G4Media.ro

Concurs controversat pentru șefia unei instituții care gestionează fonduri UE: concurenții trebuie…

Concurs controversat pentru șefia unei instituții care gestionează fonduri UE: concurenții trebuie să știe jocuri pe calculator, chat, rețele sociale

O agenție guvernamentală care gestionează fonduri UE pentru resurse umane, aflată în subordinea Ministerului Fondurilor Europene, organizează în această perioadă concurs pentru funcția de director executiv. Una dintre probele de concurs este verificarea cunoștințelor IT, iar concurenții trebuie să știe jocuri pe calculator, chat, să se descurce pe rețelele sociale, să șteargă bookmarkuri și alte detalii care nu au nici o legătură cu postul.

Un mare semn de întrebare e legat de rapiditatea cu care a fost organizat concursul pentru funcția de director al Organismului intermediar regional pentru programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane — regiunea Centru. Astfel, potrivit unei postări pe site-ul Fonduri-structurale.ro, pe 5 iulie a fost postat anunțul pe site, pe 12 iulie a fost data-limită pentru depunerea dosarelor, 18 iulie – prima probă eliminatorie, 19 iulie proba scrisă, apoi interviul.

Surse din Ministerul Fondurilor Europene au declarat pentru G4Media.ro că favorită pentru câștigarea concursului este Ionela Maria Mihăilescu, o apropiată a liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu. Aceasta a lucrat în ultimii ani la Agenția județeană Alba pentru plăți și inspecție socială din subordinea Ministerului Muncii, iar în acest an s-a angajat la Organismului intermediar regional.

Ionela Maria Mihăilescu a trecut deja de selecția dosarului și de proba de testare a cunoștințelor IT, alături de alte două candidate.

Ioan Dîrzu, cel care o sprijină pe Ionela Maria Mihăilescu, este deputat și președintele PSD Alba.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Exista numai posturi pentru prietenii partidului, restul nu aveti ce cauta.

 2. Pai se cer doar acele abilitati pe care le au sinecurile, pentru a putea lua examenul!
  Ce-i asa greu de inteles?!

 3. Propun introducerea ca proba practica si conoasterea temeinica a macar 2 pozitii din celebra Kama Sutra, sa spunem „lotus”, plus inca una la alegere…La alegerea juriului, dar ce credeati?

 4. Recomand linkul cu cerinte pt examenul IT. Fiul meu de 9 ani le-ar da clasa! Dar recunosc ca am vazut multi bugetari care nu stiu nici macar cele mai elementare metode de utilizare a computerului. Acum vreo 10 ani, la o sesiune de training pt o platforma educationala, va jur, am vazut un profesor de informatica (!!!!) dintr-o comuna din judetul Vrancea, care nu stia sa porneasca calculatorul. A incercat de la butonul de start al monitorului, a apasat cateva taste, se uita dupa priza, etc. Intr-un final a pus mana pe mouse, l-a dus la gura ca pe un microfon si a zis: Start!! Am iesit din sala si am inceput sa ma dau cu capul de perete!

 5. Trăim în cea mai oribila dictatura, cea a prostiei si incompetenței. Ionela Maria Mihăilescu e doar o altă Catalina Ștefănescu, cea ajunsă, de la ferma de vaci din Teleorman, in Parlamentul României. E doar un alt nume din multele de: fiice, nepoate, fine, soții, amante…de care sunt pline instituțiile de stat si agentiile guvernamentale, ministerele si băncile, etc. Exista multi tineri care ar merita sa ocupe astfel de funcții în urma unei selecții cinstite. Dar, în fața acestor „mizerii” cu relatii, aceștia n au nicio șansă.

  • Romanii puteau vota in 2016, dar nu au facut-o, asteptand probabil un miracol.

   A cui e vina? A celor 12 milioane care n-au votat, lasand calea deschisa pentru PSD.

 6. Fratilor, examenul trebuia organizat deoarece expirau cele 6 luni in care un post de conducere temporar vacant putea fi ocupat prin promovare. Nu mai aberati. A ti vazut rezultatele celor 3????De tot rasul pt toate 3. Dar macar asa zisa favorita a obtinut punctaj apropiat cu a celor 2 contracandidate , care sunt cu ani buni de experienta in spate.

 7. Va dati seama ca in 2013 d na Rus Alexandra, actual director adj OIR, fara experienta in fonduri europene a obtinut dublul punctajul obtinut in 19. 07.2018, dupa 5 ani de conducere???? 4,64 puncte spune totul despre competentele doamnei. O fi fost sustinuta in 2013????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.