G4Media.ro

Comandantul forțelor terestre ucrainene: Bătălia pentru Bahmut intră în „cea mai intensă…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vol Nyk

Comandantul forțelor terestre ucrainene: Bătălia pentru Bahmut intră în „cea mai intensă fază”

Forțele ruse și ucrainene sunt prinse în „cea mai intensă fază” a bătăliei pentru controlul Bahmut, în care ambele părți sunt prinse într-un impas istovitor, în timp ce Moscova se străduiește să captureze orașul după ce nu a reușit să obțină câștiguri majore în alte părți, relatează Sky News.

Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene, a luat decizii „menite să consolideze” forțele Kievului pe teren pentru „a descuraja și învinge inamicul”, potrivit Ministerului ucraina al Apărării.

Ministerul a precizat că Syrskyi „a luat o serie de măsuri pentru a rezolva aspectele problematice care împiedică îndeplinirea eficientă a misiunilor de luptă”.

„Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut este în curs de desfășurare. Situația este în mod constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme și echipamente militare, dar continuă să desfășoare acțiuni ofensive”, a declarat Syrskyi.

Situația exactă a bătăliei pentru oraș este neclară după afirmațiile neverificate potrivit cărora grupul militar privat rus Wagner a obținut câștiguri în Bahmut, în ciuda sugestiilor oficialilor ucraineni potrivit cărora Moscova este în criză de putere.

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate, a declarat duminică că Ucraina are „suficiente forțe pentru a menține linia frontului”.

Cherevatyi a mai spus că intensitatea atacurilor rusești a scăzut. Sâmbătă, el a declarat că au avut loc 18 atacuri separate care au încercat să avanseze în zona Bahmut, față de până la 50 în trecutul recent. Dar același bombardament dens a continuat, a spus el.

Institutul pentru Studiul Războiului a precizat în ultima sa evaluare a câmpului de luptă că încercările Wagner de a străpunge apărarea ucraineană în orașele estice Bahmut și Avdiivka au „eșuat până acum”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...