G4Media.ro

Comisia Europeană recomandă elaborarea unui formular de localizare a pasagerilor, în contextul…

Comisia Europeană recomandă elaborarea unui formular de localizare a pasagerilor, în contextul apariției de noi variante ale coronavirusului / Călătorii care vin din țări cu astfel de cazuri ar putea fi obligați să intre în carantină 14 zile și să facă teste suplimentare

Comisia Europeană a propus luni mai multe măsuri de protecție pe care statele membre ar trebui să le introducă pentru a se asigura că în Uniunea Europeană călătoriile se desfășoară în siguranță, inclusiv pentru cei care călătoresc în UE din motive esențiale.

Astfel, se recomandă testarea obligatorie înainte de plecare.  „Statele membre ar trebui să solicite călătorilor să efectueze un test negativ PCR înainte de plecare și să prezinte o dovadă a unui astfel de test negativ. Testul trebuie făcut cel mai devreme cu 72 de ore înainte de plecare”, precizează Comisia Europeană.

Testarea obligatorie poate fi combinată cu autoizolarea, intrarea în carantină pentru o perioadă de până la 14 zile și cu urmărirea contactelor, precum și cu efectuarea de teste suplimentare, dacă se condieră necesar.

Pot fi decise excepții pentru unele categorii de călători esențiali, cum ar fi pentru transportatori, care ar trebui să prezinte un test antigen rapid la sosire, și nu un test PCR negativ.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă măsuri mai stricte de abordare a mutațiilor virusului, care s-au dovedit a fi mai contagioase.

Călătorii care vin din țări în care au fost detectate noile variante ale SARS-COV-2 o ar trebui ar trebui să fie obligați să intră în carantină 14 zile și să facă teste suplimentare la sosire sau după perioada de carantină.

Comisia propune și elaborarea unui formular european de localizare, care ar urma să fie completat de persoanele care intră pe teritoriul Uniunii Europene.

Decizia finală aparține Consiliului, care are o primă reuniune în cursul zilei.

Odată adoptată propunerea, statele membre vor trebui să pună în aplicare măsurile suplimentare.

Recomandările Comisiei Europene pot fi consultate aici.

Citește și:

Roșu închis, un nou cod de culoare propus de Comisia Europeană pentru identificarea zonelor cu rată mare de infecții. Cetățenii care călătoresc din aceste zone ar trebui să prezinte un test ȘI să intre în carantină

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „travel from outside the EU”. nu reiese nicaieri in articol ca despre asta este vorba.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.