G4Media.ro

Cluj-Napoca, inclus pe o listă cu 20 cele mai frumoase oraşe vizitate…

sursa foto: Emerging Europe

Cluj-Napoca, inclus pe o listă cu 20 cele mai frumoase oraşe vizitate de puţini turişti

Cluj-Napoca a fost inclus, alături de Ankara, Erevan, Debreţin, Varşovia, Norwich, Plovdiv, printre altele, pe o listă cu 20 dintre cele mai frumoase oraşe din lume dar care sunt vizitate de puţini turişti, potrivit CNN, citat de News.ro

Cel de-al doilea oraş ca mărime al României, Cluj-Napoca, este adesea văzut ca un punct de oprire pentru călătorii în căutare de aventuri în aer liber în Munţii Apuseni sau pentru cei dornici să admire istoria Transilvaniei.

Catedrala gotică Sf. Mihai şi fascinanta Fabrică de Pensule, o galerie şi un spaţiu de artă amplasată într-o fostă fabrică de pensule sunt doar două dintre atracţiile care fac ca popasul mai lung să fie esenţial.

Într-o cafenea sau într-un bar, în pieţe draguţe, Cluj-Napoca are toate capcanele unei destinaţii ideale de city break.

Celelalte oraşe incluse în listă sunt: Orange, localizat în sud-estul Franţei, cu cel mai bine conservat teatru roman din Europa, construit în primul secol după Hristos; Norwich, Anglia, este unul dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Marea Britanie sau Aarhus, al doilea cel mai mare oraş din Danemarca care se mândreşte cu o catedrală falnică şi cu Muzeul de Artă ARoS.

Anvers din Belgia a fost numit capitala de diamant a lumii şi uimeşte prin Catedrala sa.

Haga, alternativa la Amsterdam, oferă unele dintre cele mai frumoase edificii arhitecturale olandeze, precum şi reţeaua de canale.

Oraşul Sarajevo este aşezat pe fundalul Alpilor Dinarici. Capitala Bosniei şi Herţegovinei oferă înfluenţe otomane şi austro-ungare.

Cea mai tânără capitală a Europei, Pristina, este un oraş subapreciat cu multe lucruri de văzut şi de făcut aici.

După Sotckholm şi Gotheborg, Malmo este conectat cu Danemarca prin Podul Öresund.

Aberdeen este adesea numit „floarea Scoţiei” datorită întinderilor de verdeaţă. Aici, Dunnottar Castle este o fortăreaţă aflată în ruine situată pe o stâncă pe coasta de nord-est a Scoţiei, la circa 3 km de Stonehaven.

Capitala Elveţiei, Berna, a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO.

Unul dintre cele mai vechi oraşe din Polonia, capitala Sileziei de Jos, Varşovia a fost Capitală Culturală Europeană în 2016.

Tbilisi, Georgia, oferă panorame istorice precum faimoasă Biserică Metekhi, care datează din secolul al 13-lea.

Dominată de arhitectura brutală stalinistă, capitala Belarusului, Minsk, este un alt oraş fascinant care de obicei este relativ lipsit de turişti.

Unul dintre cele mai vechi oraşe locuite fără întrerupere din lume, capitala Armeniei Erevan datează de peste 2.800 de ani.

Debreţin este alternativa mai puţin aglomerată a Budapestei. În acest oraş se află cea mai mare biserică reformată din Ungaria.

Cunoscut sub numele Angora, Ankara este al doilea cel mai mare oraş din Turcia după Istanbul, dar cu siguranţă mai puţin aglomerat.

Primul oraş din Bulgaria ales Capitală Culturală Europeană, în Plovdiv există un amfiteatru roman şi un oraş vechi colorat.

Capitala istorică a vikingilor, Trondheim, este al treilea cel mai mare oraş al Norvegiei, după Oslo şi Bergen, dar şi cel mai puţin vizitat de turişti.

În capitala regiunii Piemonte, Torino, poate fi admirată clădirea Mole Antonelliana şi Piaţa Castello.

Sursa: News.ro / Sursa Foto: Emerging Europe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. E ok Clujul, dar nu chiar atat de grozav cum cred unii.

    • P.S. statistic e al treilea ca marime, Iasiul e al doilea ca place sau nu, cu 380.000 de locuitori in timp ce Clujul are doar 325.000, poate ar fi bine sa corectati informatia ca puteti fi acuzati ca raspanditi informatii false!

