G4Media.ro

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor,…

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate disciplinele. Cadrele didactice din școlile câștigătoare vor învăța strategii de predare a materiei, astfel încât copiii să înțeleagă lecțiile mai bine, a declarat Liliana Romaniuc, președintele Asociației, pentru Edupedu.ro.

Programul de formare este acreditat de Minister, iar profesorii obțin 23 de credite transferabile dacă urmează cursul. Din școlile câștigătoare, Asociația caută să selecteze și viitori formatori în domeniul literației. În plus, dacă părinții din școală vor, Asociația de Literație organizează în fiecare din școlile câștigătoare și un workshop despre lectura în familie.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Felicitari Asociatiei de Literatie. Mai e mult pana departe, nu ne putem astepta peste noapte la traditii gen Craciunul islandez Jólabókaflóð, dar trebuie sa incepem de undeva. Renuntarea la indoparea plozilor cu chinezarii si promovarea lecturii e o alegere pentru care ai nevoie de parinti constienti. Chiar si 10 scoli sunt un inceput bun. Avem insa nevoie de sute de astfel de initiative, de o campanie masiva de realfabetizare a Romaniei, o tara prea plina de analfabeti cu diplome pastoriti de profesori semidocti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.