G4Media.ro

Consilierul lui Vlad Voiculescu susține că Ministerul Sănătății nu mai are acces…

Consilierul lui Vlad Voiculescu susține că Ministerul Sănătății nu mai are acces la portalul guvernului pentru a publica informațiile despre vaccinare / Guvern: Au fost probleme tehnice

UPDATE 2: Biroul de presă al Guvernului a transmis G4Media.ro precizări legate de această problemă, arătând că accesul utilizatorilor a fost restricționat din cauza unor probleme tehnice. Precizările integrale, mai jos:

”Portalul data.gov.ro este dezvoltat pe o soluție open source complexă, ce integrează numeroase tehnologii, și necesită operații periodice de mentenanță.

În cursul zilei de luni, 8 martie 2021, au fost derulate operații de mentenanță asupra platformei ce găzduiește portalul data.gov.ro, respectiv actualizarea pachetelor aferente modulelor componente ale acesteia, fapt ce a generat disfuncționalități ale plugin-ului de autentificare. Problemele apărute au afectat utilizatorii platformei cu drept de publicare din partea instituțiilor publice. Până la remedierea problemelor au fost primite sesizări, începând cu data de 9 martie 2021 de la patru instituții: Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Justiției și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Aceste sesizări au avut în vedere necesitatea de actualizare a seturilor de date proprii publicate.

Pentru utilizatorii publici (care nu se autentifică), platforma a fost accesibilă fără întreruperi, seturile de date putând fi vizualizate sau descărcate.

În urma sesizărilor, au fost derulate operațiuni de debugging pentru remedierea problemelor apărute la autentificare, care au durat până în data de 10 martie 2021”.

UPDATE: Datele statistice publicate de Ministerul Sănătății privind pandemia și campania de vaccinare au fost actualizate pe portalul guvernamental data.gov.ro.

După ce consilierul ministrului Sănătății a anunțat miercuri dimineață că de două zile ministerul nu mai are acces pe portal pentru a publica informațiile, premierul Florin Cîțu a fost întrebat despre această situație în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern. Premierul a spus că, probabil, este vorba despre o problemă tehnică.

„Nu mi-a spus nimeni că nu se mai actualizează. Deci funcționa când am folosit-o eu. Dacă e o problemă tehnică, să discute la nivel tehnic. Infrastructura digitală a guvernului nu e cea mai performantă. Nu știu ce s-a întâmplat, nu m-aș mira să fie un acces foarte mare”, a răspuns Cîțu.

Miercuri după-amiază datele au fost actualizate până la ziua de 9 martie.

Știrea inițială: Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține miercuri într-o postare pe Facebook că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental data.gov.ro pentru a publica informațiile despre vaccinare și pandemie.

Publicarea datelor despre centrele de vaccinare a fost însoțită de un adevărat scandal. Premierul Florin Cîțu a anunțat luni dimineață că a primit sesizări despre lipsa unor avize de securitate pentru publicarea informațiilor, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeiu Gheorghiță, a declarat marți că el a depus la guvern o astfel de sesizare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la rândul său că toate datele preluate de Ministerul Sănătății de la Registrul Electronic Național de Vaccinări și publicate apoi pe site-ul data.gov.ro erau publice, fără să existe elemente secrete. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus marți seară la TVR 1, că, în urma publicării listei tuturor centrelor de vaccinare de către Ministerul Sănătății, au ajuns în online locații ale instituțiilor din sistemul de apărare, de ordine publică și ale serviciilor. Totodată, ministrul de Interne a recunoscut că angajații din MAI s-au vaccinat fără a se programa în platformă.

Premierul Cîțu a revenit cu o declarație miercuri și a spus că există un control privind modul de publicare a datelor.

Reamintim că între ministrul Vlad Voiculescu și coordonatorul Valeriu Gheorghiță au avut mai multe contre pe tema campaniei de vaccinare.

G4Media.ro a cerut un punct de vedere guvernului pe această temă și îl vom publica imediat ce îl vom avea.

Postarea integrală a lui Ștefan Voinea:

În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit.

Foto: Ștefan Voinea și Vlad Voiculescu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

56 comentarii

 1. o poza cu doi low T

 2. E mare nevoie de un prim-ministru si ministru de interne de la USR. Sa sparga gasca „specialilor”, nu doar la vaccinat ci in general.
  PNL ne-a aratat ca e sluga sistemului si nu va face nimic sa schimbe ceva in bine Romania.

