiectului, consilierul local, Claudiu Crăcea, susține însă că intenționează să organizeze împreună cu unii dintre colegii liberali o serie de proteste în Turnu Măgurele, care să nu se oprească până când consiliul nu va lua decizia de a retrage acest titlu lui Dragnea. Mai mult, acesta a specificat că a perceput ședința consiliului local drept una revoltătoare, pentru că unii dintre consilierii locali PSD l-au apărat pe Dragnea, ba chiar l-au și comparat cu deținutul politic Ion Mihalache.

“A rămas cetățean de onoare, pentru că a avut susținerea celor din PSD și ALDE. Ba chiar l-au asemuit în ședință cu Ion Mihalache. Vorbim despre un consilier care mai e și profesor de istorie. Probabil că e adevărat că ne merităm soarta. Dar eu voi insista în sensul retragerii acestei titulaturi. O să mă întâlnesc cu colegii din PNL și cred că vom protesta până când lui Dragnea i se va retrage acest titlu. Esențial mi se pare că un pușcăriaș e cetățean de onoare al orașului. Restul nu mai contează”, a declarat consilierul PNL.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Comuniștii nu s-au trezit încă. Ei încă papă mulți bani din banii publici. Așa și leginionarii la vremea lor, nu se gândeau niciodată că vor piere

 2. Dincolo de comparatii cu fosti politicieni, fotografia este EPOCALA!

 3. Acum e cetatean de onoare la Rahova.

 4. Idiotilor, se intorc in morminte Mihalache, Maniu, Coposu cand aud ce rahaturi debitati. Vedea-v-as la Malmaioson ( mi-as vinde casa s-o renovez) pe voi, astia care nu pretuiti istoria neamului si faceti astfel de comparatii aberante.
  Diferenta mare intre detinut politic si detinutul de drept comun Dragnea.
  Va sta-n gat ca marele hot da apelul la parnaie dimineata si seara, ca se plimba la curtea de aer cand il scoate majorul, ca vorbeste cu Irinuca doar printr-un geam.
  Nu v-ar mai muri multi inainte nenorocitilor !

 5. Nicolae Mohanu a fost seful UTC in Liceul industrial de chimie, profesor de sport. Mi-a dat nota 2 la sport ca m-am inchinat. Obisnuia sa tunda la zero pe cei pe care-i prindea fumând.Consilier PSD la primarie este si actualul director Mitroi Teodor, care era tot mare PCR-ist. La acel liceu nu mai ia nimeni bac-ul de multi ani, practic este o risipa enorma de bani publici pentru a-l tine in functie pe acest Mitroi. Ambii sunt asa zis revolutionari cu certificate. Revolutia la Tr. Magurele a constat in adunarea la sediul fostului Comitet de partid si golirea frigiderelor de pui, pe care-i aruncau afara. In rest toata lumea a stat la televizor. daca cineva consulta listele cu revolutionari, va avea un soc de cati sunt si primesc bani. Actualul primar e o nulitate absoluta, care a ruinat orasul pur si simplu. A decopertat toate strazile si le-a lasat asa, au pus semafoare pe o distanta de 200 m, au redeschis circulatia pe strada centrala pentru autoturisme ( a fost pietonala de cel putin 40 de ani).

 6. Într-una din mărturisirile sale despre perioada de detenţie de la Râmnicu Sărat, Seniorul Corneliu Coposu se referea la condiţiile în care a murit Mihalache: „Ion Mihalache a murit în anul 1963 în închisoarea de la Râmnicu Sărat, unde nu se acorda niciun fel de asistenţă medicală. Sigur, la starea lui a contribuit şi regimul de detenţie şi de alimentaţie. Încetul cu încetul, datorită inaniţiei şi brutalităţii inumane la care a fost supus, a murit. Ca şi ceilalţi deţinuţi decedaţi, a fost aruncat în pielea goală, într-un cimitir mlăştinos, aşa încât osemintele sale nu vor fi niciodată recuperate”.
  (Mariana Iancu – Adevărul)

 7. Degeaba daca nu au organizat si o mare adunare unde sa ii ofere si cheia orasului.
  O statuie bust ar fi binevenită in centru orașului Tr Măgurele, si in plusul ulița principalä sa ii poarte numele.

 8. Traiasca cenzura! Era cazul tovarasi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.