G4Media.ro

Comisiile juridice ale Parlamentului au aprobat revocarea Renatei Weber din funcția de…

Comisiile juridice ale Parlamentului au aprobat revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat, miercuri, raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, relatează Agerpres.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei, se arată în solicitarea de revocare din funcţie a acesteia, formulată de PNL, USR şi UDMR.

Cele trei partide din coaliţie reclamă faptul că Renate Weber nu a transmis Parlamentului şi Guvernului raportul special şi recomandările privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând atribuţia prevăzută la articolul 5 din legea de funcţionare şi nu şi-a îndeplinit, prin activitatea derulată în 2020, rolul şi obligaţiile legale în domeniul apărării, protecţiei şi promovării drepturilor copilului.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a respins acuzaţiile din cererea de revocare şi a precizat că, dacă nu ar fi fost invitată doar cu o oră înainte de începerea şedinţei, ar fi adus documente care să susţină activitatea instituţiei.

Senatorii şi deputaţii au respins, marţi, în şedinţă comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.

Plenul reunit al Parlamentului se va reuni miercuri pentru a dezbate solicitarea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Renate Weber, au decis Birourile permanente reunite.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Jos cu baba asta. Jos cu PSD. Jos cu maimuțele de stradă.

  2. !Mue PSD

    *limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele * (Wittgenstein)

  3. Acum au și avocatul lor, numai are cine sa voteze împotriva Ordonanțelor de Urgență. Parca se lăudau că nu vor face ce au făcut alții, uite că tocmai asta fac .

  4. Un popor care in ultimii 2 ani a impartit placute suedeze merita cu prisosinta sa le primeasca inapoi timp de 4 ani. Si le primeste. Cei ce au ochi vad asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.