  • Bine ma…Prim ministru de la USr nu o sa fie niciodată.

  • Problema e la USR! Nu s-a prins până acum că PNL este „sistemul”!! Cred ca încă nu le vine să creadă! Dar, ce vor face când va deveni evident și pentru ei, vor ieși de la guvernare?!

  • I-ai prins, tot USR-ul e de vină.

  • „E mare nevoie de un prim-ministru si ministru de interne de la USR”

   Nu se poate.

   USRPlus a luat cam 15% la alegeri. Adica, din 7 oameni 6 au votat PSD, PNL, UDMR si AUR, si doar unul a votat USRPlus.

   Asta e forta pe care o are USRPlus in negocierile din parlament si din cadrul aliantei de guvernare. Daca pot sa onoroze acceptabil 20% din programul lor de guvernare, eu sunt relativ multumit. Macar nu am irosit votul aiurea.

 3. Ce păcat că este PSD la guvernare și nu se poate rezolva această problemă… Oh wait!

 4. Ia gata cu transparenta, c-o sa incepeti sa va credeti in democratie! 🙂
  PNL, armata, MAI, serviciile si cu Gheorghita decid ce trebuie sa stiti, ca sa nu aflati cati smecheri se vaccineaza pe sest!

 5. Sa vina USL-ul !!!
  unde esti tu Dragnea…..

 6. daca locatii secrete au fost folosite ca centre de vaccinare inseamna ca cineva de ARMATA,INTERNE.. trebuie sa plece IMEDIAT pentru ca inseamna ca sunt asa de INCOMPETENTI ca doar fac umbra pamantului cum se zice din batrani

  dar nu cred, explicatia e simpla PNL e ca si PSD o gasca de oameni SPECIALI

  • Din auzite, cică nu știu ce sediu SRI sau ceva…pe de o parte, a fost atât de secret că nici ei nu știau că e al lor și nu au secretizat documentul cu el. Pe de altă parte, se cred atât de speciali și trebuie să fie atât de departe de prostime că fac saltul direct în categoria „proști de bubuie”. Păi dacă ăștia de la serviciile secrete sunt atât de proști, ce naiba așteptări să mai ai lol

  • si cand te gandesti ca politica asta de a ascunde adevarul, ca anumite cadre militare si rude s-au vaccinat peste rand, de fapt au atras ATENTIA ca pe listele alea e ceva secret, altfel erau doar niste liste care arata tot acelasi lucru

   CATZU GHEORGHUTA BODE PRACTIC AU DIVULGAT CA INTRE SUTELE DE CENTRE EXISTA NISTE CENTRE SPECIALE

  • Eh, dupa ce isi fac o baza de date cu CNP-uri si numere de telefon obtinute prin platforma de vaccinare (ca nu au reusit cu legea cartelelor pre-pay), primim si noi la schimb informatii cum ar fi unde mai sunt niste baze cu jacuzzi.

 7. daca locatii secrete au fost folosite ca centre de vaccinare inseamna ca cineva de ARMATA,INTERNE.. trebuie sa plece IMEDIAT pentru ca inseamna ca sunt asa de INCOMPETENTI ca doar fac umbra pamantului cum se zice din batrani

  dar nu cred, explicatia e simpla PNL e ca si PSD o gasca de oameni SPECIALI

 8. Loviții unde doare păcat ca nu are majoritatea usr sa vedeți ce lumina și film in ultimi 30 de anii premiera filmului tot anul 2021 in toate instituțiile asta ee suntem ușor manipulați cu un leu la pensie ori toți sunt la fel exista schimbare dacă gândim un minut profund bafta usr Voiculescu . Sa închei nu e ciudat ca toate noțiunile in parlament sunt cu Dedicație pt usr

 9. Am vazut ca prin statele civilizate, daca vreun angajat public a fost vaccinat peste rând , si-a dat demisia.

  …Sa înțelegem ca, daca vreun contabil din MAI a fost vaccinat cu prioritate, dl Böde isi va prezenta demisia?

