G4Media.ro

CNAS a publicat lista medicilor de familie care fac teste COVID-19 și…

CNAS a publicat lista medicilor de familie care fac teste COVID-19 și contactele acestora

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, duminică, lista medicilor de familie care efectuează teste COVID-19, dar și contactele acestora.

Medicii de familie pot testa pentru COVID doar persoanele care se încadrează în metodologia stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și doar în urma unui contract cu casa de asigurări de sănătate. Medicii vor primi 50 de lei pentru fiecare persoană testată, reprezentând contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

Medicii de familie care sunt în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 pot opta pentru încheierea unui act adițional pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană, în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2. Medicii de familie care nu sunt implicați în activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 și doresc să desfășoare activități de testare pot încheia un contract distinct cu casa de asigurări de sănătate, precizează miercuri Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat.

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor din centrele de permanență, iar informațiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms. În baza datelor transmise zilnic de CNAS referitoare la medicii de familie pentru care casele de asigurări de sănătate încheie contracte sau acte adiționale pentru activitatea de testare, STS va transmite un mesaj pe telefonul mobil care va conține user-ul și parola de acces în Corona Forms ale fiecărui medic.

Validarea și decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activității de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată în Corona Forms și pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. O fi în regula eliberarea atâtor date în spațiul public?! 🤔

  2. Vrem publice toate contractele din timpul pandemiei, sumele cu care așa zisii eroi in alb le au încasat, medicii de familie au participat la vaccinare vrem sumele pe care le-au primit. Miliarde de euro se sifoneaza.

  3. deci ați publicat numerele personale a mii de oameni ? ok…!

  4. Trebuie sa fii profesor docent ca sa poti sa faci o injectie-vaccin in umar sau sa bagi un bat in nas. Nu, nu e o modalitate pentru Eroii in Alba sa munceasca si mai putin, si sa faca si mai multi bani. Pur si simplu, iti trebuie Abilitare pentru arta batului in nas!