G4Media.ro

Compania greacă PPC, care a cumpărat Enel România, pregătește un acord pentru…

Sursa foto: edpr.com

Compania greacă PPC, care a cumpărat Enel România, pregătește un acord pentru achiziția unui proiect de 400 MW din surse regenerabile în România

Compania elenă de electricitate PPC Renewables se află în discuții pentru achiziția de centrale de producere de energie din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 400 MW în România, transmite Banking News, citată de Rador Radio România.

Odată cu apropiata finalizare a achiziției de către PPC a Enel România, care urmează să aibă loc în perioada următoare, portofoliul total al companiei format din centrale de producție de energie din surse regenerabile în România va ajunge la 1 GW, ceea ce face din PPC un „jucător” regional în sud-estul Europei.

Acesta este obiectivul strategic al PPC, după cum a precizat președintele și directorul general al companiei, Georgios Stassis, prezentând în fața analiștilor principiile de bază ale politicii PPC, împreună cu rezultatele financiare ale grupului pentru primul semestru al anului.

Pe lângă expansiunea internațională, PPC își propune să își extindă continuu prezența în proiecte de energie regenerabilă, precum și digitalizarea rețelei sale.

Din portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă al PPC în curs de dezvoltare, în valoare de aproximativ 10 GW, au fost asigurate condițiile finale de conectare pentru 2,3 GW, iar alți 2,6 GW dispun de autorizație de mediu. (Traducerea: Carolina Ciulu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. A cumparat si reclamațiile celor de la Enel. Sunt mii de reclamații la adresa Enel.