G4Media.ro

Consiliul Judeţean Vrancea anunţă un „blocaj total la nivelul instituţiei şi al…

Sursa Foto: Facebook/ CJ Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea anunţă un „blocaj total la nivelul instituţiei şi al subordonatelor” / După decesul preşedintelui Cătălin Toma, nu s-a stabilit cine preia atribuţiile

Consiliul Judeţean Vrancea anunţă că se confruntă cu un „blocaj total la nivelul instituţiei şi al subordonatelor”, întrucât „în acest moment atribuţiile de ordonator principal de credite nu pot fi exercitate de nicio persoană din cadrul Consiliului Judeţean”. O şedinţă de îndată în care se va decide care dintre cei doi vicepreşedinţi va prelua atribuţiile defunctului preşedinte Cătălin Toma va avea loc după 22 februarie, transmite News.ro.

„Administraţia judeţeană aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că în acest moment atribuţiile de ordonator principal de credite nu pot fi exercitate de nicio persoană din cadrul Consiliului Judeţean. Pe cale de consecinţă, există un blocaj total la nivelul instituţiei şi al subordonatelor, neputând fi procesate şi semnate documente extrem de importante care vizează proiecte, avize, autorizaţii etc.

Din acest motiv, Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat încă de aseară faptul că se impune întrunirea de urgenţă a autorităţii deliberative cu respectarea art. 192 alin. (1), art. 133 alin. (2) lit. (b) si art. 134 alin. (1) lit (b) din OUG nr. 57/2024. Fără întrunirea de urgenţă a Consiliului Judeţean, pentru intrarea în normalitate, nu se poate asigura funcţionarea administraţiei judeţene şi a instituţiilor subordonate, cu efecte negative asupra proiectelor de investiţii, dar şi cu efecte nedorite pentru persoanele fizice şi juridice care sunt în aşteptarea unor documente din partea CJ Vrancea”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de biroul de presă al CJ Vrancea.

În document de precizează că „cei 30 de consilieri judeţeni aflaţi în funcţie în acest moment trebuie să facă în următoarea perioadă ceea ce este legal şi firesc şi anume să deblocheze activitatea instituţiei”.

Situaţia de la CJ Vrancea a fost generată de decesul preşedintelui Cătălin Toma. Acesta a murit, sâmbătă, într-un spital din Capitală, la vârsta de 46 de ani. Toma, lider al PNL Vrancea, fusese internat în urma unei răceli care s-a complicat.

Conform CJ Vrancea, prefectul judeţului a emis, luni, 19 februarie, Ordinul privind încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Vrancea, iar după emiterea acestui document urmează derularea paşilor prevăzuţi de Codul administrativ pentru preluarea atribuţiilor preşedintelui instituţiei.

„Contrar speculaţiilor apărute în mass-media, nu există nicio bătălie între cei doi actuali vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean pentru a prelua atribuţiile ce revin Preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea. De altfel, şedinţa de îndată a autorităţii deliberative va fi convocată după data de 22 februarie. Ulterior, atribuţiile vor fi exercitate de drept de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat potrivit dispoziţiilor art. 192 (1) din OUG 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. Acest lucru este legal, firesc şi reprezintă normalitatea în materie de administraţie publică, iniţiativa de a se întruni într-o şedinţă de îndată şi de a face o alegere aparţinând exclusiv consilierilor judeţeni. Concret, Consiliul Judeţean se poate întruni în şedinţă de îndată dacă aceasta va fi convocată de minimum o treime din consilierii judeţeni în funcţie”, mai transmit, în comunicatul dat publicităţii marţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...