G4Media.ro

Companiile aeriene rusești cer legalizarea reinstalării pieselor de la o aeronavă la…

Sursa foto: Russian Defence Ministry / eng.mil.ru

Companiile aeriene rusești cer legalizarea reinstalării pieselor de la o aeronavă la alta / Legislația din Rusia nu prevede posibilitatea demontării aeronavelor, iar restricțiile de import și lipsa pieselor de schimb ”fac imposibilă gestionarea flexibilă a flotei de avioane”

Companiile aeriene ruse cer Ministerului Transporturilor să legalizeze ”canibalizarea” aeronavelor, (preluarea legală a componentelor de la o aeronavă la alta) pentru a menține sănătatea flotei sub sancțiuni, anunță agenția de presă rusă TASS, care citează Izvestia.

Apelul s-a făcut printr-o scrisoare a președintelui Asociației Operatorilor de Transport Aerian (AEVT), Vladimir Tasun, către ministrul adjunct al Transporturilor Igor Chalik.

Potrivit publicației, companiile aeriene ruse au făcut o inițiativă similară la Ministerul Transporturilor, în iunie. Mai mult, aceeași problemă a fost ridicată în iulie, la o conferință în cadrul Agenției Federale de Transport Aerian.

Potrivit lui Izvestia, legislația rusă nu prevede posibilitatea demontării aeronavelor, în timp ce aceasta este o practică reglementată în lume.

„Acest lucru este contrar practicii globale și nu face posibilă gestionarea flexibilă a sănătății flotei de avioane”, se spune în scrisoarea lui Tasun. Documentul mai precizează că acest lucru este relevant pentru acele cazuri în care două aeronave au înregistrat simultan o defecțiune a diferitelor componente. În acest caz, se propune rearanjarea pieselor, astfel încât cel puțin una dintre cele două aeronave să zboare.

Modificarea propusă prevede că atunci când o piesă este îndepărtată, trebuie să i se elibereze o dată de expirare, trebuie efectuată o analiză de adecvare și stare, iar componenta trebuie reevaluată și testată după instalarea pe o altă aeronavă.

În plus, AEVT își propune să permită reinstalarea pieselor de schimb nu numai în cadrul flotei unui operator, ci și între aeronave ale diferitelor companii aeriene.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Includeți in procedura și avionul piticului crăcănat.Dar fără să faceți public acest lucru. Poate, cine știe, se materializează dorința majorității oamenilor cu cap d pe acest pământ.

  2. Azi mâine vor cere aprobare piticului crăcănato-alzhaimer putler sa se canibalizeze între ei :)))
    Lol

  3. Dau lege și pentru cipurile de la mașinile de spălat?

  4. SLAVA RUSIA!!!!!!🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