G4Media.ro

Condiții mai aspre pentru intrarea în Grecia: formularul PLF și test obligatoriu

Sursa Foto: greekcitytimes.com

Condiții mai aspre pentru intrarea în Grecia: formularul PLF și test obligatoriu

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Grecia în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, începând cu data de 19 decembrie 2021, ora 06:00, și până la data de 10 ianuarie 2022, intrarea în Grecia va fi permisă cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții:

 • completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Formularul este accesibil aici: https://travel.gov.gr/#/;
 • prezentarea, la intrarea pe teritoriul elen, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2. Testul poate fi de tip PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau antigen (rapid), efectuat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Ambele tipuri de teste trebuie efectuate în laboratoare de referință din statul de origine sau de tranzit, ori în laboratoare publice sau private, certificate de autoritatea națională din statul respectiv. Documentul care atestă rezultatul testării negative poate fi redactat în limbile greacă, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau rusă și trebuie să includă numele și prenumele persoanei, așa cum este menționat în documentul de călătorie (pașaport).

Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 doar copiii cu vârsta sub 5 ani.

Totodată, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene și sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate la punctele de control al trecerii frontierei sau cele care se infectează în timpul șederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile (în cazul persoanelor nevaccinate), respectiv pentru o perioadă de 7 zile (în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă, cu condiția trecerii unui număr de 14 zile de la ultima doză/doza unică) la reședință sau în locații anume desemnate. (Sursa Foto: greekcitytimes.com)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. De ce te-ai duce la idioți? Să le meargă Mutu Injectatu!

 2. Cum adica, fara certificat de sclav??

  • Bine că în sfârșit v-ați dat seama că nu e obligatoriu certificatul poate așa nu o sa mai dezinformați că se încalcă libertatea de circulație. Mai bine mâie târziu decât niciodată.

  • Draggy iar minți postac, pai Omicron v-a omorât minciuna si iluzia numita certificat verde și acum și injectatii trebuie testați. Ei raspandeau și delta oricum, dar erau prinși oamenii într-o mare minciună.

  • Dvs oricum nu stiti sa dati raspunsuri civilizate se vede si din comentarii cum va referiti la lumea civilizata. Lipsa de ediucatie isi spune cuvantul.

 3. eram obisnuti ca stirile despre turismul in grecia sa vina de la ministrul economiei romanesti si turismului romanesc

  mai e mult pana se intoarce surplus la guvernare?

 4. O sa dea buzna turistii! Mai ales cei nevaccinati.

 5. Il vor scoate imediat cum da caldura, ca le va fi foame. Teribil de foame 😀

 6. PLMul, pardon, PLFul are sens științific epidemologic macar, contrar tampeniei de certificat verde. Dar pt un guturai nu are sens. Sigur, mai rămâne sa-ti pui un GPS în fund, dar în teorie nu-s date pe care nu le-ar putea afla oricum din alte baze de date și cai însă ai nevoie de MANDAT.

  Sper sa nu vrea să-l normalizeze la nivel de UE, ca aia au o obsesie sa controleze oameni. 😂

  • De ce in fund, ești perversa?
   Pot sa-ti pun o brățara cu GPS precum la la infractorii eliberați condiționat.

 7. Bine ca nu e vară.

 8. Nu mi se pare nimic dur. Poate doar daca iti baga mai tare betigasul in nas.

 9. pai dvs oricum spuneati ca nu va lasa sa plecati din canada ca va incalca drepturile si alte bazaconii sau v-ati mutat intre timp mai aproape?