G4Media.ro

Conducerea Poliției a dispus verificări în cazul “Cocaina din mare” privind modul…

Conducerea Poliției a dispus verificări în cazul “Cocaina din mare” privind modul în care polițiștii au gestionat ancheta și au ratat capturarea unei tone de cocaină

Conducerea Poliției  a dispus verificări cu privire la modul în care polițiștii din Tulcea au gestionat ancheta “Cocaina din mare” și au ratat în martie capturarea a aproape o tonă de cocaină ambalată în 30 de saci de rafie albă. “În ceea ce privește modul de acțiune anterior sesizării unității de parchet, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția de Control Intern, pentru stabilirea modului de intervenție a polițiștilor”, se arată într-un comunicat al Poliției române.

IGP a anunțat că a dispus verificări după ce G4Media.ro a publicat în exclusivitate rechizitoriul DIICOT Tulcea prin care au fost trimiși în judecată în stare de arest doi cărăuși sârbi.

Potrivit acestui document pe 21 martie, un paznic de la stația de betoane Glacial Prod din Sarichioi, Tulcea, a descoperit că într-o dubiță parcată în curte erau 30 de saci de rafie încărcați.

Omul văzuse doi cetățeni sârbi care se certau (ancheta a stabilit ulterior că se certau pentu că era prea puțină cantitate de cocaină după ce o barcă cu o tonă de stupefiante naufragiase lângă Sfântu Gheorghe). Paznicul a văzut că sârbii au încuiat dubița și au pus cheia pe roata stânga față, după care au plecat.

Paznicul a deschis dubița și a luat un pachet pe care scria Cartier și l-a predat șefului de post din Sarichioi. Până acesta și-a alertat însă colegii și a venit Poliția, cărăușii sârbi s-au întors și au preluat marfa. Poliția a mai găsit în dubiță doar hârtie igienică și niște mănuși chirurgicale.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, sârbii au plecat cu două autotrenuri și au mutat încărcătura dintr-unul într-altul pentru a li se pierde urma. Până la urmă, cei doi au fost prinși, unul la Bușteni, altul la Porțile de fier și ambele tiruri au fost găsite, dar drogurile nu au mai fost găsite.

Potrivit unor surse judiciare, în cei 30 de saci de rafie erau aproape o tonă de cocaină. Drogurile ar fi ascunse undeva în România și procurorii DIICOT le caută.

Altă tonă de cocaină a fost găsită pe 24 martie în barca naufragiată și altă cantitate de aproape o tonă a fost găsită pe litoralul românesc și bulgăresc.

Citește aici rechizitoriul din cazul “Cocaina din mare”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Interesant…..oare pentru cine era? Ghici, ghicitoarea mea? PCR, PCUS?

 2. Cum asa?
  Nu e Militia vigilenta? Nu au prins ei zeci de tineri consumatori de stupefiante la Neversea?

 3. Daca n-ai imaginatie fa-te, politist
  N-ai facut nimic in viata, fa-te politist
  Bai lingau convins daca n-ai nici-un vis fa-te politist
  Daca nu ti se mai scoala fa-te politist
  Daca vrei sa n-ai prieteni, fa-te politist
  Daca ma-ta-i curva si tac-tu comunist
  fa-te politist Hai fa-te politist

 4. or fi surmenati, ies la pensie la 45 de ani si se reangajeaza la stat.
  unde e sinistrul sokol ? ne-a facut sclavii pegrei de partid.

 5. S-a descoperit America!
  Miliția frate cu infractoru!
  La Tulcea si oriunde in tara milițienii nu justifica averea.
  Din bani de bugetariau vile, auto cate vrei si altele fara numar.
  Si banul din trafic.
  Trafic de stupefiante!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.