G4Media.ro

BREAKING Comisia Europeană spune că Ungaria nu a făcut progrese suficiente și…

Sursa foto: European Council

BREAKING Comisia Europeană spune că Ungaria nu a făcut progrese suficiente și propune suspendarea a 7,5 miliarde euro din banii de la Bruxelles

Comisia Europeană a constatat că Ungaria nu a înregistrat progrese suficiente în ceea ce privește reformele și propune Consiliului suspendarea a 7,5 miliarde euro din banii pentru trei programe operaționale din cadrul politicii de coeziune ai Budapestei, conform unui comunicat transmis miercuri de Comisia Europeană. Propunerea CE va trebui aprobată de o majoritate calificată a ţărilor din UE, ceea ce înseamnă cel puţin 15 din cele 27 de state membre, care să reprezinte împreună cel puţin 65% din populaţia totală a UE. Votul urmează să aibă loc pe 19 decembrie.

„Astăzi, Comisia a prezentat Ungariei o evaluare în cadrul procedurii de condiționalitate. Comisia constată că, în pofida măsurilor luate, există în continuare un risc pentru bugetul UE, având în vedere că măsurile de remediere care mai trebuie îndeplinite sunt de natură structurală și orizontală. Deși o serie de reforme au fost întreprinse sau sunt în curs de desfășurare, Ungaria nu a reușit să pună în aplicare în mod adecvat aspectele centrale ale celor 17 măsuri de remediere necesare, convenite în cadrul mecanismului general de condiționalitate, până la termenul limită de 19 noiembrie, așa cum se angajase. Acestea se referă, în special, la eficacitatea autorității de integritate nou înființate și la procedura de control judiciar al deciziilor de urmărire penală”, se arată în comunicatul Comisiei.

„Comisia a concluzionat că rămân condițiile de aplicare a regulamentului și că vor fi necesare măsuri esențiale suplimentare pentru a elimina riscurile rămase pentru bugetul UE în Ungaria. Prin urmare, Comisia a decis să își mențină propunerea inițială din 18 septembrie de a suspenda 65% din angajamentele pentru trei programe operaționale din cadrul politicii de coeziune, în valoare de 7,5 miliarde EUR. De asemenea, Comisia își menține propunerea de a nu se încheia niciun angajament juridic cu niciun fond de interes public”, mai transmite Comisia Europeană.

Consiliul European va avea acum termen până la 19 decembrie pentru a vota pe această temă, fiind necesară o majoritate calificată pentru ca suspendarea fondurilor să intre în vigoare.

„Comisia, după ce s-a asigurat că au fost incluse etape esențiale privind independența judiciară și protejarea bugetului UE, a decis, de asemenea, să aprobe astăzi Planul de redresare și de reziliență al Ungariei, cu condiția punerii în aplicare integrale și efective a etapelor necesare. De fapt, în planul de redresare și de reziliență, și în vederea soluționării încălcărilor care pun în pericol bugetul UE, Ungaria s-a angajat să adopte cele 17 măsuri de remediere, împreună cu alte reforme ale statului de drept legate de independența judiciară, sub forma unui set clar definit de 27 de „supermăsuri”. Acest lucru înseamnă că nu este posibilă nicio plată în cadrul RRF până când Ungaria nu implementează integral și corect aceste 27 de „super etape””, mai notează Comisia Europeană.

Comisia Europeană critică de mult timp corupţia extinsă din Ungaria.

Într-un raport din iulie, Bruxellesul vorbea despre „un mediu în care riscurile clientelismului, favoritismului şi nepotismului în administraţia publică la nivel înalt nu sunt eliminate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

39 comentarii

 1. Las’ ca ii da conu’ Putin banii, nu mai are Victoras nevoie de UE si Nato…

  • In sfarsit vor afla si ungurii statutul la care aspira o tara fara investitii europene. Nu vor mai suferi ca europeni,vor duce viata buna si libera de sclav sovietic,aproape la fel de buna ca cea din Belarus un aliat mai de nadejde al Putinstanului.

  • Ca să primească ceva de la RasPutin, Horbanu de la Budă ar trebui să fie ceva mai tânăr.
   Oricum, bani, mai curând ciuciu, că și Putinelu o din ce in ce mai greu cu mălaiu’. El n-are bani nici măcar să-și încalțe mujicii trimiși pe front, ce să-i mai rămână pentru Horban.

