G4Media.ro

Consiliul European se reunește de urgență, luni, pentru a găsi soluții la…

Consiliul European se reunește de urgență, luni, pentru a găsi soluții la criza provocată de noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Oficialii Uniunii Europene vor stabili luni dimineață, într-o ședință de urgență, măsurile care se impun ca răspuns a apariției unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, care a forțat mai multe țări să oprească legăturile cu Londra, transmite BBC.

Printre aceste state se numără Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda, Canada, sau România.

Oficiali din sănătate afirmă că noua tulpină de coronavirus este cu 70% mai transmisibilă, dar încă nu există probe că are un grad crescut de mortalitate.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că virusul „a scăpat de sub control” în timp ce Danemarca, Italia și Olanda au anunțat că au detectat deja cazuri cu noua tulpină.

Însă Jens Spahn, ministrul german al sănătății, a declarat că experţii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că vaccinurile împotriva COVID-19 concepute până în prezent sunt eficace şi împotriva noii tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie.

Astfel, Consiliul European se va reuni de urgență luni dimineață pentru a discuta toate aceste aspecte.

În prealabil, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au avut, duminică, discuţii telefonice cu şefii principalelor instituţii ale UE despre această situație.

Potrivit agenţiei EFE, un reprezentant al Ministerului de Externe francez a declarat la postul public France Télévisions că Franţa doreşte o poziţie europeană coordonată în această chestiune.

De asemenea, la Londra, premierul Boris Johnson va prezida, luni, o reuniune de criză consacrată aprovizionării Regatului Unit după ce mai multe state europene au suspendat legăturile lor.

Această închidere intervine într-un moment complet nepotrivit, pentru că porturile engleze cunosc în prezent un trafic masiv, cauzând uneori întârzieri şi blocaje rutiere pe drumurile spre port, numeroase firme pregătindu-se pentru ieşirea Regatului Unit din UE pe 31 decembrie seara.

sursa foto: consilium.europa.eu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Care-i criza, ca mi se parea ca oricum sintem in criza de aproape un an? Le place si astora sa se dea preocupati.
    Cica noul virusache se transmite mai repede, surse stiintifice, studii in sprijinul afirmatiei: Boris.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.