  • Domnul Bode doarme…

  • Draga domn, va asigur ca stiu multe persoane vaccinate peste rand, fara sa faca parte din MAI sau institutii de stat. Pilele sunt suficiente sau nepasarea statului.
   Spre exemplu, personalul din sistemul de justitie a fost inclus in faza unu, cu gandul la judecatori si avocatii pledanti, ca sa nu se blocheze justitia.
   In realitate, femeia de serviciu de la orice firma.de avocatura de consultanta ( da, adica cu avocati care trimit mailuri din birou) a intrat astfel, legal, in faza unu.
   Si sotul femeii de serviciu la fel, ca l-a trecut.firma de avocatura pe lista, si nu sta nimeni sa vada daca toti cei de pe lista chiar sunt angajati ai firmei. Repet, firma care oricum lucreaza de acasa, nu pledeaza la bara! Deci nimeninde acolo nu ar fi trebuit vaccinat inaintea pensionarilor.
   Asa s-a facut, in mare parte chiar legal.

 10. Dezamagire maxima PNL. De asemenea dezamagire maxima politia, armata si serviciile de informatii. Institutii pline de pile, cunostine si relatii si profund incompetente care mai nou sar peste rand si se vaccineaza in centre cu circuit inchis.

 11. Usrplus nu ar trebui sa aibe acces la informații sensibile. Le pot vinde belemistilor și lgebetistilor pe doua cărți ale lui Obama și pe o poza cu xijinping

 12. Na, dacă n-ai fost cuminte!

 13. Bineinteles ca a fost afectata „siguranta statului”!
  Ca Statul, in Romania, este:
  Clasa politica
  Bugetarii
  Armata
  Serviciile

  Doar nu cetateanul de rand e Statul, nu?

 14. LOL, dar ce grămadă de kkt ai răscolit, mai Plushica, mă!
  In cabinetele vipurilor esențiale cred că s-au vaccinat toate putorile politico-mondene mioritice. E plin Facebook ul de laurette, badalai si iliuti de calarasi mândri că s-au vaccinat, viermi nemernici. Dl.colonel, păi, chiar asa de cinici sunteti, ati lăsat in urmă vulnerabilii, bătrânii si bolnavii cronici, cum nicio națiune n-a îndrăznit să facă?

 15. Fără legatură cu subiectul gâlcevii, nu e totuși anormal ca un consilier onorific (adică oengist amic cu boss) sa aibă acces la baze de date și drept de publicare pe portalul guvernului?

  • Din imagine pare mai mult nevasta bosului decât amic…

  • Sa fie impuscat oengistul, c-a intinat nobilele idealuri ale comunismului, si sa fie inlocuit cu un uslist docil, care nu le are cu transparenta asta deranjanta. Apropo, de unde ai dedus ca bazele alea de date sunt secrete, ca sa nu aiba acces?

  • Consilier onorific = lucra pe gratis si are acces la tot. Adica el oricum are o alta sursa de venit. Deci cu aceasta functie nu poate fi santajat. Asta pe langa faptul ca daca as cauta CV-ul acestui om cred nu as ramane neimpresionat. Personal am mai multa incredere in asa fel de om decat in cel caruia salariul (deci intreaga bunastare a familiei) ii vine de la partid.
   Daca tara ar fi alta as tinde sa spui ca ai dreptate, pentru ca daca faci ceva important trebuie sa si fi reumunerat ca atare. Dar sa nu uitam ca in romania s-a cerut sa se aduca voluntari la DSP ca angajatii nu faceau fata.

  • Am ratat referirea tendentioasa la ONG-uri. Cel la care te refereai este ONG-ul MagiCamp. Si faptul ca sugerezi ca ar fi cam acelasi lucru cu ce face Cumpanasu sau altii e penibil.

  • Consilierul onorific nemernic e de vina ca a aparut kkt ul, brava, ma!

 16. A deranjat mafia din MAI si MAPN care si-a vaccinat toate rudele inainte de ceilalti ca ei pot. Vlad Voiculescu va fi inlaturat fortat si se va aduce iar o marioneta la ministerul sanatatii. Statul asta este capturat. Guvernul Citu este fix zero barat daca nu are coloana vertebrala sa il apare pe Vlad in situatii de genu si va insemna sfarsitul carierei sale politice pentru ca are o atitudine de gaina in loc sa fie barbat

  • A scormonit musuroaiele de PRIVILEGIATI, care se opun cu vehementa ca nu cumva sa le fie atinse PRIVILEGIILE uriase!
   Jigodii, Vasilica Catu este un escroc mai ceva ca Dancila!!!
   Succes, Vlade!!!

