G4Media.ro

Comisia specială parlamentară pentru legile justiției va avea prima ședință pentru declanșarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comisia specială parlamentară pentru legile justiției va avea prima ședință pentru declanșarea procedurilor de organizare

Membrii Comisiei speciale parlamentare pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei se vor reuni, marţi, în prima şedinţă pentru a declanşa procedurile de organizare a activităţii Comisiei, transmite Agerpres.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 10.30.

Comisia este sesizată cu cele trei proiecte trimise în procedură parlamentară de către Guvern, respectiv cele referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor, la organizarea judiciară şi privind Consiliul Superior al Magistraturii, precizează preşedintele comisiei, deputatul liberal Gabriel Andronescu, într-un comunicat.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care este primul for sesizat cu aceste proiecte, a stabilit dezbaterea lor în procedură de urgenţă.

În 1 septembrie, Plenul Parlamentului a aprobat, cu 273 voturi „pentru”, 48 „împotrivă” şi 2 abţineri, constituirea comisiei speciale pe legile justiţiei.

Potrivit hotărârii adoptate, Comisia parlamentară specială comună pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei va avea ca obiective examinarea, atât în procedura legislativă la prima Cameră sesizată, cât şi în procedura legislativă la Camera decizională, a iniţiativelor legislative cu incidenţă asupra justiţiei în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor care urmează a intra în procedură parlamentară, pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei.

De asemenea, comisia va elabora rapoartele asupra acestor iniţiative legislative.

Comisia este constituită din 25 deputaţi şi senatori şi va funcţiona pe o perioadă de 60 de zile de la data constituirii. Conducerea comisiei este formată din: Gabriel Andronache (PNL) – preşedinte; Marian Rasaliu (PSD), Ioan Cupşa (PNL), Murariu Oana (USR) – vicepreşedinţi; Ladanyi László-Zsolt (UDMR), Sorin Muncaciu (AUR) – secretari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu mai are cine sa protesteze dar Dragnea si Tudorel Sluga Model nu au reusit manevrele pe care le fac acum Preshoiu si stapanii lui. Imbuibatii din justitie primesc ce merita acuma. Stapanirea PSDului si a altor potentati. Subjugare politica totala.

  2. Ați votat PSD 30% și PNL 25%, voi vreți hoți la putere, sperând că primiți și voi din pradă.