G4Media.ro

Comisarul european pentru sănătate: Un vaccin anti-COVID ar putea fi disponibil până…

Sursa foto: Pixabay

Comisarul european pentru sănătate: Un vaccin anti-COVID ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat – duminică- comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, potrivit dpa.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides pentru ediţia online a Handelsblatt.

Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a spus ea.

Comisarul european pentru sănătate a remarcat de asemenea un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să procedeze la „izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate”.

Sursa: Agerpres

Foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. BRAVO U.E. !!!!! dacă tot ne dai 80.000.000.000 de € mai ajută-ne și cu un vaccin, că noi românașii lăsați de capu nostru suntem vai și amar.

  2. Daca OMS e asa incompetenta , face si UE ce poate.

  3. Stella Kyriakides isi merita premiul Nobel pe medicina.

  4. @Prostăchel – vezi ca ai uitat un „r” in nume. debitezi aberatii in serie. daca tu crezi ca moderna scoate „la desfacere” in 3-4 saptamani vaccinul lor probabil ai baut sau ai fumat cam mult in ultima perioada. nu ai cum sa scoti pe piata un vaccin dupa doar o luna de teste de grad 3. iti trebuie minim 6 luni, dar asta in conditii extreme si omenirea nu este totusi in astfel de conditii. normal astepti cel putin un an de teste de faza 3. oricum, in cel mai fericit caz, acel vaccin va functiona pentru persoanele sanatoase si intr-o anumita categorie de varsta. e foarte putin probabil sa avem anul acesta sau in 2021 un vaccin care sa functioneze pentru persoanele cu obezitate sau persoanele in varsta. asa ca mai usor cu vaccinul ca lucrurile nu sunt asa de simple. cat despre trump, vad ca esti mare sustinator. nu era trump ala care zicea in primavara ca virusul o sa dispara? atunci cum de a comandat vaccinul in februarie? pentru ce, daca virusul tot urma sa dispara in cateva saptamani? omul ala e un bufon idiot

  5. @prostachel tu ai citit ceva din ce am scris? in primul rand, eu am zis ca iti trebuie minim 6 luni, de unde ai scos tu 3 luni? si chiar si asa, moderna a intrat in faza 3 la finalul lunii iulie. deci, dupa ce ai numarat pe degete, ai ajuns la concluzia ca in 3-4 saptamani se incheie 3 luni de testare faza 3? 😀 se pare ca stai foarte prost si la aritmetica prostachel.
    dar din nou, daca scoti un vaccin pe piata dupa 3 luni de teste de faza 3, pai atunci esti la fel ca rusii sau ca indienii. e un vaccin netestat.
    inteleg ca habar nu ai de ce un medicament, tratament, vaccin trebuie testat riguros si nici nu am pretentia sa intelegi, e ceva mult peste nivelul tau intelectual.
    daca tu nu crezi ca un om care recomanda sa se faca injectii cu dezinfectant sau sa bage surse UVC in corp nu e tampit … pai atunci totul e explicabil …. prostachel … 😀