G4Media.ro

Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat în valoare de 254 de milioane…

Foto: G4Media

Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat în valoare de 254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București

Comisia Europeană a aprobat marți planurile României de a sprijini modernizarea sistemului de termoficare al Capitalei, fiind de acord cu ajutorul de 254 de milioane de euro pentru acest proiect.

„Această măsură de ajutor în valoare de 254 de milioane EUR, finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat vicepreședintele executiv, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

România a prezentat Comisiei planul de a acorda un ajutor public în valoare de aproximativ 254 de milioane euro (1.208 miliarde RON) pentru reabilitarea rețelei de distribuție (în special a conductelor prin care apa caldă ajunge în principalele puncte de distribuție) a sistemului de termoficare din zona urbană București.

Sprijinul preconizat va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România.

Ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție, precizează un comunicat al Comisiei Europene.

Reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului București va consta în înlocuirea unor secțiuni ale principalelor conducte de transport al apei calde, reprezentând aproximativ 10 % din lungimea totală a rețelei.

Comisia Europeană a decis că acordarea ajutorului de stat nu denaturează concurența și este conformă cu normele UE privind ajutoarele de stat, în special datorită reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți și a îmbunătățirii eficienței energetice a sistemului de termoficare.

Sursa foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. inca n-a aparut Firea sa se bage si ea-n poza sa-l acuze pe ND ca i-a furat ideile si munca ?

  • Vezi și tu cine a făcut proiectul 😉

  • Toate planurile sunt facute de firea fratele nevoiță si vanghele care este. Decat ca comisia europeana care este haștag lea aprobat cand este plicusor ban.
   Acest text este un comunicat al psd kiselef.

  • vezi si tu de ce EU nu a aprobat proiectul in mandatul ex stiristei haznaua 3, se zice ca motivul principal era insolvabilitatea si falimentul firmelor de stat care primeau bani subventionati de la escroaca sa furnizeze energie pentru pompat apa fiarta in pamant… trebuia taiat in carne vie in retelele de interese ale capuselor P$D si era mai bine sa se subventioneze pe loc cu efecte asupra electoratului instantanee decat sa se munceasca ani si ani la un proiect durabil care aduce roade pana la urma dar taie mafia de la banul public…
   hehe cu internetul nu mai e nici manipularea ce-a fost candva…
   Firea va merge la puscarie…

 2. Duama Firea va rog frumosu explicatii la lume ca domneavoastra-ti facut proiectele si Nicusor doar a semnat!!

  PS. De fapt sub Firea deja era implementat doar ca Nicusor a ascuns acest adevar

  -glumitze inocente-

 3. @dan De proiecte suntem plini…punerea in opera este mai complicata.

 4. Multumim Firea, ND duce orasul in regres de 10 ani: toate lucrarile blocate, mai nou toate PUZurile care sunt baza legala pt toate lucrarile. Il platim sa blocheze tot orasul. Devenim sclavii unor neterninati care ne pun sa le ridicam ochelarii de pe jos. M*ie USR!

  • Frumosule alexuț, prefer Bucurestiul static unuia dinamic marca psd-firea. Ce kakat a facut madama de esti asa excitat? Iepurii gigant si ouale cât koaiele colosului din Rhodos?

 5. Totul e minunat in teorie. In practica, toate firmele de constructii utilitati din Romania sunt ale unor rechini pesedistoizi, care vor face treaba proasta pe bani multi, pentru ca sunt un cartel care actioneaza in haita. Gen Tehnologica Radion, MPM Imi, etc. Cele pe care le vedeti carpind asfaltul si etajand borduri de peste 10 ani prin Bucuresti.

 6. „Avem cel mai mare sistem de termoficare din EU si al doilea din lume”. Suntem buni, nu? Adica cel mai de kkt si pagubos sistem megacentralizat. Toti in lume, acolo unde se cere incalzire, merg pe centrale de bloc, de cartier, chestii efeciente la care poti interveni local..numai noi cu megaconsumatori de carbune/pacura cu sute de kilometri de conducte pe sub bulevarde.