G4Media.ro

CNA sancționează Realitatea TV cu suspendarea temporară a emisiei pentru modul în…

CNA sancționează Realitatea TV cu suspendarea temporară a emisiei pentru modul în care a reflectat protestul din 10 august

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis marți să sancționeze Realitatea TV cu suspendarea emisiei, anunță realitatea.net.

”Motivul? Relatarea evenimentelor din 10 august, 2018, când a fost mitingul Diasporei! Abuz al Consiliului Național al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puțin timp, postul nostru de televiziune a fost sancționat de CNA pentru că a informat. V-a adus informații despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenția dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, azi, CNA a hotărât să ne suspende emisia. Asa că, joi, 17 ianuarie, între orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendată”, se arată pe site-ul realitatea.net.

Potrivit Pagina de Media, CNA a vizionat în ultimele două ședințe imagini din preajma protestelor din 10 august (înante și după). Forul a ajuns să analizeze în sfârșit reclamațiile privind protestele din august.

Care a fost rezultatul:

 • Antena 3: nicio sancțiune
 • Romania TV: 15.000 de lei amendă
 • Realitatea TV: oprirea emisiei pentru 10 minute. Emisia va fi înreruptă joi, 17 ianuarie, de la ora 19.00.

Radu Călin Cristea, membru CNA, cel care a și făcut propunerea s-a considerat chiar îngăduitor atunci când a făcut propunerea.

„Voiam să spun că am făcut această propunere cu tragere de inimă că nu mă simt deloc confortabil că am făcut-o. Cred că noul CNA ar trebui să dea semnale mai puternice în piață acolo unde socotește că e încălcată legea. M-am frământat între 200.000 de lei și oprirea emisiei. Am socotit că o amendă de 200.000 de lei ar fi mai dură și mai usturătoare decât o întrerupere de emisie”, le-a explicat acesta colegilor.

Pentru ce s-a dat sancțiunea la Realitatea TV, câteva exemple, din exemplele de încălcări precizate de Radu Călin Cristea:

 • „În emisiunea din 15 august: Nu mă voi opri până nu văd toți vinovații pe scările Parchetului, nu mă văd până nu-i văd în pușcărie. E o instigare la violență zic eu„
 • „Apoi citatul cu președintele Iohannis care este somat să se trezească, altfel va fi prea târziu”
 • „Se încalcă art 40 atunci când se afirmă: «La ordinele lui Liviu Dragnea, cum au avut ei infiltrații, cine au fost aceștia?» De unde știm că Liviu Dragnea a dat ordine?”
 • Iarăși intră la instigare la violență: „Ce veți vedea este de o duritate fără precedent. Veți vedea în relatitate cum procedează jandarmeria. |Veți vedea dialoguri halucinante, veți vedea violențe fără precedent.” – În opinia mea această prezentare implică o contrareplică a celor buni.
 • „Nu mai adug faptul că se solicită închiderea Jandarmeriei”.
 • „Emisiunea din 15 august în care se spune că grenadele cu gaze care au fost folosite în urma conflictului de stradă sunt interzise internațional. Nu sunt interzise internațional”

Cine și cum a votat în cazul sancțiunii pentru Realitatea TV: Au fost pentru Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Balșasa, Gabriel Tufeanu și Rau Călin Cristea.

Răsvan Popescu și Radu Herjeu au votat împotrivă, motivând că nu sunt de acord cu introducerea în sancțiune a unui articol privind „instigarea la violență”, precizând că acest lucru nu poate fi dovedit.

Comuncicatul oficial al CNA;

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a numeroaselor sesizări primite la CNA, referitoare la modul în care a fost reflectat la posturile de televiziune Antena 3, Realitatea TV şi România TV, mitingul din Bucureşti ce a avut loc în data de 10.08.2018 (perioada monitorizată: 06 – 17.08.2018). Constatând încălcări ale prevederilor legislaţiei audiovizualului, Consiliul a decis următoarele:

– sancţionarea postului Realitatea TV cu obligarea radiodifuzorului de a difuza joi, 17.01.2019, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (4) şi (5), art. 64 alin. (1) lit. a) şi art. 34 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Sancţiunea a fost aplicată în conformitate cu art. 95 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, respectând condiţia prevăzută de art. 95 alin. (2) lit. a) din aceeaşi lege, potrivit căreia această sancţiune putea fi aplicată numai gradual şi numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori;

– sancţionarea postului România TV cu amendă de 15.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 40 alin. (4) şi 64 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului.

În aceeaşi şedinţă, ca urmare a analizării rapoartelor de monitorizare, CNA a decis să sancţioneze următorii radiodifuzori:

– Realitatea TV – amendă de 15.000 de lei pentru că, la difuzarea emisiunii „Jocuri de putere”, ediţia din 29.08.2018, s-au încălcat dispoziţiile art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual;

– România TV – somaţie publică pentru nerespectarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b din Codul audiovizualului în cadrul emisiunii „Ştirile România TV” din data de 05.10.2018;

– Antena 3 – somaţie publică. Radiodifuzorul nu a ţinut cont de dispoziţiile art. 57 alin. (1) din Codul audiovizualului la difuzarea unui drept la replică în cadrul emisiunii „Exces de putere” din 02.11.2018;

– Naşul TV – somaţie publică pentru nerespectarea structurii serviciului de programe, conform prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului (perioada monitorizată: 03 – 09.09.2018).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Inceputul sfarsitului…….

  • Nu-i nimic, prin aceasta actiune stim cu siguranta ca Realitatea TV a informat corect, altfel nu ar fi cerut mafia PSD, ALDE si UDMR sa fie sanctionata. Concluzia, CNA-ul a facut indirect publicitate Realitatea TV.

