G4Media.ro

Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista Guvernului Cioloş, listă…

Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista Guvernului Cioloş, listă pe care, în opinia premierului desemnat, ar trebui să se regăsească fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi Dan Barna

Programul de guvernare şi lista Guvernului Cioloş urmează să fie aprobate duminică după-amiază de conducerea USR, pentru ca luni să fie depuse la Parlament în vederea declanşării procedurii de învestire a noului Cabinet.

În opinia premierului desemnat Dacian Cioloş, printre membrii Executivului ar trebui să se regăsească fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi fostul vicepremier Dan Barna.

Dacian Cioloş a anunţat încă de vineri seară că primeşte deja propuneri de nume de miniştri de la membrii Biroului National al USR şi că va forma o listă scurtă pe fiecare minister.

Duminică dimineaţă, Biroul Naţional va decide forma finală a listei cu miniştri, care, alături de programul de guvernare discutat sâmbătă, va fi prezentată şi supusă aprobării Comitetului Politic al USR duminică, de la ora 18:00, într-o şedinţă care va avea loc online.

Dacian Cioloş a precizat că va menţine actuala structură a Guvernului, pentru a evita procedurile suplimentare pe care o eventuală modificare le-ar implica, ceea ce ar duce la prelungirea crizei politice.

Lista cu propunerile de miniştri şi programul de guvernare USR vor fi depuse luni în Parlament, iar Birourile Permanente ale celor două Camere stabilesc data şedinţei comune pentru învestirea noului Executiv, termenul fiind de cel mult 15 zile.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Daca nu au oameni pot sa-i pastreze pe Campeanu, Bode, Turcan.
  Sunt inegalabili!🤣

 2. Ma trece un fior când am citit “cel mult 15 zile”. Nu era 10 zile de de desemnare?

  Dacă vine acum PNLul și zice ca nu sunt semnăturile bune, PSD ii tine isonul, conflict la CCR ( care nu se grăbește) și mai țin interimatul Câțu încă vreo 1-2luni, doar pana vine PSD cu alta propunere mai buna – sa “deblocheze” ei guvernarea?

  • 10 zile e termenul constituțional pentru depunerea listei și a programului de guvernare…după, audierile miniștrilor în comisii și votul, nu conteaza pe cine pune pe lista, de trecut nu trece, dar important e ca a fost tras primul glonț, următoarea nominalizare e pasul spre anticipate….PSD va sesiza CCR, deși în Constituție e sintagma”presedintele poate dizolva parlamentul”….CCR va spune ca presedintele e obligat să o facă….pana in aprilie nu scăpăm.de.Catu, după?….aducem PSD la guvernare, la o prezență de maxim 30%, daca nu ne trezim că popor

  • In max 10 zile de la desemnare, premierul desemnat depune la parlament componenta guvernului propus. In max 15 zile de la acea depunere, parlamentul o voteaza, si investeste sau nu acel guvern. Ca se intampla in o zi sau 15, hotarasc birourile permanente reunite, cand fac ordinea de zi.

  • @ alt termen
   Ca să vedeți ce Constitutie tâmpită avem!
   Adică e mai greu să se urnească și să se întrunească Parlamentul pentru un vot, decât să închegi un guvern si un program de guvernare!!!

 3. Măi oameni buni o să vă dăm câteva scenarii ipotetice de ce se va putea întâmpla ca să pricepeţi de ce nu se va adeveri nici una dintre speranţele care le aveţi (sau poate se va adeveri că sunt şi momente dinastea dar vă va fi explicată mai încolo cum e cu nebunia nebunilor):
  ————————
  – Anticipatele –> Chiar există posibilitatea să câştige PSD şi să fie în poziţia să facă guvern şi SĂ CADĂ TOATE RĂSPUNDERILE PE EI DIN ACESTE ZILE NEFASTE sau ce o să refuze să intre la guvernare după ce vor câştiga alegerile sau să facă USL pe faţă că oricum nu fac 50%+1 singuri, deci varianta asta e mai rea decât toate variantele care le are pe masă în acest moment şi există posibilitatea să nu câştige alegerile care ar fi mai grav aşa că varianta asta s-ar putea întâmpla doar dacă PSD s-au senilizat cu totul şi chiar au ajuns să creadă că există să vă salveze pe voi şi doar pentru voi au existat şi nu mai sunt capabili să înţeleagă ce va urma şi nu îşi mai urmăresc interesele (no asta ar fi minune dacă nu am şti că nu e decât pierderea minţilor care deja le aveau pierdute de ar duce la un efect nemaiîntâlnit şi tot timpul prezent ca nebunii să înnebunească motiv care ar duce să îi dea cu totul peste cap şi să intre pe partea ailaltă în raţiune, deci în concluzie raţiunea e efectul nebuniei nebunilor sau ce credeaţi că prima dată a fost raţiunea înaintea nebuniei pentru că dacă era aşa credeţi că mai erau atâtea războaie sau epoci ca evul mediu sau imperii sângeroase sau războaie mondiale sau astfel de nebunii ca să aveţi motive să evoluaţi, de aicea vă vine toate erorile că aţi înţeles totul pe dos modul cum evoluează omenirea, cugetaţi bine la ce aţi aflat că s-ar putea să vedeţi astfel lucrurile şi nu e atât de grea ca dilema cu oul şi găina că povestea asta merge pas cu pas pe etape până la redobândirea raţiuni prin şocuri că puţin sunt capabili să o facă fără, foarte puţini, de obicei sunt cei care vă avertizează tot timpul dar voi nu îi ascultaţi niciodată cum e Mama Omida, niciodată nu o ascultaţi pe Mama Omida).

