G4Media.ro

Comisia Europeană îi solicită României să transpună integral legislația UE care incriminează…

Comisia Europeană îi solicită României să transpună integral legislația UE care incriminează rasismul și xenofobia

Comisia Europeană a decis vineri să trimită scrisori de punere în întârziere Estoniei şi României, întrucât legislaţiile naţionale ale acestor ţări nu transpun integral şi exact normele UE privind combaterea anumitor forme şi expresii ale rasismului şi xenofobiei prin intermediul dreptului penal.

România nu a definit în mod corect discursurile de incitare la ură, deoarece nu incriminează discursurile de ură care incită la violenţă. În plus, România incriminează doar discursurile de ură care incită la ură atunci când acest comportament este îndreptat împotriva unui grup de persoane definit pe criterii de rasă, culoare, religie, descendenţă sau origine naţională sau etnică, dar nu şi atunci când este îndreptat împotriva unui membru al unui astfel de grup, detaliază executivul comunitar, conform Agerpres.

Estonia nu a transpus incriminarea formelor specifice de discursuri de incitare la ură, şi anume apologia publică, negarea sau minimizarea vădită a criminalităţii internaţionale şi a Holocaustului, atunci când un astfel de comportament este de natură să incite la violenţă sau la ură. De asemenea, Estonia nu a incriminat în mod corect discursurile de incitare la ură, omiţând incriminarea incitării publice la violenţă sau la ură îndreptate împotriva unor grupuri de persoane şi nu a prevăzut sancţiuni adecvate. În sfârşit, Codul penal din Estonia nu garantează că motivaţia rasistă şi xenofobă a infracţiunilor este considerată circumstanţă agravantă, astfel încât aceste infracţiuni să fie urmărite penal în mod eficace şi adecvat.

Estonia şi România au la dispoziţie două luni pentru a răspunde la întrebările adresate de Comisie; în caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Decizia-cadru privind combaterea rasismului şi xenofobiei prin intermediul dreptului penal (Decizia-cadru 2008/913/JAI) are drept scop să se asigure că, în întreaga UE, anumite manifestări grave ale rasismului şi xenofobiei sunt pasibile de sancţiuni penale efective, proporţionate şi cu efect de descurajare. Comisia continuă să evalueze transpunerea acestei decizii-cadru şi în alte state membre şi, dacă este necesar, nu va ezita să iniţieze alte proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Suntem în filme cu proști! U.E. impune [României] statelor membre ca incitarea la violență pe criterii religioase, de pildă, să dispară – iar ăia taie capete, decapitează – spus apăsat – și după aia fac pușcărie, să zicem..
  Uniunea asta Europeană, e mai dubioasă de cum erau Comunismul și Stalinismul! Alea barem erau știute ca fiind nocive și te puteai feri.. Aici – francezu’ iese pe stradă cu cățelu’ sau la bordel și ajunge cu capul tăiat pe asfalt. Unde e siguranța cetățenilor U.E. – de vreme ce se impun astfel de directive și pe care islamul nu doar că le ignoră (pt. că NU există lege care să sperie pe islamiștii radicali!) nu doar că le ignoră, dar își creează și propriile legi – zonele NO-GO (unde Sharia e la putere!).. Deci Europa, lucrează discriminatoriu!!
  Tolerând islamul cu bună știință – vorbind de islamismul radical, desigur!
  Deci, cum am spus – suntem în filme cu proști!.. Iar dacă la toată tevatura asta mai adăugăm o viitoare creștere (inevitabilă, dealtfel) a islamicilor pe tot teritoriul Europei.. Despre ce vorbim??

  • Sti reclamele alea cu dorel, ce haioase sunt.

  • Mihail, invata sa scrii si abia apoi scrie. Altfel, dovedesti ca esti analfabet si nu te ia nimeni in considerare. Dorel are dreptate

  • E aceeasi logica a social-democratiei si neomarxismului ca sa fie atatia difeririti si totusi unii egali mai egali ca altii, sa nu se rasfranga tensiunile din societate asupra lor. Si se pare ca merge si nici nu sunt suprareprezentati in cercurile de elita mondiale in asemenea numar ca sa conduca lumea si sa merite in vreun fel nivelul de discurs public indreptat impotriva lor.

 2. În CURind ne vor impune stindardul CURcubeu, asta-i progresul, viitorul va fi al uranistilor.

  Nu ești pupac de dosist, nu pupi fonduri ue.

  • In curind ne vor cere sa mutam Romania pe planeta Marte, asta-i progresul, viitorul va fi al martienilor.
   Nu ești pupac de martian cine sti ce se intampla, mai astia de la ue ce rai sunteti.

  • Mai bine vezi un cuplu de același sex pe strada decât un pesedist intr un geep cumpărat din banii furați de la popor .

  • Mai bine nu vezi nici-nici Gigione

  • in curand o sa devenim republica sovietica socialista cu de-al de voi

  • Adrieane, tu ești bă?

 3. Nimeni nu a condamnat penal instituțiile Romaniei – justiție, poliție, armata, parlament, etc, – pentru discriminarea practicată. CEDO a condamnat linșajul șefei DNA iar autorii, președintele senatului care a cerut demiterea la tribuna Parlamentului, judecătorii CCR, președintele Iohannis, etc, ciulesc din urechi precum măgarii. Traficul de carne vie, acte teroriste de distrugere mușamalizate de justiție, traficul de copiii romi din Țăndărei mușamalizat de justiție, etc, etc. Romania a devenit din stat comunist, stat fascist.

 4. În schimb, pot fi insultați ortodocșii într-o țară majoritar ortodoxă. Asta se cheamă să fii un bun europenan !

  • Remus poate specifici cine a insultat pe ortodoxi ! CTP nu a insultat pe nimeni ! L-am auzit și aseară ! E de bun simt , Tovarășe ! Vadim a murit demult !

  • La indieni vita e sfanta, la crestini e respectata pentru viteii sacrificati in jertfelnicele religioase pentru a potoli mania Domnului.

  • Apreciam ce spune ctp,dar omu a loato razna rau sper sa se opreasca pina nu devine erou ca profesoru din franta si sper sa se gaseasca cineva si pentru el sa il faca erou asa cum se crede

 5. Remus poate specifici cine a insultat pe ortodoxi ! CTP nu a insultat pe nimeni ! L-am auzit și aseară ! E de bun simt , Tovarășe ! Vadim a murit demult !

 6. Până și Hristos a cerut preoților ca fiecare pastor să-și păstorească oile lui, făcând referire la credincioși.

 7. Să vedem ce fac scumpii noștrii nevertebrați după alegeri.Textul e clar.Băgați-le pumnul în gurăla nație dacă mai vreți manglă prntru voi.Noi nu sântem Polonia sau Ungaria care au sacii-n căruță.Nii am rămas de căruță.

 8. Înalta Poartă nu mai vrea diversitate în unitate, vrea nivelare si uniformitate.
  Neomarxism, neocomunism, noile soviete.
  Pentru a-și menține funcțiile, satrapii neofanariotii care ne conduc, ne vor vinde oricui dă mai mult fără nicio remușcare.

 9. Oho aici se rasturnase carunta de (fascisti) prosti.

  Toate dumele. De la pumn in gura. La vite oi si alte perspective classice.

  Can i get a “heil…” ?

  Hai ba baieti ca sunteti doar cu un secol intarziere. Cred ca ar rade si Zelea de voi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.