G4Media.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect prin care vor…

Sursa foto: Unsplash/ Glomad Marketing

Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect prin care vor fi sterilizate gratuit 10.000 de câini și pisici din București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre prin care, în perioada următoare, vor fi  sterilizate 10 mii de animale din Capitală, câini fără pedigree, cu deținător şi pisici fără pedigree, cu și fără deținător, a transmis Primăria Capitalei.

„Concret, prin intermediul acestui program vor fi subvenționate următoarele servicii:

– identificarea prin microcip şi înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS),

– sterilizarea câinilor fără pedigree, cu deținător, și

– sterilizarea pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit acestui proiect, fiecare persoană cu domiciliul sau reședința în București va putea beneficia de aceste servicii în limita a maximum 5 animale (câini și/sau pisici), după principiul primul venit primul servit, în limita plafonului stabilit. Suportarea cheltuielilor necesare se va face din bugetul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

„Menționăm că, în cazul câinilor, sunt obligatorii, prin lege, identificarea prin microcip și înregistrarea acestora în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV). Pentru pisici nu există această obligativitate legală de a fi înregistrate într-un registru gestionat de CMV.

Facem precizarea că identificarea prin microcip și înregistrarea datelor câinelui și ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor și ajută la sancționarea celor care totuși săvârșesc această contravenție. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autoritățile pot identifica proprietarul câinelui abandonat”, mai precizează Primăria Capitalei.

Acest proiect vine ca răspuns la problema generată de abandonul de animale, dar și ca urmare a numeroaselor petiții primite de către ASPA cu privire la înmulțirea necontrolată a pisicilor fără stăpân din Capitală.

„Reamintim că în 2018 şi 2019, la nivelul Municipiului București, s-au derulat programe de sterilizări gratuite, în baza HCGMB nr. 156/2018, HCGMB nr. 124/2019 în cadrul cărpora s-au sterilizat gratuit un număr aproximativ de 9300 de animale:  2800 în 2018, şi aproximativ 6500 de animale în 2019 (1960 câini și 4517 pisici)”, au adăugat reprezentanții primăriei din București.

Sursa foto: Unsplash/ Glomad Marketing

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. de cand si unde?