G4Media.ro

Comandantul forțelor Ucrainei a donat armatei un milion de dolari pe care…

Sursa foto: GLEB GARANICH / POOL / AFP

Comandantul forțelor Ucrainei a donat armatei un milion de dolari pe care i-a moştenit de la un american de origine ucraineană

Comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a moştenit recent 1 milion de dolari din partea unui american de origine ucraineană, donând întreaga sumă armatei ţării sale, care în aceste zile luptă împotriva trupelor invadatoare ruse, relatează miercuri Ukrainska Pravda, citată de Agerpres.

Prima care a relatat despre gestul comandantului ucrainean a fost publicaţia americană The New York Times.

Conform testamentului lăsat de cetăţeanul american de origine ucraineană Gregory Stepanets din 15 noiembrie 2022, Zalujnîi este beneficiarul a 1 milion de dolari din moştenirea acestuia.

Familia lui Stepanets, fost disident sovietic, care din 1988 a lucrat la Microsoft din Redmond (SUA), a confirmat informaţia.

În ianuarie, generalul Zalujnîi a trimis toţi banii primiţi într-un cont special al Băncii Naţionale a Ucrainei în fondul creat special pentru nevoile armatei, fapt confirmat de notificarea SWIFT a băncii din 5 ianuarie 2023.

„Mi-am dedicat întreaga viaţă forţelor armate. Şi nu am avut nicio îndoială cu privire la ce eram obligat să fac cu această moştenire. Ultima voinţă a lui pan Gregory, evident, a fost să sprijine armata ucraineană în persoana mea. Sunt recunoscător tuturor celor care ajută armata ucraineană. Şi sunt recunoscător familiei mele pentru înţelegere”, a declarat Valeri Zalujnîi, citat de Ukrainska Pravda.

Conform media ucrainene, Gregory Stepanets, născut în 1938 la Vinniţa (centru), care a putut să părăsească URSS de abia după venirea lui Mihail Gorbaciov la putere, a lăsat câte 1 milion de dolari pentru două universităţi din Ucraina, iar un alt milion de dolari armatei israeliene Tsahal.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Asta’i o parte din spaga de la minister!!😂
  Penibil!!!

 2. De la unele Tamaraciuson.

 3. In conditiile in care generalii si oligarhii rusi au facut averi din spoliat patrimoniul armatei ruse si din exploatarea cu valente de sclavie umana a recrutilor, ar fi prea de tot pentru trolii vatnici sa aiba ceva de spus pe speta asta – asta nu inseamna ca nu o vor face.

  Din ce inteleg e destul de clara trasabilitatea banilor donati de ucrainian. Ceea ce nu inseamna ca nu mai exista coruptie in Ucraina.

 4. Asta ar face si la noi,astia cu grade si doctorate…😄😄😄😄

 5. „Comandantul forțelor Ucrainei a donat armatei un milion de dolari pe care i-a moştenit de la un american de origine ucraineană”
  Ce schemă, te doare mintea, nici PSD-iștii la cât de hoți sunt ei nu s-ar fi gândit la o astfel de „combinație”. Din metodele pe care le aplică se vede că Ucraina este cea mai coruptă țară din Europa.