G4Media.ro

Consilieri politici din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania vor avea în 25…

Consilieri politici din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania vor avea în 25 ianuarie, la Paris, discuţii în ‘formatul Normandia’ cu privire la situaţia din estul Ucrainei

Consilieri politici din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania vor avea în 25 ianuarie, la Paris, discuţii în ‘formatul Normandia’ cu privire la situaţia din estul Ucrainei, a declarat sâmbătă o sursă de la Kremlin, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Rusia va fi reprezentată la aceste discuţii de negociatorul-şef Dmitri Kozak, a adăugat sursa citată.

Anterior în ianuarie, Kozak afirmase că reuniunea va avea loc către finalul lunii.

Mihailo Podoliak, consilier al negociatorului-şef ucrainean Andrii Iermak, a confirmat că a fost planificată o reuniune la Paris, dar a precizat că data preliminară a fost stabilită pentru 26 ianuarie.

Forţe şi echipamente militare ruse au început să sosească în Belarus în această săptămână pentru a participa la exerciţiile ‘Allied Resolve’, care se vor desfăşura în apropierea frontierei fostei republici sovietice cu Polonia şi Lituania, state membre ale NATO.

În acest context, ţările occidentale se tem că Rusia, care a concentrat zeci de mii de soldaţi lângă graniţa sa cu Ucraina, plănuieşte un nou asalt asupra unei ţări pe care a invadat-o deja în 2014. Rusia neagă că are o asemenea intenţie şi argumentează că îşi poate deplasa forţele armate oriunde în interiorul frontierelor sale, dar solicită şi garanţii că NATO nu se va extinde către est şi nu va include foste republici sovietice.

Consultările în ‘format Normandia’ sunt menite să contribuie la încetarea conflictului, din estul Ucrainei, dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Pe care tot ea l-a semnat cu mana ei.

  • Si ce ghiul avea pe mina cind a semnat, mai ceva ca Rolexul patriarhului Rusiei. Ucraina, ca de ea era vorba, mai sluga lui Putin.

  • nici rusii (nici americanii) nu aplica memorandumul de la budapesta (ok nici britanicii) privind garantarea suveranitatii, teritorialitatii, securitatii si independentei statului ucrainean in granitele convenite, cand spui chestia asta iti sar in cap postacii/id,iotii utili ai rusilor si postacii/id,iotii utili ai americanilor

   asta ne arata ca defapt nu ne putem baza niciodata pe „aliati”, iar tratatele sunt simple bucati de hartie

   Romania trebuie sa isi protejeze minoritatea romaneasca din Ucraina si sa ne recuperam pamantul furat de rusi si ucraineni , ei nu au niciun drept sa existe pe pamantul nostru, au toata asia si siberia la dispozitie, sa se duca dra.cului inapoi de unde au venit

 2. Ce farsa, Rusia si prietenii plus Ucraina. Nu pricep de ce mai cautioneaza Ucraina taifasurile astea, ca iluzii asupra Frantei si Germaniei nu cred sa mai aiba.