  2. Hai sa fim seriosi. Ce faceti g4, reclame ?

  3. clujul e mai mult legenda decat realitate, urbanism prost si la mana rechinilor, cum credeti ca media e peste 1500eu mp util, aglomerat, fara infrastructura, 1000 de copii au ramas fara locuri la crese doar 600 fiind norocosi, majoritatea spitalelor sunt niste bombe (spitalul cfr, neurologie, upu, orl etc), unii bucuresteni il vor clonat pe boc, eu zic sa il luati cu totul, cu tot afaceristul imobiliar de la consiliu judetean tise si cu toata trupa de pdl-isti
    mai salveaza un pic din situatie universitatile si piata muncii, festivalurile

    • Da, preturi nejustificat de mari; un singur parc in oras nu cine stie ce; cetate nereabilitate; chiar si multe cladiri din centrul istoric care merita vazut sunt nereabilitate – mult mit intr-adevar, dar cladirile istorice si zona istorica, plus faptul ca e un oras relativ mare si frecventat, cu o istorie multiculturala, lasa impresia de urbanitate si atmosfera occidentala cum gasesti mai putin in alte orase, chiar si transilvane din tara, desi am descoperit si acolo analfabeti care goneau cu masina cu manele la maxim pe strada si nici politie, nici nimeni nu parea deranjat si tot felul de alte chestii „balcanice” sau romanesti, prea romanesti!

  4. Dupa articolul asta.. iar cresc chiriile

  5. Se promovează INTENS aici și pe HN noțiunea de Cluj și Transilvania, deseori în antiteza cu TELEORMAN și restul tarii. Am înțeles, știm diferențele, știm ca mai toată lumea bună din politica și servicii vine din Ardeal însă promovarea asta feroce miroase nesănătos.

  6. Stau in Cluj de multi ani deja. Trebuie sa recunosc ca prea se exagereaza cu articolele despre Cluj. Nu stiu daca sint platite / cineva face lobby pentru Cluj, dar e pictat intr-o lumina mult mult prea pozitiva.
    Avem o groaza de probleme, iar multe ne afecteaza zilnic. Infrastructura subdimensionata e doar una din ele. Spitalele arata groaznic, desi au doctori extraordinari. Iar de preturi in imobiliare mai bine sa nu incepem sa vorbim ca ramanem cu un gust amar.

    Chiar as fi curios cati din turisti ajung vreodata la Fabrica de pensule!? Marea majoritate dau o tura prin centru, fac poze la biserici si la cateva cladiri, unii mai cu chef de cultura se vor opri la cate-un muzeu sau Gradina Botanica; iar apoi invariabil… final la terase.
    Dar din punct de vedere turistic sau al activitatilor… mai avem super multe de invatat. Daca ajungi in ianuarie sau februarie in Cluj, risti sa mori de plictiseala. Asta daca nu-ti place sa faci pubbing – la asta sintem buni: baruri, cafenele, restaurante (intr-o modesta crestere).

    E ok Clujul, dar cu siguranta nu e wow. Asa ca nu veniti in Cluj – e destul de aglomerat deja.

  7. Singura regiune a tarii cu mentalitate occidentala este ardealul. Restul ….

    • E o prostie. Faptul ca unele orase arata a targuri-medievale cetate de tip occidental, in care romanii multa vreme le era interzis accesul, nu inseamna ca exista o mentalitate occidentala in tot Ardealul. Daca era asa de bine, de ce nu au ramas in Imperiul Habsburgic? Lumea in Romania are obiceiul asta de a trage niste concluzii pe baza istoriei de parca inca mai traiesc mai exista Viena imperiala. Si istoria e falsa – Ardealul nu era mai industrializat in 1918 decat Vechiul Regat sau Moldova, doar Banatul era un pic mai industrializat datorita exploatarilor de fier, a otelariilor din Resita si a Timisoarei. Nici mitutile ca politicieni ca Iuliu Maniu – un geniu politic care a facut un „pact” cu legionarii la alegerile din 1938, si care era confrate cu un antisemit notoriu ca Alexandru Vaida-Voievod – erau mai democrati sau mai intelepti decat cei din Vechiul Regat nu se justifica. Cat despre ordinea si buna chivernisire, lipsa coruptiei fin Ardealul austro-ungar, o fi fost adevarat cat timp au fost discriminati romanii…E mult mit in autoinvhipuirea ardelenilor, atat in trecut cat si in prezent, cand confunda faptul ca au o pozitie geografica fericita pe culoarul vestic, careia i se datoreaza mare parte din prosperitatea superioara de azi cu care se lauda desi e foarte inegal distribuita, cu extraordinare virtuti proprii. Ardealul si ardelenii sunt ok, nu ii mai terfeliti exagerand si caricatutizand virtutile.

    • Ba „Cititor” esti un prost. Cu ce abureli vine pacaliciul asta . Bai terfelici dute si citeste ceva lasa aburelile ca esti un prost. Pe crezi tu ca pacalest ba, pulifrici.

  8. Ba cititorule esti un prost. Cu ce abureli vine pacaliciul asta . Bai terfelici dute si citeste ceva lasa aburelile ca esti un prost. Pe crezi tu ca pacalest ba, pulifrici.