G4Media.ro

Codul administrativ a fost publicat în Monitorul Oficial / Ordonanța de urgență…

Codul administrativ a fost publicat în Monitorul Oficial / Ordonanța de urgență include și ultimele modificări privind folosirea limbilor minorităților în administrația locală

Ordonanța de urgență prin care s-a aprobat Codul administrativ a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial, actul normativ cuprinzând inclusiv modificările operate în ședința de Guvern de miercuri pentru folosirea limbilor minorităților în administrația locală.

Guvernul a anunțat în 25 iunie adoptarea Codului administrativ prin ordonanță de urgență.

”Prin noile prevederi vom institui mecanisme care să preîntâmpine blocaje între instituțiile publice, atât la nivel central, cât și la nivel local. Pentru mai multă eficiență și transparență, vom stabili o procedură mai clară precum și termene reduse pentru numirea în funcție a unui membru al guvernului în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului. Situația din ultimul an mi-a arătat că este nevoie de astfel de modificări pentru a asigura continuitate în toate domeniile de activitate ale Guvernului”, susținea atunci Viorica Dăncilă.

Ea a subliniat că una dintre prevederile proiectului de Cod Administrativ – alegerea președinților de Consilii Județene prin vot uninominal – a fost deja adoptată printr-o altă ordonanță de urgență.

”De asemenea, aducem soluții în cazul elaborării procedurii – cadru privind licitații publice, dar și noi reglementări în domeniul proprietății publice și private a statului. Rolul acestui Cod Administrativ este să modernizeze administrația publică, să o facă mai flexibilă”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) i-a solicitat atunci premierului Viorica Dăncilă să nu adopte Codul Administrativ prin Ordonanță de Urgență, avertizând că un astfel de demers ar fi îndreptat împotriva românilor, ar sfida principiile de drept și ar proteja un grup de interese care doreşte să feudalizeze administraţia publică din România (detalii aici).

După adoptare, Codul administrativ nu a fost publicat în Monitorul Oficial, fiind întors în Guvern la presiunea UDMR, pentru prevederea privind folosirea limbilor minorităților naționale în administrația publică locală.

Astfel, în ședința de miercuri, Guvernul a făcut mai multe modificări la Codul administrativ, în ședința de miercuri, adoptând inclusiv prevederea care dă posibilitatea folosirii limbii minorităților naționale și în localitățile în care acestea au o pondere mai mică de 20% (detalii aici).

USR a anunțat că îi va cere Avocatului Poporului să conteste Codul administrativ la Curtea Constituțională.

Citește și: Cum îi transformă Codul Administrativ al PSD pe baronii locali și miniștri în stăpâni absoluți în instituții. Cele mai nocive prevederi din proiectul de OUG

Codul Administrativ: Guvernul îl obligă pe Iohannis să accepte sau să refuze în maximum 10 zile un ministru propus în cadrul unei remanieri guvernamentale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Și ce pedepse sunt prevăzute- cu aplicare imediată – dacă președintele nu respectă termenul de 10 zile, că așa vrea mușchii lui? Ha? N-aud, zi mai tare sau scrie cu majuscule ca să se vadă/audă de la distanță. Nu există așa ceva? Atunci de ce vă kk pe voi? De țopăita-n șanț?
  Credeam că după Valea Uzului va venit și vouă mintea la căpățânile alea seci, goale și nu veți mai lua de la bozgori. Da de unde dacă nu e, și dreptate are Dumnezeu că nu vă cere.

 2. Ai dreptate, madam’, aveți nevoie de continuitate în distrugerea accelerată a țării, cât mai sunteți la butoane, hoți, corupți și trădători ordinari ce sunteți!

 3. Sa-nceapa dansul!

 4. Prima enclavizare a Romaniei in clanuri autonome.

 5. Ăsta e tare codul pentru că se spală politicianul de orice formă de urmărire penală şi toată răspunderea a pus-o pe spatele funcţionarului public care orice va semna ilegal îl va băga în puşcărie dar primarul o să le râdă în faţă cu banul furat şi în libertate.
  Acuma să vedem care funcţionar va mai semna vreo ilegalitate că doar nu crede că a făcut legea asta ca primarul să se transforme subit în mama tuturor cinstiţilor şi să fure fără nici o grijă ca alţii să plătească în locul lor aşa că ilegalităţile se vor înmulţi iar dacă până acuma primarul PSD se ocupa numai de şmecherii ca să bage ban în buzunar încercând să se ferească cum ştiu ei de lege acuma nici măcar nu mai trebuie să se ferească de lege şi vor da drumul la jaf fără discernământ că acuma nu mai există nici un risc.
  Mai votaţii măi bugetarilor PSD să fiţi sub conducerea lor că acuma nu numai că vor fura cum vor ei şi vă va băga şi la puşcărie iar dacă sunteţi slabi pregătiţi şi cam din ăia vor angaja că doar nu se vor înconjura de băieţi care îşi cunoaşte meseria vă vor duce cum vor ei de nas de o să ajungeţi la puşcărie să plătiţi şi daunele şi să fiţi şi fraierul şmecherilor.
  Ăştia vă iau de proşti pe faţă şi va fura pe spatele vostru în timp ce râd de voi că ştiu că veţi ajunge tot voi la puşcărie.
  Acuma băieţii ăia care cred că poate scăpa că îşi dă primarul în gât că la pus să semneze ilegalităţi sau să facă ilegalităţi atuncea când va fi găsit cu nereguli nu va mai funcţiona iar oricine va lua mită să facă ilegalităţi va fi singurul vinovat (exemplu e cazul lui Dragnea care ar fi fost scăpat de orice răspundere iar alea care au au lucrat altundeva decât unde trebuia ar fi ajuns la puşcărie împreună cu şefii care le-ar fi acoperit în timp ce Dragnea ar fi râs de voi cât de fraieri aţi fost).

  Mai am o întrebare PSD-iştilor: vă place de tradiţionaliştii ăştia PSD-işti care vă vinde celor de la UDMR la bucată ţara că vedem pe mulţi PSD-işti care urlă toată ziua cât se bate pentru ţara asta dar nu înţelegem cum puteţi să închideţi ochii la altfel de trădări?

 6. Sa vedeti ce se va intampla: „multi vor face multe ilegalitati pe baza acestui cod pana vor venii altii si il vor anula si il va scoate ilegal apoi vor ajunge la puscarie prostul care a crezut ca va scapa cu ilegalitatile care le vor face”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.