G4Media.ro

Consilierii USR: Sectorul 1 nu mai primește bani de la bugetul de…

sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Consilierii USR: Sectorul 1 nu mai primește bani de la bugetul de stat / PSD și PNL solicită prezența primarului Clotilde Armand la ședințele de consiliu pentru a putea vota bugetul / ”Nu știu cine a mai văzut să vrei să ți se voteze un proiect și tu să nu fii niciodată prezent”

Sectorul 1 al Municipiului București nu mai primește bani de la bugetul de stat, sub forma cotelor defalcate, din cauză că bugetul acestei subunități administrativ teritoriale nu a putut fi adoptat în termenul prevăzut de legislația în vigoare, a anunțat, marți, viceprimarul USR Oliver Leon Păiuși, informează Agenția de presă Rador.

„S-au sistat sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit. S-au sistat sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată (…TVA n.r.). S-au sistat sumele din cotele defalcate din TVA pentru finanțarea învățământului. Deci, chiar suntem într-o situație de criză, pe care nu înțeleg de ce o creați”, le-a spus Păiuși consilierilor locali.

Consilierii locali au reclamat prezența în sala de ședințe a primarului Clotilde Armand și a directorului ADP Sector 1, pentru a dezbate bugetul și a fundamenta alocarea bugetară prevăzută pentru această instituție din subordinea Consiliului Local din Banu Manta.

„Dumneaei (… Clotilde Armand n.r.) încă nu este prezentă. De asemenea, grupul consilierilor PSD a solicitat, aseară, prezența doamnei director general ADP Sector 1, Sorina Oancea. Cu care voiam să dezbatem un pic despre fundamentarea bugetului ADP pe anul 2023.

Și să ne informeze și pe noi, pentru că dumneaei este în subordinea Consiliului Local și intră în atribuțiunile dumneaei de serviciu să fie, astăzi, prezentă, aici, voiam să ne informeze cu privire la situația juridică a tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată”, a solicitat președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta, Daniela Popa.

La rândul său, viceprimarul PNL al Sectorului 1, Ramona Porumb, a subliniat că inițiatorul proiectului de buget, edilul Clotilde Armand, ar trebui să fie prezent la ședința Consiliului Local al Sectorului 1 pentru a-și susține proiectul de buget propus.

„Încă o dată, lipsa dumneaei din sala de Consiliu Local. Nu știu cine a mai văzut, în țara aceasta, să vrei să ți se voteze un proiect și tu să nu fi niciodată prezent, pentru a-l susține”, a declarat viceprimarul liberal din Banu Manta, Ramona Porumb.

Singurul reprezentant al Executivului prezent în sală de ședințe a Consiliului Local le-a solicitat consilierilor locali să dezbată și să amendeze proiectul de buget propus de către edilul Clotilde Armand.

„Aveți posibilitatea să veniți cu amendamente. Vă rog să veniți cu amendamente. Vă rog să puneți în dezbatere acest buget. Haideți să-l dezbatem, aici, în ședința de Consiliu. Și, acolo unde considerați dumneavoastră, veniți cu amendamente. Le votăm și să treacă acest buget, să putem să ne continuăm activitatea”, i-a rugat viceprimarul Oliver Leon Păiuși pe consilierii locali.

Primăria Sectorului 1 poate cheltui, în fiecare lună, după expirarea termenului legal de adoptare a bugetului, 1/12 din bugetul pe anul trecut. În plus, Executivul condus de Clotilde Armand are la dispoziție încasările provenite din impozitul pe clădiri și autovehicule și din taxa pentru locurile de parcare, care sunt foarte mari, în acest final de martie, când cetățenii se grăbesc să achite aceste taxe și impozite locale, pentru a beneficia de bonusul de 10%.

„Deci, Primăria trăiește, în fiecare an, după expirarea termenului de votare a bugetului, cu 1/12 din bugetul pe anul trecut, lună de lună, adică. Cu alte cuvinte, are suficienți bani ca să se susțină. Chiar mai mult decât atât, ar putea face și proiecte. Ar putea continua proiectele de anul trecut, fără să înceapă proiecte noi.

Primăria nu moare de foame. Primăria nu dă faliment dar, în același timp, noi ne dorim să avem un buget nou care să fie în relație directă cu proiectele care pot fi și realizate”, explică șeful Comisiei de buget a Consiliului Local al Sectorului 1, liberalul Dinu Gheorghe.

În lipsa edilului Armand și a directorului general al ADP, consilierii locali au cerut să li se prezinte în scris notele de fundamentare pentru bugetul ADP Sector 1 și situația litigiilor în instanță ale acestei instituții.

„Eu vreau să se consemneze în procesul verbal (… al ședinței de Consiliu Local n.r.) ca doamna director (ADP Sector 2 n.r.) să ne răspundă în scris, dacă refuză să își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să vină aici, în Sala de Consiliu, la fel și primarul în funcție, doamna Armand, să ne răspundă în scris, dacă nu vrea să vină în ședința de consiliu.

Așadar, doamna director de la ADP Sector 1, să ne trimiteți pe mailul tuturor consilierilor notele de fundamentare pentru întocmirea acestui buget. De asemenea, separat, situația litigiilor din instanță și care este stadiul lor acum. Ca să putem să fundamentăm și noi, la rândul nostru, și să votăm un buget legal”, a cerut președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Popa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. PSDNL sunt încă supărați că Clotilde nu-i lasă să fure.

    • PSD , PNL si UDMR ne vor mai conduce țara inca 50 de ani pentru că românului îi plac micii, berea și suferința

  2. Daca e in subordine, atunci o pot concedia pt neindeplinirea atributiilor de serviciu. Dar da bine la alegator sa vorbesti degeaba.

  3. Păi băi psd1 și psd2 (pnl-ul în dezintegrare…, ajuns brelocul psd…), vedeți la câte ședințe participă lăbuță, cu voia clanurilor S4, la ședințele PS4… Nu prea vă convine acest răspuns, nu?