G4Media.ro

Cluj, capitala new media pe perioada EC_Special by Electric Castle. Ce alte…

Sursa Foto: Electric Castle

Cluj, capitala new media pe perioada EC_Special by Electric Castle. Ce alte surprize mai pregătesc organizatorii

Infuzie de new media, dezbateri în cadrul EC Talks, pe teme de actualitate, și acțiuni privind mediul înconjurător și reciclarea, promit organizatorii Electric Castle la ediția din 6-15 august, pe lângă concertele celor peste 250 de artiști din 23 de țări. Primul și cel mai mare festival de după pandemie garantează o experiență completă. EC_Special începe în 8 zile.

„Suntem pregătiți să oferim prin EC_Special o experiență memorabilă! Asta ne propunem an de an și încercăm să inovăm cu fiecare ediție. De aceea, pe lângă componenta muzicală interesantă pe care-o propunem acum, venim și cu cea non-muzicală, de introspecție în artă, în new media, și nu doar atât! Lansăm discuții pe teme de mare interes, în cadrul EC Talks, cum ar fi sustenabilitatea, educația sexuală și sănătatea mintală. Le mulțumim partenerilor și sponsorilor pentru că au fost alături de noi în acest demers plin de provocări, încercând să planificăm un eveniment de asemenea dimensiuni, în vremuri marcate de imprevizibil”, a declarat Ema Prisca, director de marketing Electric Castle.

Infuzie de new media, explozie de culori, artă și tehnologie, la EC_Special

Artiști new media locali, dar și internaționali, din SUA, Rusia, Germania, Spania sau Italia, sunt pregătiți să întâmpine publicul în cele 10 zile ale acestui experiment rural-urban.

Sursa Foto: Electric Castle

Bonțida, dar și întreg orașul Cluj-Napoca vor fi infuzate de instalații new media impresionante, un punct-cheie pe traseul participanților la EC_Special fiind Turnul Parașutiștilor, de pe Dealul Cetățuia.

Sursa Foto: Electric Castle

Acest loc emblematic de pe harta Clujului va fi reinterpretat de artistul digital și curatorul Alex Czetwertynski, prin instalația „Skytower”, o provocare arhitecturală și un spațiu al simbiozei dintre lumină, mișcare și muzică.

Sursa: Electric Castle

Lucrarea fluidă propusă de Vincent Houzé din SUA, care va fi interactivă cu spectatorii, cu forma corpurilor lor și cu mișcarea, sau cea a italienilor de la Quiet Ensemble, care încearcă prin compoziția lor să găsească balanța între natură și tehnologie, între control și haos, sunt alte două dintre cele 11 propuneri inedite de instalații new media, de la EC_Special.

Subiecte cu impact major asupra vieții, în dezbatere la EC Talks

Între 11 și 14 August, între orele 16:00 și 19:00, la Cluj-Napoca, în cadrul EC_Special va avea loc EC Talks, o serie de dezbateri în cadrul următoarelor paneluri:

a. Fair Trade – Eat, drink, dress
b. Sanitary & Sex Education – Grow healthy for healthy living
c. Built & Unbuilt Environment – Build better construction
d. Mental Health – Pandemics aftermath

Scopul discuțiilor este de a aduce în prim-plan subiectele cu impact major asupra vieților noastre, în prezent și în viitor. Nu vor lipsi nici masterclass-urile ținute de profesioniști în domenii diverse, de la artă, arhitectură, tehnologie, muzică sau literatură. Printre speakerii din cadrul EC Talks se numără Adrian Despot (muzician), Adrian Teleșpan (scriitor), Oana Giurgiu (producător, cofondator TIFF), Dan Frînculescu (stand-up comedian) sau Anca Maftei (psiholog).

Renovarea Castelului Bánffy continuă! Acțiune de donare și de reciclare

Devenit deja simbol al atmosferei electrizante de la Electric Castle, unul dintre marii beneficiari ai EC_Special este Castelul Bánffy.

Superbul ansamblu arhitectonic, cunoscut în trecut ca Versailles-ul Transilvaniei, este în curs de restaurare.

Participanții la EC_Special pot dona pentru renovarea și reabilitarea lui prin colectarea selectivă a PET-urilor sau a dozelor de aluminiu în aparatele special amplasate din Bonțida și Cluj-Napoca. De asemenea, ei sunt încurajați să aibă un comportament responsabil și grijă față de mediu,

Mai multe informații despre componenta non-muzicală a EC_Special din acest an găsiți pe site-ul oficial, în secțiunile dedicate.

Biletele la festival sunt disponibile pe electriccastle.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si multe droguri…

    • exact. e misterios cum se „fofileaza” dealerii cu pastile extasy si alte cele pe sub nasul cainilor politisti. eventual or fi avand un „pasaport” special, laissez-faire, cum se procedeaza si cazul cu traficul de persoane. au locatia, au toate mijloacele sa opreasca aceasta „industrie” teribila si totusi roata morii se invarteste. tragic.