 17. PNL, PSD, aceeasi mizerie dictatoriala.

 18. putzoiul ala de colonel (gheor)ghita si toata armata ar trebui inlaturati URGENT de pe pozitiile ocupate abuziv; nu sintem pakistan !

 19. Totdeauna în România vor exista două categorii. Speciali cu salariile, pensiile speciale și vârstă de pensionare mică și p. u. l. i. m. e. a. Cei ce s-au prins au plecat demult. Ceilalți muncesc la propășirea primei categorii.

 20. cata bataie de joc. dupa ce ca oricum trebuiau publicate de la bun inceput, acum se face o vanatoare de vrajitoare, doar-doar il murdaresc pe cel ce a avut curajul sa faca publice datele si, evident, scopul e sa se opreasca asta. nu conteaza cati mor, cati au, ca se raspandeste repede, nu nene, ei sa stea cu capul in nisip. daca nu se vede, nu exista.

 21. Am citit azi pe Digi că a început etapa a treia de vaccinare in localitățile cu incidență mai mare de 4,5 la mia de locuitori.
  Sunt din Brașov și am cont pe platforma de programare in primii 1000.
  Am sunat la numărul de telefon 021 414 44 25 .
  Mi s a răspuns sa mai incerc mâine. ..
  De ce nu azi?
  Domnule Gheorghiță , ce se întâmplă la Brașov?

 22. „De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.”??
  Halucinant!
  Nici PSDeii nu isi permiteau asa ceva!
  Catule, esti un ZERO mai ceva ca Dancila, jigodiilor!

 23. Pentru cei care s-au vaccinat peste rând, indiferent că sunt din armată, poliție, neamuri, pilăraie, colonelul Gheorghiță ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis de la CNCAV.

  Iar Cîțu care a subliniat de mai multe ori că CNCAV e în subordinea primului ministru, nu a ministerului sănătății, să ne explice cum s-a ajuns aici și ce va face ca să nu se mai repete.

 24. pandemia galbena si ciuma rosie, aceeasi mizerie! …pe care Herr.Johannis le contempla cu atenntie sporita si deosebita ingrijorare .

 25. Hai ca sunteti tare rai unii de pe-aci !
  Păi daca specialii nu se bagau in fata, cu tot cu nevasta, amanta, verisoara…, cum credeti voi ca am fi ajuns fruntasi pe „sector” la intrecerea socialista pe vaccinare in ieuropa ?!!!
  Cat despre „transparenta”, mi-e teama ca „oiengistul” va fi fix „acarul Paun”…

 26. doar ca nu mai sunt toate datele…lipsesc multe centre…de ce oare? ce ascund?

 27. Voiculescu este un ministru Gica contra,in rest nu a facut nimic.Cel mai slab ministru.

 28. pe cartarescu l-am bagat in fatza la vaccin ca era special

 29. Daca nu îi place USR , primul ministru Catu , sa- i scoată din guvern . Sa dea mâna cu psd și succese (urî) .
  Poate că așa se poate exprima PNL , numai în usl. Ce justiție , 10 august, TVR, radio România, transparenta, fara penali, corupți, fara ciumati roșii, economie de piață, prosperitate , asanarea mediului economic , social, etc, etc …?
  Sau poate că incompatibilitatea USR cu restul este atât de evidentă că a sosit momentul să treacă în opoziție . Sau poate că aceste mizerii sunt făcute tocmai ca PNL sa scape de USR , pt o eterna dragoste dragnista !

 30. Privesc cu detașare atacul concertat Catu- latrina 3 la Vlad Voiculescu și cred că se confirma supoziția de mai sus . PNL se va iubi pe vecie cu psd . Nași de cununie latrina 3 și securistul delicvent voiculescu. Sa va fie de bine . Cred că Bratienilor le crapă de rușine obrazul , acolo unde cu demnitate sunt . Mai transferati-l și pe tăriceanu și aveți lotul aproape perfect . Pt voi !

  • du-te ca te cheama simion sa-i dai o vodca … cica a ramas fara parale ca nu mai prinde pesedeu contracte din bani publici. cine stie? poate va salveaza sosoaca si va uneste pe toti in usl iar …