G4Media.ro

Comunitatea de afaceri din Austria consideră un pas important aderarea parțială a…

sursa foto: Facebook

Comunitatea de afaceri din Austria consideră un pas important aderarea parțială a României și Bulgariei la Schengen / Cancelarul german Olaf Scholz promite să sprijine integrarea deplină

Mediul de afaceri din Austria a salutat acordul parţial anunţat sâmbătă seara care permite intrarea României şi Bulgariei în Schengen mai întâi cu graniţele aeriene şi maritime şi a solicitat continuarea negocierilor pentru o integrare deplină, inclusiv cu graniţele terestre, relatează News.ro

Într-un comunicat de presă, industria din Austria a vorbit despre un „pas important”, deoarece acordul nu uşurează lucrurile doar pentru călători, ci şi pentru companii.

Companiile austriece se numără printre cei mai importanţi investitori din România, cu 11,2 miliarde de euro şi peste 61.000 de locuri de muncă pe plan local, iar în Bulgaria, cu 2,8 miliarde de euro şi peste 21.000 de locuri de muncă locale, a anunţat Federaţia Industriei Austriece într-un comunicat de presă

„România şi Bulgaria sunt parteneri economici importanţi pentru economia austriacă, companiile noastre sunt al doilea cel mai important investitor străin în ambele ţări şi au pieţe de desfacere importante în regiune”, a subliniat Camera Economică Federală Austriacă (WKÖ).

Totodată, aceasta a solicitat continuarea negocierilor în vederea găsirii unei soluţii pentru o integrare deplină în Schengen.

„O economie europeană puternică poate avea loc doar într-o piaţă internă europeană consolidată. Aceasta include, de asemenea, punerea în aplicare a liberei circulaţii a persoanelor în cadrul Schengen, cu condiţia să fie îndeplinite condiţiile aplicabile. În acest scop, trebuie purtate discuţii suplimentare în vederea găsirii unor soluţii cuprinzătoare”, se arată în comunicatul WKO.

Şi cancelarul german Olaf Scholz a avut, duminică dimineaţă, o reacţie pe X calificând acordul anunţat sâmbătă seara târziu drept un prim pas pentru eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime începând din primăvară.

„Germania va continua să sprijine integrarea deplină în spaţiul Schengen”, promite cancelarul german. „Acest lucru va face ca Europa să fie mai unitară”, a arătat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Singurul presedinte european care a insistat cu adevarat… alaturi de americani ca noi sa intram in Schengen!

 2. Stiti cum este frectia la picior de lemn?

  • Ca sa ne dam seama cat de impostori sunt conducatorii austriecilor….e de ajuns sa ne uitam la cum gandesc austriecii simpli despre noi. Dar puterea pe mainile unor pro.sti ca si la noi, se vede zilnic. De frica sa nu piar.da pute.rea, milioa.nele sunt in stare de orice.

 3. Ar fi fost aderare parțială dacă era aderare cu frontierele TERESTRE în primul pas.
  Așa, România NU este de jure și de facto membru Schengen.

  Doar a încheiat un acord că nu voi mai arăta pașaportul la aeroport, în schimbul asumării obligației de a prelua migranții ajunși în Schengen (dincolo de Protocolul Dublin), chiar dacă România NU este membru Schengen. Ceea ce este inacceptabil!

  Pagubele economice determinate de așteptarea transportatorilor rutieri la frontiere vor fi suportate în continuare de România și, implicit, de mine. România este în continuare discriminată ca parte a Pieței Comune.

  Iar un termen pentru aderarea de facto a României în spațiul de liberă circulație NU este prevăzut.

  Este o mizerie pe care România a acceptat-o în mod inexplicabil.