G4Media.ro

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a vizitat trupele din Bahmut: „Luptele au…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vol Nyk

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a vizitat trupele din Bahmut: „Luptele au atins cel mai înalt nivel de intensitate”

Unul dintre cei mai importanți șefi militari ucraineni, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandant al forțelor terestre ale țării, a vizitat duminică trupele din Bahmut, a anunțat luni Ministerul ucrainean al Apărării, relatează CNN.

„La 5 martie, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre, a vizitat din nou unitățile care apără Bakhmut și împrejurimile orașului”, se arată în informare. „Potrivit acestuia, luptele pentru Bahmut au atins cel mai înalt nivel de intensitate”.

„Inamicul a trimis forțe Wagner suplimentare în luptă. Soldații noștri își apără cu curaj pozițiile din nordul Bahmutului, încercând să împiedice ca orașul să fie înconjurat”, a declarat Syrskyi, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Syrskyi nu a vrut să dea detalii despre o potențială retragere, dar a declarat că forțele ucrainene au provocat pierderi serioase Rusiei în ultimele luni.

„În tot acest timp, încercările inamicului de a captura orașul au fost înfrânte de rezistența soldaților noștri”, a spus el. „Apărătorii noștri au provocat pierderi semnificative inamicului, au distrus un număr mare de vehicule, au forțat cele mai bune unități de asalt ale lui Wagner să lupte și au redus potențialul ofensiv al inamicului”.

Syrskyi a organizat și condus apărarea Kievului, reușind să respingă cu succes forțele rusești care aproape încercuiseră capitala ucraineană la începutul invaziei rusești.

El a făcut vizite regulate la unitățile de pe linia frontului din Donbas și din alte părți, inclusiv la Bakhmut. Precedenta sa vizită în oraș a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...