G4Media.ro

BREAKING: Zborurile din și către Marea Britanie se suspendă pentru două săptămâni,…

BREAKING: Zborurile din și către Marea Britanie se suspendă pentru două săptămâni, începând de luni seara. Persoanele care sosesc în România din aceste țări vor intra în carantină

Comitetul Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a adoptat o nouă Hotărâre, în contextul în care autorităţile de la Londra au anunţat că a fost descoperită o tulpină nouă a coronavirusului, care este cu 70% mai contagioasă. Astfel, conform Hotărârii  nr. 61 din 20.12.2020, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt incluse în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic. În baza noii Hotărâri se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar zborurile din și către aceste țări se suspendă, începând de luni seara, pentru o perioadă de 14 zile. Aceeași măsură a fost adoptată și de Italia, Belgia și Olanda, iar Franța și Germania au anunțat că vor impune măsuri similare.

HOTĂRÂRE nr. 61 din 20.12.2020

Având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică, precum și analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, art. 32 alin. 2, art. 37 și art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, art 4. din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata aceteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, ale art. 2 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

 • Art. 1: (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea (2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.
 • Art. 2  Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.
 • Art. 3  Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

  • Sa speram ca nu ne umple diaspora de covor de sărbători.
   Stati acolo unde sunteti.
   Ne vedem la anul.

 1. titlu scris cu copitele. parca e tradus din alta limba. gazetarii lu peste prajit

  • Comentariu inutil …

  • Titlul e ok formulat, unde vezi greșeala? De unde pina unde „cu copitele” și „gazetarii lui peste prăjit”??
   E vorba de știri și informații la obiect, nu eseuri literare. Nu mai căutați nod in papura și pete’n soare.

 2. La noi nu are cine o identifica. E posibil s-o avem în tara fara să știm.

 3. da de ce 14 zile? Dupa aia ce se intampla, moare virusul?

  • Pentru ca in Marea Britanie deja s-au luat masuri suplimentare de carantina pentru zonele afectate de noua tulpina a virusului.
   In 2 saptamani toate persoanele care sunt deja infectate vor dezvolta forme mai grave (cu simptome evidente, care va face posibila internarea) sau se vor vindeca.

  • Statistic vorbind, sansele ca noua tulpina a unui virus deja pandemic sa fi aparut in Marea Britanie sunt extrem de mici.

   Populatia UK e de 65 milioane, adica 0,7% din cea a Terrei, care e de 8 miliarde. Probabilitatea ca mutatia sa fi aparut in Marea Britanie este si ea tot asa de 0,7%.
   Cred ca noua varianta a venit de undeva dintr-una din tarile in care se fac foarte putine teste (de exemplu vreun membru Commonwealth) si unde deja circula de ceva vreme.

   Intrucat mutatia confera virusului un avantaj selectiv semnificativ fata tulpina clasica (este mai contagios), noua tulpina va ajunge mai devreme sau mai tarziu sa o inlocuiasca in intregime pe cea veche.

  • @pejash Nu exista nici un indiciu ca noua tulpină de sars-cov-2 ar genera forme mai grave ale bolii. Ce se știe e doar ca e mai contagioasă.

  • @Bogdan: Nici nu am spus asta. Citeste din nou.. 🙂

 4. Arafate, care sunt simptomele infecției cu „aripa nouă” ?
  Ceva detalii, așa pentru transparență măcar, dacă tot la capitolul sănătate e dezastru, măcar o informare pentru populație, că de hotărâri suntem sătui.

 5. OMSul e plecat in China cu sorcova ca să caute strămoșii covidului.
  De urmași nu se mai preocupă nimeni.

 6. E foarte posibil. Francezii spuneau că primul caz de coronavirus in Europa a fost in Paris in 27 decembrie 2019. Probabil că virusul se plimba de mai multă vreme, insa doctorii tratau pacientii pentru te miri ce.

  https://www.bbc.com/news/world-europe-52526554

 7. Sărbători liniștite!

 8. Ce inseamna exceptia zborurilor din art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 ???
  Ce zboruri mai exact?
  Stie cineva ?
  Multumesc.

  • „2. sunt exceptate de la prevederile pct. 1 următoarele categorii de zboruri:a) efectuate cu aeronave de stat;b) de transport marfă și/sau corespondență;c) umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență;d) pentru căutare-salvare sau de intervenție în situații de urgență, la solicitarea unei autorități publice din România;e) având drept scop transportul echipelor de intervenție tehnică, la solicitarea operatorilor economici stabiliți în România;f) aterizări tehnice necomerciale;g) de poziționare a aeronavelor, fără încărcătură comercială tip ferry;h) tehnice, în scopul efectuării unor lucrări la aeronave;”

 9. Este important sa blocam intrarea infectilor din Regatul Unit in tara noastra pura. Pai, imediat ce coboara la otopeni, britanicul intra in sectorul 1, si il intineaza. Sectorul 1 este acum atat de pur, atat de curat. Se cunoaste ca avem conducere PNL-USR.

 10. Stati flexati: oamenii nu s au ingramadit la vaccin si acum vin cu stiri de astea de 2 bani. Plus ca avem si Brexit fara contract, prin urmare e mai adanca treaba. Oricum mai e o intrebare: vaccinul functioneaza si pe tulpina noua?

 11. Ce inseamna mai exact aceasta masura de carantina: izolare la domiciliu sau se vor pune iar hoteluri si diverse cazari pt 14 zile imediat de la intrarea in tara?

 12. Şi cu cei care au intrat cu câteva ore înainte de intoducerea acestor restricţii ce se întâmpla? Stau şi ei în carantină?!