G4Media.ro

Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei: Trupele rusești nu pot ataca din cauza…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei: Trupele rusești nu pot ataca din cauza unor probleme serioase de logistică

Trupele rusești întâmpină dificultăți serioase în ceea ce privește aprovizionarea în zonele în care desfășoară operațiuni ofensive, iar dacă vor trece la ofensivă în alte direcții, aceste dificultăți se vor agrava și mai mult, consideră comandamentul Forțelor Armate ucrainene, potrivit BBC.

În prezent, pe mai mult de 1.000 km de front, armata rusă desfășoară operațiuni ofensive active în principal doar în partea de est a Ucrainei, concentrându-și eforturile pe încercările de a captura Bahmut și alte așezări de pe teritoriul regiunii Donețk, controlată de Kiev. Pe celelalte axe, trupele rusești se află în general în defensivă, recurgând la tactici de bombardament și la „dueluri de artilerie”.

„În ceea ce privește Zaporojie: de ce inamicul ține un grup de trupe acolo și nu atacă? Dacă inamicul întinde operațiunile ofensive de-a lungul întregii linii de front, atunci pur și simplu nu va avea suficientă logistică.

Inamicul duce deja lipsă de logistică în principalele direcții în care atacă. Acestea sunt cele patru direcții. Dacă adăugăm și direcția Zaporojie, atunci inamicul nu va putea să se aprovizioneze deloc nici cu muniție, nici cu combustibil”, a declarat marți Alexey Dmitrashkovsky, un purtător de cuvânt al centrului de presă comun al Forțelor de Apărare Tauride.

Potrivit militarilor, problema în acest sens este deja palpabilă: „În Mariupol, după numeroasele lovituri asupra depozitelor de muniții, combustibil și lubrifianți, inamicul a început să scoată echipamentele din oraș și să mute muniția”.

Potrivit reprezentantului comandamentului, acest lucru va complica aprovizionarea logistică cu muniție, combustibil și repararea echipamentelor.

Potrivit armatei ucrainene, lucru confirmat de experți independenți, acum, în regiunea Zaporojie și în zona Istrului Crimeii, trupele rusești sunt intens angajate în minarea teritoriului și în echiparea zonelor fortificate, pregătindu-se, se pare, pentru contraofensiva ucraineană așteptată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Totul decurge conform planului lui Putin, de exterminare a bărbaților ruși.

  2. ultima data cand rusii au castigat un razboi serios a fost cand americanii le-au asigurat logistica