G4Media.ro

Conferinţa privind viitorul Europei se lansează la Strasbourg, de Ziua Europei

Conferinţa privind viitorul Europei se lansează la Strasbourg, de Ziua Europei

O nouă conferinţă despre viitorul Europei este lansată duminică la Strasbourg, după luni de pregătiri, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a cerut o dezbatere despre reformarea Uniunii Europene, urmează să susţină un discurs în deschiderea evenimentului.

Conferinţa urmează să se desfăşoare până în primăvara anului viitor şi să includă dezbateri între cetăţeni, cu ajutorul unei platforme.

Aproximativ 20 de lideri din Europa au făcut apel la cetăţenii europeni să se implice.

Evenimentul a fost programat să se lanseze de Ziua Europei, marcată în fiecare an la 9 mai.

Conferinţa trebuia să înceapă iniţial în urmă cu un an, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Instituţiile UE au dezbătut de asemenea mai multe luni care ar trebui să fie obiectivele conferinţei.

Sursa Foto: Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Conferinte, sedinte, Summit-uri… un fel de aflarea-n treaba…o Europa verde, SF, peste N’spe ANI cand AZI Milioane de europeni se confrunta cu salarii mici, somaj in crestere, inchideri de afaceri…plus pandemia…
  „VIDEO Mii de manifestanţi au protestat la Porto împotriva summitului social al UE, considerându-l lipsit de acţiuni concrete
  HotNews.ro
  Sâmbătă, 8 mai 2021.
  În timp ce liderii europeni erau reuniţi sâmbătă la Porto la un Summit informal în urma căruia au promis o Europă mai socială post-pandemie, mii de persoane manifestau în acest oraş portughez împotriva şomajului, precarităţii locurilor de muncă şi privatizărilor, relatează AFP, preluată de Agerpres.
  „Dacă ei (liderii UE – n.r.) au preocupări sociale, nu de un summit este nevoie, ci de acţiuni concrete pe teren. Companiile, ştim că ele nu au preocupări sociale”, îi spune reporterului France Presse un participant la protest, Telmo Silva.
  Afectat de o concediere colectivă după închiderea unei rafinării portugheze, acest bărbat în vârstă de 36 de ani reproşează fostului său angajator, grupul energetic portughez Galp, că „profită de tranziţia energetică pentru a elimina locuri de muncă şi a reduce din salariile şi drepturile angajaţilor”.
  Premierul portughez Antonio Costa, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE şi a fost gazda summitului, a susţinut insistent că obiectivul acestei reuniuni a liderilor statelor UE a fost tocmai să le dea încredere cetăţenilor europeni.
  După întâlniri desfăşurate vineri cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, ei au aprobat sâmbătă un „plan de acţiune” asupra dosarului social pe care Comisia Europeană l-a prezentat la începutul lunii martie.
  „Lucrătorii consideră însă că lipsesc răspunsurile necesare. Trebuie luptat împotriva acestei politici a salariilor mici, precarităţii şi deteriorării serviciilor publice”, explică Isabel Camarinha, secretar general al Confederaţiei generale a lucrătorilor portughezi (CGPT), care a organizat protestul desfăşurat sâmbătă şi la care conform poliţiei portugheze au participat circa 3.000 de persoane.
  „Acest summit european este o dezamăgire. El s-a terminat cu o serie de intenţii bune, dar fără nicio măsură concretă”, constată lidera partidului portughez Blocul de stânga (stânga radicală), care s-a alăturat manifestaţiei după ce a participat la un „contra-summit” împreună cu alţi lideri ai stângii antiliberale europene.

 2. UE nu poate progresa serios dacă ţine românii la poarta Schengenului şi impune artificial două viteze de dezvoltare. Dimpotrivă, trebuie să oblige Estul să investească 10% din pib în educaţie, cultură şi cercetare.

  • In importul de africani si ciuhabi arabi sau ideologii de gen in gradinita nu trebuie sa investeasca?

 3. se vede clar ca rusii lucreaza la greu si nu numai ei Fac echipa si cu china ( ca sa nu fim acuzati de rusofili ca sintem site anti rus ) Auzi : proteste contra summitului fara rezultate ! adica nici nu sti inca care vor fi alea dar protestezi contra lor Cit despre schenghen mai avem de asteptat pina sa convingem ue ca sintem in primul rind un stat cu justitie corecta Asta este principala conditie si care daca nu este indeplinita ne face poarta de intrare a mafiotilor internationali in ue si care uniti cu ai nostri ar face zile negre ue