G4Media.ro

Consiliul Judeţean Botoşani a alocat 30.000 de lei familiei Alexandrei Ivanov, tânăra…

Foto: Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani / captura video

Consiliul Judeţean Botoşani a alocat 30.000 de lei familiei Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în maternitate în luna august/ Spitalul era condus atunci de un contabil cu zero experiență în sănătate, fost lăcătuș mecanic, numit de șefa CJ Botoșani, Doina Fedorovici

Consiliul Judeţean Botoșani a decis, vineri, alocarea unui ajutor financiar de 30.000 de lei soţului Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoşani, după ce a fost ignorată de cadrele medicale, scrie Agerpres.

Banii vor fi alocaţi lui Gabriel Ivanov, care are în grijă trei copii minori.

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arăta într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra în cauză.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani era condus la momentul respectiv de Angel Iulian Călin, numit în luna iulie în funcția de manager, de Doina Federovici (PSD), președintele Consiliului Județean Botoșani. Călin era un contabil cu zero experiență în sănătate, fost lăcătuș mecanic. El a fost demis tot de șefa CJ pe 23 august.

Doina Federovici (PSD), președintele Consiliului Județean Botoșani, l-a numit în luna iulie funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” pe Angel Iulian Călin (56 de ani). El cea zero experiență în domeniul sănătății. A terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani.

Întrebat în 17 iulie de reporterul G4Media de ce a acceptat o funcție pentru care nu are nici o pregătire academică și profesională, Angel Iulian Călin a spus că ”am o expertiză acumulată prin prisma experienței în diferite funcții”.

Chestionat în mod repetat despre cum va conduce efectiv un spital, el a spus că ”în această echipă sunt specialiști cu expertiză medicală, e directorul medical și directorul de îngrijiri medicale, care și până acum au desfășurat o activitate bună. Sper sa fac față, am avut experiență în munca cu oamenii, care e cea mai importantă. Voi coagula această echipă si voi face astfel încât să păstram practicile bune și să facem pași mărunți, dar importanți”.

Numirea a fost făcută în plin scandal al azilelor din Voluntari, scandal care a demonstrat carențe majore în activitatea instituțiilor de stat.

Doina Federovici e cea care a făcut numirea, dat fiind că Spitalului Județean de Urgență, cel mai mare din județul Botoșani, funcționează în subordinea Consiliului Județean.

Angel Iulian Călin a ocupat în ultimii ani și poziții politice, fiind susținut de PSD ca secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului,viceprimar al orașului Săveni și director executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, funcție în care s-a întors după demiterea de la șefia Spitalului Județean.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. 30000 costă o viață in Ro.

  2. Nu, in titlu trebuia sa spuneti ca analfabetul ala de „manager” e acum in alta functie de conducere, tot intr-o institutie publica! Asta e adevarata stire…

  3. Și Doina e bine mersi ? Demiterea ei nu o cere nimeni ?