G4Media.ro

Conducerea unei primării din Vrancea – trimisă în bloc în judecată pentru…

Conducerea unei primării din Vrancea – trimisă în bloc în judecată pentru abuz în serviciu. Sunt vizați primarul, viceprimarul și casierul

Primarul, viceprimarul și casierul unei primării din Vrancea au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, fals în înscrisuri materiale și uz de fals.

Este vorba despre primarul comunei vrâncene Corbița, Emil Tacu, viceprimarul Felix Oprea și casierul Constantin Spânu, toți trimiși în judecată pentru mai multe capete de acuzare. Procurorii vrânceni spun, în rechizitoriul consultat de G4Media.ro, că cei trei, prin complicitate, ar fi acordat pășuni discreționar unor oameni din comună, ar fi amendat soția unui consilier local fără drept și ar fi reținut din indemnizația acestuia sume, cu titlu executoriu, în contul unei prezumtive datorii la bugetul de stat. Procesul are loc la Judecătoria Adjud.

Totul a început în 2017, când edilul comunei Corbița, Emil Tacu, a emis o decizie a primăriei prin care îi oprea bani din indemnizația de consilier local a lui Gigel Maxim, sub pretextul că firma soției sale nu ar fi plătit amenzile la primărie. Societatea desfășura activități de crescătorie de animale și a primit amenzi de la Primărie pentru că ar fi pășunat pe terenul propriu. Amenzile au cumulate suma de 20 de mii de lei într-o singură săptămână. Consilierul a contestat amenzile la instanța de Contencios Administrativ de la Tribunalul Vrancea și, partial, a câștigat, motivând, printre altele, că atribuțiile de execuție a neplății unor amenzi nu erau în sarcina Primăriei Corbița, ci în sarcina ANAF. Consilierul a făcut plângere penală la Parchetul Vrancea pentru abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual atât primarului cât și viceprimarului dar și casierului Primăriei.

“Cei trei, primarul, viceprimarul și casierul au colportat împotriva mea pentru ca eu să iau amenzi fără drept. Concret, au susținut că am permis pășunatul înainte de 1 mai, deși acest lucru lucru era perfect legal pentru că terenul îmi aparținea și nu era în proprietatea primăriei. Fapt pe care l-a recunoscut și primarul într-un act administrativ. După care au început să mă amendeze, am primit, în doar o săptămână, trei amenzi în valoare de 20 de mii de lei. Le-am făcut plângere penală și acum să răspundă pentru faptele lor”, a declarat Gigel Maxim, consilier local PNL Corbița.

Contactat de reporteri, edilul comunei susține că totul e un joc politic și că procurorii ar răspunde la comenzi politice.

“Nu mă consider vinovat, totul e un joc politic, pentru că nu am vrut să mă predau la șefii politici ai domnului Maxim, mi s-a făcut dosar penal”, susține edilul comunei Corbița, Emil Tacu (PSD). Acesta este primar de 26 de ani, aflându-se la al cincilea mandat, cu o singură întrerupere. (Foto: Primarul Emil Tac / G4Media)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Fratilor tara asta este putreda de corupti,hoti si mafioti,pe timpul mandatului Laurei Codruta Kovesi mii de dosare penale a borfasilor din întreaga tara erau pe rol pregatite sa fie trimise in judecata conform informatiilor unor jurnalisti specializati pe zona justitie de la acea vreme, voi credeti ca întamplator au demis-o pe Kovesi? Fratilor e un cancer generalizat si o cangrena cu ramificatii devastatoare pt acest popor,e strigator la cer ce se întampla in tara asta, e de plâns dragi romani, colcăie de infractori si talhari in majoritatea institutiilor statului

  2. Ăștia trei, nu sunt nici pesedisti nici penelisti, nici haurari, nu-i așa?
    Nu mai amintim de faptul că iudemeristi nu sunt in judetul respectiv.

  3. Vrancea este Coreea de Nord a Romaniei. Kim Jong Opri$han are acest Merit, prin “Eforturilii” de a Talhari Banul Public.