  • Numai petrol si gaz fara bani ii mai poate da, pentru ca bani nici nu mai are cum sa-i transfere.

 2. Excelent!

 3. Sunt măsuri excelente care ar trebui să avertizeze și pe alții.

 4. Noua nu ne-au taiat banii si tot primim mai putini.

  • intreba-l pe grindeanu de ce?cand ai loaze de partid in administratie asta e rezultatul!

  • Dau mai putini pentru ca oamenii de au fost alesi de poporul roman nu sunt in stare sa faca niste proiecte de dezvoltare . Votati USL

  • Noi avem politicieni mai scumpi 🤣

  • Noi primim fix cat cerem. Fondurile UE nu se pot fura si atunci pesedeaua prefera programe de „dezvoltare” tip Anghel Saligny – pentru dezvoltarea famigliei Badalau.

 5. hå hå hå hå!

 6. Si uite asa se duse draqu tot avantajul pe care l-au avut maghiarii pentru ca au intrat in UE si Schengen inaintea noastra. Daca ei cred ca e mai bine cu aia care le-au facut ordine prin tara si in 1956….Lui Viktoras personal ii e bine pentru ca are ca si Lukasenko o garda sovietica inarmata care sa ii „linisteasca” pe contestatari,poporului ungur intoarcerea in urma cu 30-40 de ani probabil ca nu ii va face bine la nivelul de trai.

 7. Gem pe pâine. Soluția este ,Ungaria afară din UE!!!

 8. Cunoaștem tovarăși, „occidentul putred pe marginea prăpastiei !” 😂😂😂😂😂

 9. 👏👏👏👏👏👏👏✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️💪💪💪💪💪💪💪💪‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ hai ca se poate….🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

 10. Teoretic e greu de crezut ca, la ora actuala, Orban ar putea avea de partea lui 12 state membre UE care sa ia apararea Ungariei si care ar putea bloca initiativa Comisiei Europene de sistare a fondurilor.
  Insa, vorba ‘ceea „Teoria ca teoria, dar practica ne omoara”

 11. (Daca ar iesi Ungaria din UE, pe unde o sa mergeti in vest?)

  • Ce grijă ai tu de noi că nu avem pe unde să ajungem în vest !
   Din fericire, avem marea, avem rute ocolitoare, avem avioane, avem și tancuri…așa că stai liniștit.

  • Prin pusta maghiară, evident !
   Si-or să ne spună și bogdaproste că trecem pe la ei !

  • Si tu ai impresia ca daca Ungaria va iesi din UE isi va inchide granitele cu Romania?
   In momentul in care ar face asa ceva, UE isi va inchide automat granitele cu Ungaria.
   Hai sa vb nimic….

  • @ Ze – Hai ca esti tare postac rus 😂 Iese ungaria din UE, isi inchide granitele, isi inchide spatiul aerian etc., nu? O sa fie eclava ruseasca in mijlocul Europei, nu? 😂😂😂

 12. Bun, acum Orban poate sa se opuna pe față aderarii Finlandei si Suediei la NATO. Nu imi dai banii, nu iti dau vot pentru alea 2 state!

  • În acest caz, după părerea ta, cine crezi ca va pierde….în final ? La ce vom renunța, la gunoi sau la pubelă ?

  • Îi dăm afară și din NATO !
   Noi le dăm voie să treacă pe la noi, spre râși ! Să se corcească !

  • Si daca face asta pe unde vin Garzile Nationale Putiniste sa ii omoare pe protestatarii care ii vor cere capul? In Belarus au ajuns usor sa omoare civilii care protestau impotriva celuilat sclav putinist,acum la Budapesta e mai greu de ajuns ca in ’56.
   Ungurii fac acum pe haiducii dar cand se vor intoarce in anii ’80 uita de Orban pe loc. Nationalismul merge bine cu burtile pline pe bani europeni si cu drepturi de european. „Beneficiile” putinismului te transforma in european devotat cand vezi alternativa.

  • @M Stromescu – Vezi ca esti pe langa postac rus! Ce treaba are NATO cu UE?

