G4Media.ro

Conducerea Senatului: 2 aprilie – termen final pentru Comisia juridică referitor la…

Conducerea Senatului: 2 aprilie – termen final pentru Comisia juridică referitor la cererea DNA în cazul lui Tăriceanu / Dragnea: Votul ar trebui dat mai devreme

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA în cazul preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Au fost două puncte pe ordinea de zi. La unul dintre ele era o solicitare a unor colegi (senatorii PSD Viorel Salan, Ovidiu Marciu – n.r.) de a studia dosarul care îl priveşte pe domnul preşedinte Tăriceanu şi alţi colegi (senatorii PSD Aurel Soporan, Liviu Mazilu şi Liviu Pop – n.r.) care solicitau o prelungire a termenului (de consultare a documentelor – n.r.) şi o solicitare a grupului USR de a dezbate şi a avea un raport în şapte zile. Am propus colegilor ca termenul final din partea Comisiei juridice să fie data de 2 aprilie. Au fost toţi colegii de acord”, a precizat luni vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda.

Liviu Dragnea a declarat ulterior că va vorbi cu senatorii PSD astfel încât votul în ceea ce privește imunitatea lui Tăriceanu să aibă loc până la finalul acestei luni.

„Eu cred că până la sfârşitul lunii martie ar trebui să se voteze. O să vorbesc şi cu colegii mei. (…) O să le spun şi colegilor mei părerea mea”, a afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu decizia Biroului permanent al Senatului privind prelungirea termenului în privinţa lui Tăriceanu.

Întrebat dacă are o recomandare pentru senatorii social-democraţi cum să voteze în acest caz, Dragnea a răspuns: „Sunt suficient de maturi ca să voteze singuri”.

Dosarul penal al lui Tăriceanu este blocat în comisia juridică a Senatului de mai bine de patru luni, după ce DNA a cerut pe 7 noiembrie încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele acestuia.

Procurorii îl acuză pe liderul ALDE că ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, mită aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să formuleze un punct de vedere care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Securistii care au dat lovilutia belesc justitia.

  2. Pai da.. cum sa nu.. ei sunt unsii lui Dumnezeu.. chiar BOR gireaza pentru ei.. Nimeni nu e mai presus de lege… exceptie cei care le fac.. Pai cum vine asta, eu nu mai inteleg.. Noi avem doar obligatii si ei numai drepturi, nu?

    #muiepsd #muiealde #muieudmr #nalafabeta

  3. CPT —- ceva cătușe?

  4. eu zic sa nu se mai oboseasca. le dau raspunsul de pe acum. va fi NU 🙂

  5. Borfaşii cu gulere albe se incătuşează foarte greu in Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.