G4Media.ro

Comunitatea ”Spitale Color” scoate la licitație pe Facebook 50 de tablouri. Banii…

Comunitatea ”Spitale Color” scoate la licitație pe Facebook 50 de tablouri. Banii merg direct la spitalele care primesc bolnavi COVID-19

Echipa proiectului ”Spitale Color” a pus în vânzare, prin licitație, 50 de tablouri donate de artista Mădălina Radu (LiviArt.ro). În fiecare zi sunt licitate patru picturi.

Banii obținuți din vânzarea celor patru tablouri postate zilnic pe pagina de Facebook a comunității Spitale Color ajung direct la spitalul beneficiar. Prețul de pornire al licitației pentru fiecare tablou este menționat în descrierea acestuia.

Echipa de voluntari care se ocupă de campanie este formată din Diana Anghel, Roxana Flesier, Simona Costas, Teodora Ionescu și Antonia Maris, sub coordonarea Denisei Radu.

„Numărul în creștere al cazurilor de COVID19 creează provocări din ce în ce mai mari pentru personalul medical. Avem nevoie de voi, comunitatea Spitale Color, pentru a le veni în ajutor celor din linia întâi cumpărând un tablou. Împreună creăm #ScutpentruSpitale”, a scris echipa Spitale Color în mesajul de pe Facebook care însoțea lansarea campaniei de licitație.

În 2019, cei de la Spitale Color au inițiat o campanie națională prin care au amplasat picturi donate de artiști români (în principal de Mădălina Radu) în sălile de aștepare a 15 spitale din România.

“Spitalele se luptă acum cu pandemia, iar proiectul #SpitaleColor, așa cum a fost gândit inițial, nu le poate ajuta în asemenea momente. Nu de culoare și tablouri au nevoie în această perioadă, ci de echipamente care să-i protejeze pe cei din linia întâi. Ne adaptăm din mers. De 3 săptămâni, lucrăm la un plan de comunicare și o serie de campanii care să le fie de folos spitalelor în această perioadă. Culoarea, de data aceasta, devine scut pentru spitale. Mădălina Radu pornește din nou un motor spre a face bine. A donat pentru proiect 50 de tablouri pe care le vom vinde pe pagina Spitale Color, iar donația pentru achiziția tabloului va fi făcută direct către spitale”, a scris Denisa Radu, Inițiatoarea proiectului Spitale Color, pe contul de Facebook.

Denisa Radu a declarat pentru G4Media.ro că, în prima săptămână de licitații (13-17 aprilie), au fost vândute 20 de tablouri, iar beneficiare au fost Spitalul Municipal din Hunedoara și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Campania se va desfășura până la finalul lunii aprilie, echipa Spitale Color continuând să vândă cele 30 de tablouri Liviart rămase din donația făcută.

Cum a apărut ideea de a duce arta la spital. Inițiativa de a colora pereții spitalelor de stat din România a început să se contureze în luna septembrie a anului 2018 când, din cauza unei probleme de sănătate, Denisa Radu a ajuns la camera de gardă unde a așteptat 5 ore pentru a intra în sala de consultații.

S-a gândit mult la asta și după câteva zile, a văzut-o pe mama soțului ei, Mădălina Radu, pictând. ”Un tablou prindea viață sub ochii mei și un gând a prins culoare și-n mintea mea: spitalele din România au nevoie de un pic de culoare și speranță! Și uite-așa s-a născut proiectul de a colora pereții spitalelor din România”,  își amintește Denisa.

Mădălina Radu (LiviArt.ro) a făcut imediat prima donație – 50 de tablouri pictate de ea. În tot acest timp, Mădălina Radu, prin LiviArt.ro, a donat peste 250 de tablouri care acum sunt expuse pe holurile a 15 spitale din țară.

Mădălina Radu, artista care pictează tablourile, este inginer de profesie. Ea a pictat încă din copilărie, dar la vârsta de 14 ani a rupt legătura cu pictura. În 2016, la vârsta de 57 de ani, a reînceput să picteze, ca pasiune și activitate de relaxare.

În cei 4 ani de pictat, peste 400 de tablouri au prins contur, dintre care peste 250 de tablouri au fost donate pentru cauza socială Spitale Color.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

FOTO: Spitale Color

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.