G4Media.ro

Concert simfonic dedicat medicilor care luptă cu pandemia de coronavirus, susținut de…

Concert simfonic dedicat medicilor care luptă cu pandemia de coronavirus, susținut de artiști din România și Germania, la Alba Iulia. Accesul este permis doar cadrelor medicale

Mai mulți artiști din județul Alba și Districtul Prignitz din Germania susțin, marți, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal – simfonic. Cele două regiuni sunt înfrățite, iar concertul este dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia de coronavirus. De altfel, accesul la eveniment va fi permis doar personalului medical.

Concertul se va desfășura începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și este inclus în programul dedicat Zilei Naționale a României.

Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciați soliști vocali de operă din cadrul Academiei de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik și Kento Uchiyama.

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov și Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Organizatorii au transmis că accesul public la eveniment va fi permis doar personalului medical din județul Alba, în semn de respect și gratitudine, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție.

Vor avea acces doar cadrele medicale vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Alba Iulia printr-o serie de eveniment, printre care o ceremonie militară, depuneri de coroane, dar și un spectacol de drone, care va încheia ziua de 1 Decembrie.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Șpăgarii din prima linie.

  2. Sa ma anuntati cind va fi organizat un concert simfonic pentru salariatii cu salariul minim pe economie din Romania . Cei care trudesc sa plateasca din contributiile lor pensiile speciale si salariile imense ale medicilor scriitori de retete .