G4Media.ro

Comisia Europeană: Vom lansa o campanie de donaţii la nivel mondial. Obiectivul:…

Comisia Europeană: Vom lansa o campanie de donaţii la nivel mondial. Obiectivul: 7,5 miliarde de euro. Campania demarează în 4 mai, ca răspuns la apelul Organizației Mondiale a Sănătății

O campanie de anvergură pentru strângere de donaţii va fi demarată, de la nivelul Uniunii Europene, în 4 mai, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Demersul vine ca răspuns la apelul lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), privind demararea unei acţiuni comunne pentru dezvoltarea unui acces rapid şi echitabil la metode de diagnosticare, la terapii şi la vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace şi la preţuri accesibile.

„Ţări şi organizaţii din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la atingerea obiectivului iniţial de a strânge fonduri în valoare de 7,5 miliarde de euro. Fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcţii: teste de diagnosticare, tratamente şi vaccinuri”, a transmis Ursula von der Leyen, conform comunicatului transmis de Comisia Europeană.

„Trebuie să reunim întreaga lume – atât liderii săi, cât şi cetăţenii – în lupta împotriva coronavirusului. Peste doar 10 zile, vom lansa o campanie de donaţii la nivel mondial. Un adevărat maraton. Deoarece, pentru a învinge coronavirusul, este nevoie de un răspuns global şi de acţiuni susţinute pe mai multe fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem şi să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colţ al lumii. La un preţ accesibil”, a mai transmis Ursula von der Leyen, conform Agerpres.

În 24 aprilie, OMS şi un grup iniţial de actori globali din domeniul sănătăţii au lansat o colaborare istorică şi globală vizând accelerarea dezvoltării şi a producţiei, precum şi accesul echitabil la scară mondială la noile tehnologii medicale esenţiale pentru combaterea COVID-19. Printre actorii din cadrul acestui grup se numără Fundaţia Bill and Melinda Gates (BMGF), Coaliţia pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariţiei unei epidemii (CEPI), Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), Fondul global, UNITAID, Wellcome Trust şi Banca Mondială. Împreună, aceştia s-au angajat să atingă obiectivul comun ce constă în oferirea unui acces global echitabil la instrumente inovatoare pentru combaterea COVID-19.

Sursa Foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. „Donatii” pentru UE poate. E nasol daca am ajuns sa donam pentru bugetul UE. Porniți tiparnitele!

  2. Cei de la OMS taman ce și- au votat 500€/ zi diurna.

  3. Calitatea propunerilor cu care vine duamna de la o vreme ma face sa cred ca i-a urmat sfatul lui Trump, dar in loc de vena a ales sa injecteze direct in creier .

  4. Sunt curios care e rolul OMS in alianta asta. Sau cat o sa stranga China pentru cauza.

  5. nu uitati sa-l arestati pe comunistoidul sef OMS pe nume Tedros ca el poate povesti multe detalii despre cum a aparut si s-a raspindit coronavirusul prin lume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.