G4Media.ro

Comisia Europeană despre retragerea lui Pașcu: ”E conformă cu cererea președintelui Juncker”

Comisia Europeană despre retragerea lui Pașcu: ”E conformă cu cererea președintelui Juncker”

Comisia Europeană ”ia notă” de decizia guvernelor din România și Estonia de a-și retrage propuneri pentru posturile de comisar european în scurtul răgaz de funcționare rămas Comisiei Juncker și arată că retragerile ”sunt conforme cu ceea ce a cerut președintele Juncker în luna iunie”.

Declarațiile au fost făcute de un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la puțin timp după ce guvernul Dăncilă l-a înștiințat pe Ioan Mircea Pașcu că a retras candidatura sa la postul de comisar european fără portofoliu.

G4Media.ro a anunțat în premieră, citând surse de la Bruxelles, că premierul Dăncilă a decis retragerea lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european fără portofoliu pentru câteva săptămâni, până la intrarea noii Comisii Europene în funcție la 1 noiembrie, după ce guvernul estonian a anunțat luni că-și retrage propunerea.

Guvernul Estoniei anunțase încă de săptămâna trecută că renunță la nominalizare, în fața criticilor din UE privind cheltuielile imense, cifrate la două milioane de euro, pentru instalarea celor doi comisari pentru doar o lună.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, ceruse marţi Guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

Foto: Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.