G4Media.ro

Comisia Europeană va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru…

Comisia Europeană va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru dezinfectare/ Un robot poate dezinfecta camerele pacienţilor folosind lumina ultravioletă, în 15 minute

Comisia Europeană a anunţat luni că va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru dezinfectare, bugetul specific fiind de până la 12 milioane de euro.

„În cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea coronavirusului şi de a pune echipamentele necesare la dispoziţia statelor membre, Comisia a lansat achiziţionarea a 200 de roboţi pentru dezinfectare care vor fi livraţi spitalelor din întreaga Europă. În ansamblu, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de sprijin de urgenţă (ESI)”, a informat CE.

Spitalele din majoritatea statelor membre şi-au exprimat nevoia şi interesul de a primi aceşti roboţi, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienţi utilizând lumina ultravioletă, într-un timp scurt chiar şi de numai 15 minute, contribuind astfel la prevenirea şi reducerea răspândirii virusului. Procesul este controlat de un operator situat în afara spaţiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV.

„Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboţii pentru dezinfectare. Salut această acţiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare — un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului”, spune vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager.

Se preconizează că roboţii vor fi livraţi în următoarele săptămâni.

„Europa rămâne rezilientă şi solidară pe parcursul crizei actuale. De la repatrierea cetăţenilor UE blocaţi în străinătate, până la creşterea producţiei de măşti şi asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele din cadrul pieţei unice, acţionăm pentru a ne proteja cetăţenii. În prezent, aducem roboţi pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetăţenii noştri să poată beneficia de această tehnologie care ar putea salva vieţi”, precizează comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. daca-r termina si Ciuma Rosie…

  2. Sa-i dea cu raze gamma ca-s mai eficiente … 😀

  3. Cu banii sterpeliti de politicienii nostri acum aveam numai noi cateva sute de roboți fără să stăm sa asteptam sa ne dea UE.12 milioane mi se pare un mizilic la cat s-a furat in Romania.

  4. ii luam noi pe toți. Într-o camera tipica dintr-un spital tipic din Romanica ii va trebui robotului 15 ore, nu 15 minute, sa omoare toți carcaiecii rezistenți care își fac veacul acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.