G4Media.ro

Comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene: „Este enervant când se spune că ofensiva…

Sursa foto: GLEB GARANICH / POOL / AFP

Comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene: „Este enervant când se spune că ofensiva este lentă, pentru că fiecare metru este eliberat cu sânge” / Detalii despre situația pe front și îngrijorările Kievului

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, într-un interviu acordat Washington Post, a declarat că soldații plătesc pentru eliberarea fiecărui metru de pământ ucrainean cu sânge, așa că este deranjat de comentariile potrivit cărora contraofensiva este mai lentă decât se aștepta, relatează BBC.

Iată alte fragmente importante din interviul cu comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei:

„- Avem nevoie de mai multă muniție. Trupele trebuie să tragă cel puțin la fel de multe proiectile ca și inamicul, dar uneori inamicul este mai numeros cu zece la unu.

– Mai multe tancuri Leopard au fost deja distruse. Nu le-am luat pentru a fi defilate sau fotografiate de politicieni sau celebrități. Au venit aici pentru a lupta. Un (tanc) Leopard pe câmpul de luptă nu este un leopard, ci o țintă.

– Numărul avioanelor NATO care sunt la datorie în apropierea granițelor noastre vestice este de două ori mai mare decât numărul avioanelor rusești care ne distrug pozițiile. De ce nu putem lua cel puțin o treime din ele de acolo și să le transferăm aici?

– Nu am nevoie de 120 de avioane. Nu am de gând să ameninț întreaga lume. O cantitate foarte limitată ar fi suficientă. Dar este nevoie de ele. Pentru că nu există altă cale. Pentru că inamicul folosește avioane de o generație diferită.

– PMC «Wagner» a părăsit linia frontului, dar apărarea rusă nu a devenit mai slabă din această cauză.

– Am multe temeri, inclusiv (legat de) Wagner. Nu sunt singurele. Sarcina noastră este să ne pregătim pentru ce este mai rău și pentru evoluția maximă posibilă a evenimentelor (în ceea ce privește posibila desfășurare a mercenarilor în Belarus).

– Discuțiile despre un atac nuclear sau despre aruncarea în aer a centralei nucleare din Zaporojie nu mă opresc (din contraofensivă). Trebuie să ne eliberăm teritoriile”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Da, cáteva zeci de avioane NATO ar elimina orice pericol aerian din partea rușilor.
    La fel cum o divizie NATO (de polonezi, de pildă) ar fi terminat războiul ăsta de mult.