G4Media.ro

DOCUMENT Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache, a dat aviz favorabil proiectului…

DOCUMENT Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache, a dat aviz favorabil proiectului de desființare a Secției Speciale

Consiliul Legislativ, condus de fostul deputat PSD Florin Iordache, promotorul Ordonanței de Urgență 13, a dat aviz favorabil cu observații proiectului privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

Printre problemele semnalate de Consiliul Legislativ se numără faptul că trebuie să se stabilească modul de preluare a dosarelor aflate pe rolul SIIJ sau cum vor fi redistribuite posturile

„Textul este lipsit de claritate și precizie normativă, întrucât „cauzele aflate în curs de soluţionare Ia nivełul Secţiei” nu pot fi „transmise pe cale administrativă”, așa cum se prevede în proiect. Astfeł, în acord cu normele tranzitorii specifice în aceste situaţii, este necesar ca textul să prevadă în mod expres faptul că respectivele cauze se preiau de către parchetele competente potrivit legii. Este necesară, de aceea, reanalizarea în formularea corespunzătoare a normei”, se arată în avizul Consiliului Legislativ, semnat de Iordache.

Avizul este consultativ.

În urmă cu aproape o săptămână, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ proiectului susținut de ministrul Justiției, Stelian Ion.

În esență, nemulțumirile membrilor CSM au fost legate de faptul că, din forma inițială au fost eliminate anumite prevederi care le-ar fi putut oferi magistraților anumite garanții. Spre exemplu, începerea urmăririi penale a magistraților era condiționată de avizul procurorului general, iar procurorii și judecătorii puteau fi trimiși în judecată doar cu avizul secțiilor din CSM.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Singurul atu al Consiliului Legislativ e ca e mentionat in Constitutie – altfel – aceeasi sinecura ca CEC, STS, etece

  • Florin Iordache ar trebui sa faca puscarie pentru raul facut. Nu sa fie in pozitie de conducere a Consiliului Legislativ. Scapati o data de aceasta masea stricata.

 2. Florica fara frica!
  De morcov!
  Alta intrebare?

 3. Li s-a urat si lor de cati mafioti a spalat SIIJ.

  • Neee, nenea Ciordache e doar un vierme care se face util oricui e la putere. Acu a vrut sa arate ca atat timp cat nu se ia nimeni de postul lui, el poate fi baiat salon. Atata tot.

 4. Șobolanul roșu trebuie ,,remaniat” DE URGENŢĂ. Să-l caute pe Nicolicea să depene amintiri, dacă prin pușcărie nu poate fi trimis, pentru faptele sale de ,,arme”. Trebuie să dispară pentru mojiciile făcute alături de pușcăriașul cu mustață.

 5. Mi se pare că trăim în Azilul de noapte.

 6. Mori de râs în țara asta dacă nu mori de foame, de frig sau de incendii!

 7. E atat de logic si tipic PSD, sectia „ghilotina” e buna daca e PSD la putere daca nu, nu. Doamne fereste sa foloseasca altcineva monștrii înființați de PSD, sa dispară repede ca apoi ii face PSD la loc 😉
  Apropo crede cineva ca PNL a intrat in depresie cand a fost înființată sectia „ghilotina” ?!? Exact.

 8. Florin Iordache e un infractor din PSD. El ar trebui sa conduca niste carucioare cu prosoape prin puscarii colegilor puscariasi, nu Consiliul Legislativ.

  • Ai dovezi că Iordache este un infractor? Probabil îl acuzi că a vrut să-ți fure inteligența dar nu a gasit-o. Mulți imbecili se perindă pe aici. Mama proștilor a fătat pe acest site.

  • @Eugen,.
   Nici eu nu am vreo dovadă că tu ai semăna a om, nu a șobolan roșu.
   Ghinion.

 9. cineva a stiut de acest consiliu legislativ pana la numirea lui Ciordache? sa fim seriosi, astea vor aviza tot… intotdeauna…. e doar o capusa pe bani publici

 10. Iordache a dat, Iordache a luat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.