  • Da, sa vedem vine ii mai vinde Ungariei Gripen-uri dupa aia. Deocamdata le inchiriaza si alea.

   Ce se va intimpla: vor face minimul necesar ca sa li se aprobe fondurile, iar Comisia va avea grija ca minimul necesar sa fie suficient.

 13. Pe de alta parte, o sanctionare atat de drastica a Ungariei, ar putea duce la situatia in care Orban va folosi pe viitor dreptul de veto la absolut toate initiativele UE acolo unde legea prevede unanimitate.
  Pana cand UE nu va schimba legislatia care prevede unanimitate din partea statelor membre, Orban va continua sa sfideze si sa saboteze permanent Uniunea Europeana.

  Cand (la nivel de UE) ai o initiativa legislativa careia i se opun 4-5-6 state membre, e corect sa reanalizezi legea si sa o modifici sau chiar sa renunti la ea.
  Dar in cazurile in care Ungaria abuzeaza de veto permanent, constant si de una singura, fara niciun alt aliat, inseamna ca ceva trebuie schimbat in legislatia UE.
  Cu cat mai curand, cu atat mai bine si mai benefic pt UE.

  • 🌼🌼🌼👏👏👏👏👏👏👏🌼🌼🌼🌼

  • Fara bani, timpul lui Orban la conducerea Ungariei se scurge rapid.

   E drept ca Orban a calarit in Ungaria toate institutiile de stat, plus presa. Dar nu discutam de China sau Coreea de nord. Orban va fi zburat rapid de la putere daca intra intr-un conflict direct si dur cu lumea occidentala. Targul facut de unguri cu el era, in esenta, similar cu cel facut de Putin: noua ne asiguri bunastare, noi bagam capul in nisip cand e vorba de afacerile tale, ne vedem de vietile noastre, nu ne bagam deloc peste „politica ta”. Odata targul rupt, se duce si Orban.

 14. Ce se mai coiesc și ăștia să ia o hotărâre. Ai zis că le tai fondurile, taie-le nu o mai lungi, că purceaua e moartă în coteț!

  • Am citit acum ceva timp, dar nu stiu unde, ce zicea un politician care avea informatii din interior. Cica aia decid sanctiuni din UE incearca mereu sa le produca gradual, sa nu rupa legaturile complet cu tara aia, sa lase cale de revenire, etc. Inclusiv cu Romania au procedat la fel.

 15. Se pare ca asta e o lovitura suficient de puternica incat a reusit sa amuteasca secuii care postau pe g4media cu nume romanesti. Cum era vorba aia: „Radem, glumim, f***m, platim.”

 16. Acesti bani sa fie repartizati zonelor unguresti din Romania!

 17. Aceasta gluma de om la care se inchina suveranistii de ghetou, a fost prins in propria cursa. A ramas in propria bula si nu a inteles ca urmeaza curatenia generala. Vorba aia Hanibal ante portas.

 18. tot ce vor reusi va fi sentiment anti ue in ungaria. Joarda nu merge decat la popoare de sclaveti, gen valahi, slavi etc.

 19. Chiar daca cei de la UE nu-i spun in fața lui 0rbean că e putinist, ei știu foarte bine că Ardealul pentru unguri e precum Ucraina pentru Rusia. Daca rușii câștigă în Ucraina, ungurienii au liber sa intre in Ardeal și alte provincii din țările vecine Hu. Cum Stalin a lăsat Ardealul României așa va lăsa Ardealul de către Puțin. Rugativa sa nu se întâmple asta….că avem destui trădători care umbla , vorbesc tâmpenii și votează antiromânești în Parlament….

 20. Deocamdată . Ciolacu si PSD care au insistat ca UDMR sa fie parte la ciolan trebuie să explice de ce nu participă la festivitățile legate de ziua națională vicepremierul Kelemen , miniștrii UDMR etc ? Cei din HUNgarica pot oarecum să fie bucuroși și nu supărați deoarece după primul razboi mondial Occidentul a cerut trupelor române să se retragă din Budapesta. Așa cum sărbătoresc ziua națională a unui stat străin în România, secuii, pot participa și la ziua națională. Aici ne referim la autorități care AU JURAT PE BIBLIE la investire să și să .. Cum e cu încalcarea jurământullui de către demnitari ?