  – USL pe faţă –> Varianata cu cele mai mari pierderi electorale care ar face să dispară definitiv ambele partide de pe scena politică fără şanse de revenire mai ales că sunt şi alternative la ei şi vor mai apărea şi alte alternative de va face imposibilă revenirea lor.

  – USL mai prin dos –> Variantă care o urmăresc şi care au avut-o până la plecarea USR din coaliţie (jucau pe la spatele celor de la USR) iar ca să se întâmple din nou şi să nu se dea de gol cei de la PSD trebuie să îi prostească cumva pe cei de la USR să voteze un astfel de guvern.
  —————————————————–
  .
  .
  După noi variantele care le au să iasă la USL-ul ăla mai prin dos sunt următoarele:
  ————————
  – Să îi ducă de nas pe USR să le voteze chiar ei USL dar fără ei la guvernare (varianta în curs de desfăşurare).
  – Să voteze USL chiar PSD pe motive că deodată îşi fac griji de interesele populaţiei dar fără ei la guvernare.
  – Să voteze guvernul Cioloş şi să joace USL-eul ăla în parlament.
  – Să refacă coaliţia şi să joace USL-eul prin spatele USR cum au făcut-o până acuma.
  – Să susţină acest interimat la infinit cu USL în parlament.
  —————————————————–

  Singura eroare care nu o iau în calcul e USR care de fiecare dată i-au băgat în erori şi o vor face şi pe mai departe pentru că la toate scenariile lor închipuite sunt alte câteva soluţii care să îi bage în eroare, adică pierd timp inutil care nu va duce decât la pieirea lor.

  Concluzia aproape sigură: varianta care e cea mai probabilă ca finalitate e că concurenţa care le face USR indiferent că vor fi la putere sau opoziţie îi vor face pe PNL şi PSD să îşi sară în ajutor unui altuia la un momentdat pe faţă ca să poată să facă faţă concurenţei care până acuma nu au avut-o şi nu erau obişnuiţi cu ea pentru că erau doar ei pe scena politică, mai simplu spus concurenţa îi vor omorî că serviciile noi întotdeauna sunt mai bune decât cele vechi mai ales dacă cele vechi sunt de proastă calitate şi nu aduc nimica nou.

 4. bataie de joc PNL+IOHANIS continua si va continua urmand planul magnific de USL izare

  lipsesc comentariile USListilor .. e liber la postaci

  • Corect
   CTP are soluția …:)

  • Pai daca usr-istii „tai” au doar 15% in Parlament si se scufunda in sondaje. Nu le-a placut PNL, acum sa conduca ar vrea dar e greu sa intre si in Parlament la urmatoarele alegeri.

  • „bug”
   Vorbesti de sondajele facute de inscop ??
   Adica Felix Rache +realitatea tv +Ponta +Mihai Tudose si
   Remus Ioan Stefureac fost/actual(?) consilier SRI +Dumitru Nicolae(NIRO) +Mircea Geoana ?
   Poti sa speli ferestrele, elegant spus, cu sondajele lor.
   Pacat de cerneala.

 5. Niciodata n-a fost mai clar că vom muri cu Cîțu de gât!

 6. Un bob zabava ca sa ia plusereul 115% din voturi, iar Romanika va fi salvata. Uniti, salvam, 😂

 7. O țara de mistocari,ne meritam soarta!

 8. Îmi place că plusereii o tot dau de 2 luni cu USL în jos USL în sus. Baaaaa ați stat de mana cu citu 9luni de zile. Baaaaa voi l ați votat. Baaaaa psdul are 35% in sondaje și pbbil 40 la redistribuire. De ce ar face alianță cu citu când anticipatele îi avantajează? Voi doar Urlați că asta e reflexul vostru sa Urlați non stop. Nu vă puteți opri sunteți ca un tren fara frane sau ca o morisca stricată.