G4Media.ro

Comisia Europeană va monitoriza retragerea trupelor rusești de la frontiera cu Ucraina…

Comisia Europeană va monitoriza retragerea trupelor rusești de la frontiera cu Ucraina şi din Crimeea

Comisia Europeană (CE) va monitoriza îndeaproape planificata retragere a trupelor şi echipamentelor militare ruse comasate recent la frontiera cu Ucraina şi în Crimeea anexată, a declarat vineri un purtător de cuvânt ale executivului comunitar, citat de Reuters, citată de Agerpres.

”Ceea ce contează pentru Uniunea Europeană este ceea ce se va întâmpla pe teren începând de astăzi”, a spus reprezentantul CE.

El i-a cerut Moscovei să revină asupra deciziei de a închide anumite zone ale Mării Negre până la 31 octombrie şi de a restricţiona accesul în spaţiul aerian deasupra peninsulei Crimeea, numind această măsură drept încă o încălcare a dreptului internaţional capabilă să destabilizeze regiunea.

”UE îşi reafirmă sprijinul ferm pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei în interiorul frontierelor sale recunoscute internaţional”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Rusia a ordonat joi comandamentului forţelor sale armate ca trupele să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exerciţiile militare aflate în desfăşurare în Crimeea şi Marea Neagră.

”Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru ţară. De aceea am decis să încheiem activităţile de inspectare în districtele militare de sud şi de vest”, frontaliere cu Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat într-un comunicat.

Şoigu a subliniat, totuşi, că armata trebuie să fie pregătită să răspundă rapid în cazul unei evoluţii ”nefavorabile” a situaţiei în apropierea exerciţiilor Defender-Europe, desfăşurate de NATO.

Defender-Europe este un exerciţiu multinaţional anual, sub comandament american, menit să construiască pregătire şi interoperabilitate între armatele SUA şi ale celorlalte state aliate, precum şi ale unor state partenere. În perioada martie – iunie, peste 28.000 de militari din 26 de ţări vor desfăşura exerciţii în peste 30 de zone de pregătire din 12 state.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. cate divizii are comisia europeana?

  2. Lol fratilor…ma stric de ras. Se uita Borel cu binoclul….

  3. Ii urmareste cu atentie si ingrijorare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.