G4Media.ro

Comisia Europeană a cerut procedură de urgență pentru a fi aprobată adeverința…

Comisia Europeană a cerut procedură de urgență pentru a fi aprobată adeverința electronică verde/ Comisarul Hahn: Cum le vom explica cetățenilor europeni că nu reușim să ne mișcăm rapid în chestiuni importante?

Comisia Europeană a cerut Parlamentului European inițierea procedurii de urgență pentru aprobarea adeverinței electronice verzi (așa-numitul certificat de vaccinare), comisarul Johannes Hahn susținând că Regulamentul de aplicare trebuie să fie gata în luna iunie, pentru a fi siguri că libera circulație a cetățenilor europeni poate avea loc în condiții de siguranță sanitară.

„Este un element important, pentru ca treptat să ne întoarcem la normalitate. Este ceea ce așteaptă cetățenii și întreprinderile, în egală măsură”, a declarat Johannes Hahn, comisar european pentru buget și administrație, în plenul Parlamentului European.

Johannes Hahn le-a răspuns și unor europarlamentari care s-au declarat îngrijorați în legătură cu utilizarea procedurii de urgență.

„Înțeleg că, formal, nu va fi un vot pe raportul Comisiei prin această procedură, dar Parlamentul va putea să verifice propunerea (…) la o lună de la aprobarea acesteia de către Comisie. Parlamentul este vocea cetățenilor și va avea un cuvând clar de spus în ceea ce privește modul în care va arăta certificatul de călătorie”, a spus Hahn.

Comisarul european a precizat că sunt „vremuri excepționale”.

„Cum le vom explica cetățenilor că nu reușim să ne mișcăm rapid în chestiuni importante? Care va fi mesajul astfel? (…) Fiecare zi contează”, a afirmat comisarul.

Johannes Hahn a dat asigurări că, în timpul negocierilor interinstituționale, Comisia va fi „un negociator imparțial” și că va susține statele membre în dezvoltarea infrastructurii necesare pentru introducerea unui certificat verde digital.

Europarlamentarii urmează să decidă joi dacă va fi inițiată procedura de urgență pentru propunerea referitoare la adeverința electronică verde.

Regulamentul de procedură al Parlamentului European prevede că o procedură în regim de urgență se poate desfășura și în absența unui raport sau, în mod excepțional, pe baza unui simplu raport oral al comisiei competente.

Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce chestiune importanta mai e si asta? O adeverinta electronica care e cumva verde, de parca bitii ar avea culoare.

  Adeverintele pe care le emit tarile care vaccineaza oricum ce cusur au?

 2. Inainte de Drepti si Prezentati arm’! cred ca vor avea dreptul la Ultimul Cuvant si o ultima dorinta…

 3. Nu aveti de explicat nimic, deoarece nu va cerem nimic. Nu v-am cerut nimic. Pentru simplul motiv ca in marea noastra majoritate… nu suntem vaccinați.

 4. …libera circulație a cetățenilor europeni.

  Cum mai este „libera circulatie” daca este conditionata de vaccin? Cred ca niste termeni se cam bat cap in cap si o sa ne/le spargem capetele.

  Go To School. Get A Job. Go To Work. Get Married. Have Children. Follow Fashion. Act Normal. Walk On The Pavement. Watch TV. Obey The Law. Save For Your Old Age. Now Repeat After Me: I Am Free.

  • Covidelu… multe indicatii (99%) din ultimul paragraf nu se aplica la parlamentari , asa ca daca nu-ti convine se mergi cu turma, fa-te parlamentar😁
   In legatura cu subiectul articolului nimeni nu conditioneaza sa-ti faci vaccinul, fa testPCR ,si circuli la fel de liber….

 5. E simplu, ca vaccinat vei putea merge in Elvetia si nu la … Petrosani sau Snagov. Aia au democratie, noi Arafat si o gasca de militieni.

 6. Cu cat va ia mai mult cu atat mai bine!

  nota: Luni merg sa fac vaccinul. Sunt 100% pro vaccin, 100% anti pasaport covid, 100% pentru tratamente alternative pt covid (ivermectina s.a.m.d.).

 7. Dar in rest cum le explicati ca sunt niste debusolati si aiuriti? Ca aveti pretentii de super putere dar din cei 4 mari ai lumii sunteti ultimii tehnologic, militar si sanitar?
  Cum ar fi sa mai plecati acasa si sa avem o administratie UE supla si cu oameni vizionari, nu toate fosilele care traiesc de o viata din sinecuri politice?

  • @maddog – nici prin vis nu-ti trece cum se traduc acele”sinecuri”! Nu iti imaginezi salariile + beneficiile raportate la activitate! De departe the dream job. Pentru unii, nu toti beneficiaza de avantaje, ca asa e democratic (sic!).

 8. Cand am avut de plecat mai lung, mi-au cerut strainezii ba vaccin MMR, ba YFV, ba dtp. Exista lista de policlinici preferate de tara de destinatie. Scria un doctor roman de la privata adeverinta, si cu bucata aia de hartie mergeam la consulatul tarii respective. Daca digitalizare e grea, hai sa revenim la adeverinta de hartie.

  Hai sa revenim la testele pentru anticorpi, ca la hepatita. Nu se poate, zici? Dar de ce nu se poate? Inclusiv SIDA, care te imuno-secatuieste, se diagnosticheaza cu anticorpi. Ce are vaccinul covid special, de nu poate fi atestat cu un test ce iti verifica nivelul de anticorpi?