 2. Se ingroasa gluma.

 3. Niste nemernici astia de la CNA! Nu va e rusine cuib de vipere politice si de slugi PSD-iste? Hai suspendati-ma de la emisie, asa ca sa va arat un anumit deget!

 4. Plăcuță suedeză PSD & ALDE !

  • De-aia nu mai pot ei, ca le dam placute si injurii. Isi vad de treaba cu sau fara.
   Alte solutii sunt pentru cancerul semidoctilor, dar poporul n-are curaj.

 5. PSD-ul bate încet la ușa. Dacă nu răspunde nimeni, intră.

  • Dragos, psd nu mai bate incet la usa, s-a hotarat sa intre buzna, iar noi n-avem tupeu sa-i dam cu usa-n cap! Cel putin, nu inca!

 6. Fantastic. Si Antena3 nu pateste nimic pentru distrugerea psihicului cetatenilor?

  • Adica, antena3 este pur si simplu colportoare de minciuni si SF, bunaoara zilele trecute idioata norica nicolai, cand a spus ca protestatarii de la Ateneu au fost platiti. Sunt niste monstri.

 7. Nu-mi inchipuiam ca lucrul acesta ar mai fi posibil in 2019…. Dar multe nu credeam ca se mai pot intampla, dar ultimii doi ani mi-au aratat ce importanta e libertatea si cat de usor se poate pierde. Incetul cu-ncetul

 8. Acum cateva ore comentam la alt articol ca va urma atacul asupra presei dupa cel asupra serviciilor de informatii. Culmea e ca se intampla mult mai repede decat ma asteptam si chiar in ziua in care prosta pulii se prezinta in fata CE a UE!

 9. Eu zic ca e de bine. In istorie, chiar asta mai recenta (aproape 30 de ani) o masura ca asta a dus la o, sa-i zicem revolutie. Pe termen scurt cred c-o sa-i creasca raiting-ul emisiunii si postului.

  • S-ar putea sa ai dreptate, cel putin Rares Bogdan are invitati deosebiti : Cristian Diaconescu, prof. Gheorghe Bortun, d-na prof. Mihaela Miroiu, o placere sa-i asculti!

 10. ”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte…!”
  Propun sa…suspendam si noi amorteala si consumul de mititei si bere si sa iesim in numar cat mai mare, ca sa le…suspendam in cui pofta de a-si mai bate joc de aceasta tara…!
  Ce spuneti de 20 ianuarie, ora 17?

 11. Realitatea a întrat în tabăra lui fi-rea. Tabara lui drac-nea prin CNA a făcut asta. Simplu. Gușă își face partid. Noul Pin. Q. E. D.

 12. ar fi bine ca acea emisiune sa fie publicata pe youtube si distrubuita peste tot

 13. A spus cu tragere de inima sau cu strangere de inima ? Daca e formulata ca in text fraza este un nonsens. In rezt ma intreb de multa vreme cat mai poate devoala un individ ca sa ne arate cat de idioti am fost cand ne uitam la el ca la un om!

 14. Sa-i dea IMEDIAT in judecata, sa le ceara despagubiri morale de cel putin 50 milioane lei iar daca instantele le resping cererea sa mearga mai departe la CEDO. Totodata sa informeze IMEDIAT Consiliul Europei de aceasta situatie.

  • Voi scrieți aici ce visați noaptea? Påi bai fraților eu unul sincer va spun k m am saturat k in fiecare seara cheliuta sa ne arate cat suntem noi de proști și cat e el de deștept. Ce face el se numește instigare…cat de fan oi fi dar prea sare calul

 15. Lăsați
  ,
  băieții de la Bruxelles… care v-ați dat nădragii-n jos
  ca să stați la Ateneu cu ȘOBOLANII pe care i-ați băgat la președenție ca să mai roadă și la os
  ,
  că ne-om uita și noi la curvele lor inculte
  și vom râde copios când or veni ca să vă mai insulte!

  Și nu uitați să le îndesați niște fonduri mai GRASE
  Că de-aia muncesc pe aici OAMENII care au mai mult de 0 clase!

  https://oamenicasobolani.wordpress.com/

 16. Stalinismul redivivus. CCR_ul ; Inspectia Judiciara si CNA_ul au fost deturnate de o gasca de impostori si mafioti de stat, care le-au transformat in STRUCTURI STALINISTE / STAHANOVISTE ANTIDEMOCRATICE.
  Va trebui ca generatia tanara sa se trezeasca, pentru a nu trai intr-o Romanie a anilor 1946 – 1989.
  Sa nu se astepte nimeni ca cei de peste 60 ani si cei care sunt analfabeti functionali sa doreasca vre-o schimbare reala, inspre democratie, in Romania.

 17. Lui Rares i s-a facut parul maciuca. Si-atât…

 18. Trebuia sa se alinieze latrinelor si atunci scapau! Asta este rolul CNA, de politie politica??Chiar nu se poate desfiinta aceasta institutie care, ca si CCR este politizata 100%? Cum este posibil ca niste fosti jurnalisti educati la posturi celebre-EUROPA LIBERA-Radu Calin Cristea si Rasvan Ionescu -BBC,sa ajunga sa accepte sa fie propusi de Psd? Si platiti enorm din bani publici si slugi politice!Daca erau fosti politicieni,intelegeam slugarnicia-(vorba lui base:”eu te-am facut om „,adresata lui Daniel Morar)-dar sunt jurnalisti de profesie!!!

 19. Gruparae slugilor fara demnitate si onoare in fata romanilor cinstiti, asculta stapanul , punand pumnul in gura presei libere…. , libertate castigata cu sange in `89. Tradatorii revolutiei si urmasii lor de astazi, servesc puterea corupta si ilegalitatilea acesteia ,impotriva roamnilor.