G4Media.ro

Comisie parlamentară: Trump a plătit impozite un milion de dolari în doi…

sursa foto: Facebook/ Donald Trump

Comisie parlamentară: Trump a plătit impozite un milion de dolari în doi ani din mandatul său de preşedinte şi nu a plătit nimic în 2020 / Ar fi declarat pierderi de zeci de milioane de dolari

Donlad Trump a plătit 1,1 milioane de dolari impozite federale în doi dintre cei patru ani în care a fost preşedintele Statele Unite, arată un raport examinat de către aleşi miercuri, însă nu a plătit aproape nimic în restul timpului pe care l-a petrecut la Casa Albă, relatează AFP, transmite News.ro

Republicanul a plătit 750 de dolari în 2017, un milion de dolari în 2018 şi 2019 şi nimic în 2020, anul în care i-au crescut pierderile şi în care a fost învins în alegerile prezidenţiale de către democratul Joe Biden.

Aceste cifre – făcute publice marţi seara târziu, în raportul unei Comisii parlamentare – arată că miliardarul în vârstă de 76 de ani a raportat pierderi uriaşe în 2015 şi 2020.

Însă veniturile sale au crescut vertiginos în 2018 şi 2019 şi au alimentat şi mai mult speculaţii cu privire la mărimea averii sale, în timp ce Congresul se pregăteşte să-i facă publice declaraţiile de impozit.

Fosta vedetă de reality-show a înregistrat profituri din vânzarea unor active în valoare de 22 de milioane de dolari în 2018 şi de nouă milioane de dolari în anul următor.

Însă el a pierdut aproape 65 de milioane de dolari în timpul campaniei sale la preşedinţie, în 2015 şi 2016, şi aproximativ 13 milioane în timpul primului an în care s-a aflat la putere.

În 2020, veniturile sale erau ”pe roşu” cu cinci milioane de dolari.

În raport se arată că Donald Trump a raportat pierderi de exploatare nete în valoare de 105 milioane de dolari în declaraţia sa din 2015, 72 de milioane de dolari în 2016, 45 de milioane de dolari în 2017 şi 23 de milioane de dolari în 2018, pentru a reduce sumele pe care le avea de plătit ca impozit.

Aleşii s-au pronunţat marţi prin vot în favoarea publicării declaraţiilor de impozit ale fostului preşedinte, care a purtat o bătălie judiciară timp de mai mulţi ani pentru a le păstra private.

”Trump a declarat pierderi de zeci de milioane de dolari şi a făcut credite fără tipul de justificări pe care probabil le prezintă un cetăţean obişnuit”, a declarat într-un comunicat alesul democrat Lloyd Doggett.

Un raport parlamentar – separat – cu privire la Fiscul american a arătat că Fiscul nu a făcut ceea ce trebuia să facă aproape tot mandatul lui Donald Trump.

”Fiscul nu a deschis decât o singură examinare obligatorie din 2017 şi până în 2020 cu privire la declaraţiile prezentate în timp ce fostul preşedinte era în funcţie”, se arată în acest raport.

Fiscul a început să-l auditeze pe Donald Trump chiar în ziua în care democraţii din cadrul Comisiei au cerut informaţii despre impozitele acestuia în 2019.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu mă mai interesează. Democrații sunt lași, altfel era deja la pârnaie.

  2. Oare Clinton, Biden, Kamala si restul gastii de corupti imbuibati, oare cum si-au facut averile si cat au platit impozit?

    • Putin are palate la Soci, Valdai, Garden House, de unde are bani? I-a furat de la poporul rus.

  3. Taxarea e furt.

  4. cu penalu presedinte ne-ar fi mai bine