G4Media.ro

Coloane mari de camioane la Nădlac / Se așteaptă cel puțin 90…

Sursa foto: Arhivă

Coloane mari de camioane la Nădlac / Se așteaptă cel puțin 90 de minute / De două zile nu s-a putut intra în Ungaria cu vehicule de peste 7,5 tone

Coloane de camioane ce ajung până la 11 kilometri sunt formate, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria din judeţul Arad, după ce timp de două zile în ţara vecină nu s-a putut intra cu vehicule de peste 7,5 tone, restricţie care a fost ridicată luni seara la ora 23,00, transmite Agerpres.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, şoferii de camioane aşteaptă minimum 350 de minute pentru ieşirea din ţară prin Vărşand, unde sunt deschise trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac II, coloana de automarfare are o lungime de 11 kilometri pe autostradă, iar timpul de aşteptare pentru formalităţile de intrare în Ungaria este de minimum 200 de minute, deşi sunt deschise cinci artere. La Nădlac I este disponibilă o arteră şi se aşteaptă cel puţin 90 de minute în coloană.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres că aglomeraţia de camioane este cauzată de cele două zile de restricţii aplicate traficului greu pe teritoriul Ungariei, respectiv duminică şi luni între orele 7 şi 23 (orele României). Restricţiile nu au vizat transporturile de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau cele supuse unui anumit regim de temperatură.

„Din cauza numărului foarte mare de automarfare prezente la controlul de frontieră, la PTF Vărşand, Nădlac I şi Nădlac II se înregistrează timpi mari de aşteptare la aceasta categorie de mijloace de transport. Precizăm faptul că Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura celor trei puncte de trecere a frontierei şi se menţine permanent legătura cu partea maghiară, în vederea stabilirii unor măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ. Recomandăm şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri şi consultarea aplicaţiei ‘Trafic online’ care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad, la solicitarea AGERPRES.

Traficul uşor şi turistic se desfăşoară în condiţii normale la punctele de frontieră din judeţul Arad.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. E firesc. Tot Occidentul a avut Rusaliile. Asta ne trebuie dacă suntem pe calendarul iulian…