G4Media.ro

“Colaboratorul Sputnik” a fost dat afară din Ministerul Educației. Secretar de stat:…

“Colaboratorul Sputnik” a fost dat afară din Ministerul Educației. Secretar de stat: Imediat ce am aflat, i-am cerut demisia și pentru că nu e trecută în CV nicio acțiune de genul acesta, iar relația secretar de stat – consilier se bazează pe încredere

Colaboratorul publicației Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, a fost dat afară din Ministerul Educației, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Mihaela Popa. Decizia vine după ce G4Media.ro a relatat în exclusivitate că Alexandru Mîță, profesor și inspector școlar în județul Vaslui, este președinte al unei asociații care militează intens pentru promovarea intereselor Rusiei și, în 2016, a înaintat Parlamentului European o notă de protest referitoare la o rezoluţie a Legislativului Uniunii Europene contra presei ruse.

Contactată de Edupedu.ro, secretarul de stat responsabil cu fondurile europene, Mihaela Popa, a declarat că nu îl știa pe Alexandru Mîță, atunci când l-a numit consilier al său la Ministerul Educației. “Poate că e un semnal că și noi trebuie să fim consiliați când ne alegem… Nu avem de unde să știm anumite lucuri. Am dat un google simplu, mai ales că l-am luat dintr-o instituție publică: din inspectoratul școlar județean, o instituție cu mare încredere, cu concurs. Eu mi-am propus să iau oameni în echipă din zone defavorizate, cu experiență, apolitici, să fie cât mai integri. Dar dumnealui nu mai este în minister“, a precizat Mihaela Popa.

Rep: Ce se întâmplă cu Alexandru Mîță, consilierul dumneavoastră care este colaborator al publicației Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei?

Mihaela Popa: El nu mai este consilierul meu. Nu am avut de unde să știu, era inspector școlar, avea rezultate pe proiecte cu Franța, pe proiecte europene, pe CRED. De astăzi nu mai este consilierul meu.

Rep: De ce l-ați numit consilier, îl cunoșteați?

Mihaela Popa: Nu îl știam. Am citit ce a făcut el în mai multe proiecte europene, în proiectul CRED pe campusul virtual la Vaslui, am citit și în ziarul Adevărul despre el. După aceea am văzut ca este de mulți ani inspector de franceză la Inspectoratul Școlar Județean, i-am citit CV-ul și l-am întrebat dacă ar vrea să dezvoltăm împreună la Ministerul Educației proiecte. L-am adus să lucrăm tocmai pe proiecte.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Foarte bine, acum poate să lucreze pentru Sputnik full time

 2. Aiurea se intoarce la catedra si va scoate zeci de promotii de votanti aur! Macar la minister nici nu facea mare lucru dar activ. de propaganda prorusa nu se vedea. Daca presa a devoalat e clar ca colegii lui poate nu stiau, sau daca stiau au tacut!

  • Pai si acum ce facem epurare politică? Îi dam pe toți afară căci nu gandesc la fel ca noi? Din funcția de consilier il poți elibera, dar din funcția de profesor nu ai niciun drept, decât dacă demonstrezi ca face politică in școală.

  • @romica Nu e epurare e curatenie. Nu poti lasa un gunoi propagandist al unei tari ostile sa lucreze la Educatie. E igiena elementara

 3. – Alo, bună ziua, Mihaela Popa sunt, secretar de stat, domnul Mâță?
  – Bună ziua, da, spuneți, vă rog!
  – Ați vrea să fiți consilierul meu personal?
  – Da, cum să nu vreau, vă mulțumesc!

 4. Bravo ! Corect ! Propaganda nu poate fi decât una. 👌

 5. Bravo G4! Se citeste G4 si in Iasi. Bine.

 6. N-am înțeles care este diferența între actualii democrați și bolșevici? Pe vremea lui Stalin, după ce se afla ca ai o altă opinie politica te trimitea în fericit caz la oi.

  • Nu e vorba de opinie politica diferita. E un propagandist al unei puteri straine ostile statului Roman Singura tara din lume care a rupt teritorii Romaniei si are trupe de ocupatie pe teritorii Romanesti. Democratia trebuie aparata impotriva celor ce nu recunosc si accepta principiile ei

  • Stie si el f bine asta dar face pe prostu. Sau chiar e

 7. Si va intrebati de ce numeste Iohannis sefii in Justitie complici in dosare penale. Actele infractionale si cardasiile mafiote nu le trece nimeni in CV, Mihaela Popa face pe proasta….

 8. noroc de presa ca in rest sunt jale aia

 9. „Rep: De ce l-ați numit consilier, îl cunoșteați?
  Mihaela Popa: Nu îl știam.”

  Minte cu nerusinare ca NU il „stia”!
  Uite ce scrie presa vasluiana:
  Vremeanoua.ro: „Vasluianul Alexandru Mîtã, cooptat la Ministerul Educatiei. Face parte din echipa secretarului de stat Mihaela Popa.
  2 noiembrie 2020.
  EDUCATIE… Luna noiembrie începe cu noi schimbãri la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui. Inspectorul de limbi strãine si purtãtorul de cuvânt al institutiei, prof. Alexandru Mîtã, a fost cooptat în echipa secretarului de stat Mihaela Popa la Ministerul Educatiei si Cercetãrii.
  Cei doi se CUNOSC din perioada în care Mihaela Popa, fost senator de Iasi, a fost profesor la Vaslui.
  În locul inspectorului de limbi strãine, a fost numitã profesora de limba englezã Liliana Ciobanu-Harhas de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu”.
  O altã schimbare la nivelul inspectoratului scolar urmeazã sã se producã în sãptãmânile ce vor urma: mandatul inspectorului adjunct al ISJ, prof. Cristiana Botan, a încetat luna trecutã si urmeazã ca Ministerul Educatiei sã numeascã un înlocuitor.
  Mihaela Popa a fost numitã secretar de stat pentru proiecte cu finantare externã la jumãtatea lunii septembrie. Pentru cã activitatea sa vizeazã accesarea fondurilor europene de cãtre unitãtile scolare, aceasta si-a format o echipã de specialisti în domeniu, unul dintre ei fiind prof. Alexandru Mîtã.”

  Minciuni, minciuni…rusine!!!
  Ar trebui demisa urgent, ne-am saturat de minciuni sfidatoare!

 10. Sa fim toți cu americanii, nu? Ce are ceea ce face el la inspectorat și școala cu ceea ce face privat?n are voie? N a știut șefa lui? Trebuia să și pună un tricou pe care sa scrie mare despre asta.. Trebuia să dea pe google cum a zis ea și l găsea la așa DA, nu la așa NU.. PĂCAT, EXECUTAT

 11. Demisi toti cei care au legaturi cu Russia inclusiv cei veniti pe tancuri cu urmasii lor care saboteaza si uzurpa romanii de zeci de ani,altfel nu va mai votam ,respectati.va promisiunile,curatenie jos cu hotii,averile confiscate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.